Team Development Summit

Wilco van Rooijen

Team Development Summit

Achtergrondinformatie Wilco van Rooijen

Wilco van Rooijen is avonturier en bergbeklimmer. Hij beklom de hoogste bergtoppen en doorkruiste Afrika, Australië en deed een noordpoolexcursie. Met zijn jarenlange ervaring als expeditieleider weet Wilco hoe het is om een team te coachen en wat er bij komt kijken om letterlijk op ‘de top van jouw kunnen te halen’.  In verschillende programma’s neemt Wilco je mee in een masterclass in België (of het buitenland) waar je samen met collega’s uit de ‘comfortzone’ komt en jezelf een ‘challenge’ durft te geven. Durf jij als persoonlijk leider, jezelf en daarmee je eigen organisatie werkelijk ambitieuze doelen te kiezen?

Welke programma’s kun je volgen?

Team Development Summit – 1 dag
Deze training is bedoelt voor managementteams die op zoek zijn naar een meer effectieve en geïnspireerde wijze van werken. Tijdens deze training worden thema’s als samenwerken, leiderschap en teamontwikkeling aangehaald. Door Wilco worden verschillende opdrachten gecreëerd die hij normaal gesproken ook tijdens zijn expedities doet. Het doel van de training is dat deelnemers zichzelf, collega’s en het team beter leren kennen. Daarnaast zal er inspiratie en motivatie ontstaan om geformuleerde doelen in de praktijk tot uiting te brengen.

Masterclass – 3 dagen
In deze masterclass van drie dagen wordt er gekeken naar het potentieel van een manager en het team waarin wordt gewerkt. Na het volgen van deze driedaagse kan het management een onderscheidende bijdrage leveren aan het succes van de organisatie. Deelnemers aan deze masterclass verbreden kennis en ervaringen. Tijdens deze driedaagse training worden drie bergtoppen beklommen als de Ben Nevis (1.344 meter) in Schotland, de Scafell Pike (978 meter) in het Lake District en de Snowdon (1.025 meter) in Engeland.

Topclass – 1 week
Tijdens een topclass van een gehele week wordt uiteindelijk de Mont Blanc beklommen. In een half jaar tot een jaar daarvoor worden naast de dagelijkse werkzaamheden voorbereidingen getroffen om dit te kunnen doen. Een heel jaar lang is de top van de Mont Blanc de metafoor voor de trainingen die worden gedaan met als uiteindelijke doel om als vitale manger een gezonde organisatie neer te zetten. Deze topclass is bedoelt voor managers die ambitie hebben, de groeimogelijkheden in zichzelf willen ontwikkelen en dit ook met hun team willen doen binnen de organisatie waarin zij werken.

Executive class – 1 tot 2 weken
Dit is een programma op maat dat in overleg in Italië, Frankrijk, Zwitserland of Lapland kan worden gehouden. De bedoeling van deze executive class is om als manager jezelf te ontwikkelen op inhoudelijk, fysiek en geestelijk gebied. Dit is uitermate geschikt voor directeuren en CEO’s die vastgestelde doelen behalen door ‘learning by experience through nature’. In overleg kan het programma ook buiten Europa plaatsvinden.

Interesse in een Team Development Summit training?