It’s all about energy!

Matthias Haspeslagh

It’s all about energy!

Korte omschrijving

De lat op het werk, in scholen, opvang en zelfs in onze vrije tijd, ligt alsmaar hoger. Druk om te presteren is een algemeen gegeven geworden. Meer en meer mensen zoeken naar een juiste energiebalans. Ieder van ons kan dan ook veel leren van de mentale skills die topsporters toepassen om op topniveau te presteren. Zij ervaren evenveel stress en tegenslag als anderen, alleen beschikken zij over juiste vaardigheden om dit als een krachtbron richting verbetering en groei te gebruiken. Het goede nieuws is dat iedereen dit kan aanleren. Aan de hand van onze opleiding stomen we je klaar om het beste uit jezelf te halen, in welke omstandigheden dan ook.

Inhoud

Onderzoek toont aan dat het niet uitmaakt hoe intelligent, krachtig of creatief je bent. Als je je niet bewust bent van hoe je je voelt in situaties en gesprekken, dan mis je de kans om inzichten te krijgen en kom je vast te zitten in gedachten, emoties en gewoontes die je ervan weerhouden je volledig potentieel te bereiken. Deze opleiding focust op het aanleren van cruciale mentale vaardigheden zodat jij in staat bent om bewuste keuzes te leren maken, emotioneel in balans te zijn en je mentale fitheid en veerkracht te maximaliseren. We maken hiervoor gebruik van recent wetenschappelijk onderzoek in combinatie met jarenlange praktijk ervaring. De insteek van de opleiding vertrekt vanuit voorbeelden uit de sport, die dan worden toegepast op situaties uit het dagelijks leven.

Aanpak

De dagopleiding is opgebouwd aan de hand van 4 modules van telkens zo’n 2 uur.

– Krachtige doelen stellen en focus houden op wat er écht toe doen.
– Vertrouwen bouwen, in alle omstandigheden.
– Druk gebruiken als bron voor betere prestaties
– Mentale kracht verankeren: routines ontwikkelen op weg naar succes

Elke module vertrekt vanuit wetenschappelijke inzichten en biedt concrete handvaten die daarna in praktijk kunnen worden gebracht. Tijdens de opleiding maken we gebruik van herkenbare voorbeelden uit de sport en bieden we ruimte voor vragen en interactie. De modules zelf bevatten een afwisseling van uitdagende en actieve samenwerkingsopdrachten, reflectieoefeningen, kennis, inzicht, achtergrond en duiding in enkele concepten en individuele oefeningen. Deel-nemers engageren zich om ook deel-gever te zijn. Iedere deelnemer gaat na afloop naar huis met een concreet actieplan voor zichzelf.

De dagopleiding kan ook opgesplitst worden in 4 (of 5 met een introductie) aparte modules/workshops.

Coaches: Jeroen Keymolen en Matthias Haspeslagh

 

 

Interesse in een It’s all about energy! training?