Zeb Jacobs

Talentcoördinator Royal Antwerp FC

Zeb Jacobs
De kracht van deze spreker
  • Talentontwikkeling
  • Innovatief
  • Energiek
Talen :
  • Nederlands

Zeb Jacobs is een professional in de talentontwikkeling. Momenteel is hij talentcoördinator bij Royal Antwerp FC, waar hij samen met een team van trainers instaat voor de individuele ontwikkeling binnen de jeugdopleiding. Hij zet in op de totaaltalentontwikkeling waar “mindset” centraal staat. Zeb tracht continu het beste uit zichzelf, mensen en omgeving te halen door het creëren van een groeicultuur. Door de bestuiving van een topsportachtergrond en pedagogische scholing kijkt hij hoe we niet alleen het leervermogen en de ontwikkeling kunnen beïnvloeden op beroepsniveau, maar ook hoe we deze kunnen doorkoppelen naar het leven.

Talent is a misleading concept! Kids who believe in talent tend to lose motivation.
  • Moments forts

Via een nieuwe kijk op ontwikkeling, onderbouwd door talentwetenschap, tracht Zeb Jacobs antwoord te bieden op alle vragen die bijdragen tot totaaltalentontwikkeling van individu’s binnen een organisatie. Samen gaan jullie op zoek of je een vaste- of groeicultuur hebt binnen je organisatie, welke invloed dit heeft en of jullie dit kunnen ombuigen. Hij neemt je mee in een zoektocht naar het ontwikkelen van een uitdagende, motiverende en lerende omgeving waar individu’s het beste uit zichzelf kunnen halen, zich kunnen ontwikkelen en door-ontwikkelen als werknemer, maar vooral als mens.

Boost your talents!
Zeb Jacobs probeert de hedendaagse ontwikkeling van voetballers/sporters te begrijpen. Laat je meenemen in de wonderbaarlijke reis van talentontwikkeling. Leer welke factoren een cruciale rol spelen, welke denkfouten onze kijk op talent beïnvloeden en hoe we deze kunnen ombuigen. Leg de link met andere aspecten als sport en pas deze principes toe op zaken zoals opvoeding, coaching van medewerkers, je eigen (professionele) leven,…

Hedendaagse topsport wordt gekenmerkt door een veeleisende omgeving waarbij de druk zeer hoog ligt en de foutenmarge zeer klein is. Bovendien zijn de gelijkenissen met de arbeidsmarkt zeer groot. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dit echter niet helemaal de juiste omgeving te zijn waarin we talent optimaal kunnen laten ontwikkelen. Belangrijk is dat we als coaches, opleiders, managers,… gaan kijken naar de manier waarop ons genetisch potentieel tot ontwikkeling komt en vooral welke invloed wij wél of niet kunnen uitoefenen. Wat te denken van het creëren van een groeimindset? En hoe kunnen we leervermogen train- en meetbaar maken? Zoeken we wel echt naar de high potentials of laten we ons misleiden door vroege high performers? Antwoorden op al de vragen (sport)talentontwikkeling worden beantwoord met wetenschappelijke inhoud, praktisch bewezen nut en een hele dosis inzetbare tips & tricks!

Biografie

Zeb Jacobs is opgegroeid binnen de topsportwereld. Als jonge voetballer heeft hij zijn secundair doorlopen op de topsportschool. Hij genoot van zijn opleiding bij R.Antwerp.FC en KV Mechelen en doorliep de nationale jeugdelftallen U15 / U16. Wanneer een doorbraak uitbleef koos hij om te studeren en zich te verdiepen in coaching en talentontwikkeling. Zeb coachte onder andere de jeugdteams van KV Mechelen en is momenteel actief als talentcoördinator waar hij samen met een team van trainers instaat voor de individuele ontwikkeling binnen de jeugdopleiding. Daarnaast is hij de mede-oprichter van Skills & Brains, een organisatie die talent benadert vanuit totaaltalentontwikkeling met als peilers: Cognitie, technische voetbalvaardigheden en het kind achter de speler.

Hoogtepunten

  • Oprichting Skills & Brains 2017
  • Talentcoördinator bij R. Antwerp. FC 2018

Impressie van deze spreker

Boek Zeb Jacobs nu als spreker