Yannick Ferrera

Voetbalcoach

Yannick Ferrera
De kracht van deze spreker
  • Leider
  • Doorzettingsvermogen
  • Open
Talen :
  • Nederlands
  • Frans
  • Engels

Yannick Ferrera is de jongste hoofdtrainer die al op het hoogste Belgische niveau heeft gedirigeerd. Hij behaalde zijn eerste succes door de titel van de 2e Divisie te winnen met Sint-Truiden in 2015 en behaalde de Belgische beker met Standard de Liège in 2016. In de jaren nadien coachte hij KV Mechelen en Waasland-Beveren. Voordien deed hij zeer waardevolle ervaring op als assistent van Michel Preud’Homme in Saoedi-Arabië en als jeugdtrainer bij RSC Anderlecht.

Coaching is about continuously teaching and learning, about leading and inspiring people and about building up a team respecting the culture and values of the club
  • Moments forts

Yannick Ferrera staat bekend om zijn uitstekende tactische benadering van het voetbal-spel en is daarnaast een geboren motivator en leider die graag deelt en leert. Zijn benadering is gebaseerd op menselijke waarden, zelftranscendentie en leiderschap. Hij is vertrouwd met het spreken voor grote groepen. Hij is bereid om aan bedrijven zijn coaching- en managementervaringen te delen. Hij baseert zich op waarden als openheid, leiderschap en het nastreven van een gemeenschappelijk doel. Hij heeft de effectiviteit van zijn methode al in soms zeer vijandige contexten bewezen. Zijn Zuid-Europese origine en zijn kennis van 5 talen zijn troeven waarmee hij een breed publiek kan bereiken.

Biografie

Na een korte carrière als voetballer, stopte Yannick Ferrera als speler om zich te concentreren op zijn studie Lichamelijke Opvoeding en begon hij jeugd-voetbalteams te trainen, terwijl hij zijn coach-diploma's bij de Belgische voetbalbond behaalde.

Tijdens de zes jaren als jeugdtrainer bij RSC Anderlecht, zag hij onder meer spelers zoals Romelu Lukaku, Youri Tielemans, Adnan Januzaj, Leander Dendoncker en Michy Batshuayi passeren in zijn team. Vervolgens verliet hij de jeugdteams om door te groeien als assistent van trainerstaffs op het hoogste niveau (AA Gent in 2010 en Al Shabab FC in 2011).

Zijn carrière als hoofdtrainer startte in 2012 bij de Sporting Charleroi, waar hij de jongste hoofdtrainer werd in de geschiedenis van het Belgische eerste klasse voetbal. Twee seizoenen later won hij de titel van de 2e divisie met STVV (Sint-Truiden) en klom hij met de ploeg opnieuw op naar de eerste divisie (2015). Enkele maanden later, tekende hij als hoofdtrainer bij Standard Luik (jongste coach in de clubgeschiedenis), waar hij de Beker van België in 2016 won (tevens jongste coach die deze trofee wint). De volgende twee seizoenen was hij aan het werk als hoofdtrainer bij KV Mechelen en Waasland-Beveren.

Hoogtepunten

  • Als hoofdtrainer, overwinning Beker van België met Standard Luik 2016
  • Als hoofdtrainer, 2e Divisie-kampioen met STVV 2015
  • Als assistent-trainer, Saoedi-Arabië-kampioen met Al Shabab FC 2012

Impressie van deze spreker

Boek Yannick Ferrera nu als spreker