Tim Coronel als sprekerAutocoureur en mede-eigenaar Coronel Racing

Autocoureur en ondernemer Tim ‘Alfa’ Coronel komt uit een echte autosportfamilie. Zijn vader, Tom Coronel sr., gaf zijn tweelingzoons Tim en Tom uit liefde voor de racerij zijn zoons de tweede namen Alfa en Romeo. In 1994 begon Tim zijn carrière en wist bij het kampioenschap in de GTI Cup wist te winnen. Door deze overwinning maakte hij de overstap naar formulwagens in de kampioenschappen van de Europese Formule. In de jaren daarna rijd hij voor verschillende klasses als Mitsubishi in de DTCC, in de Formule 3. In het jaar 2003 weet Tim Coronel zowel de European als de Dutch Alfa GTA Challenge weet te winnen. Daarnaast is hij in 2005 de sterkste in de Porsche GT3 Cup Challenge en neemt hij in meerdere keren deel aan de beruchte Parijs-Dakar Rally. Verder is Tim samen met zijn broer Tom veelvuldig te zien bij het televisie programma ‘AutoXperience’ presenteert. Zij zijn exploiteren zij samen een aantal kartbanen in Nederland onder de naam Coronel Kartracing. In 2008 start hij met zijn broer zijn eigen raceteam onder de naam Coronel Racing. Het doel hiervan is simpel: Het opleiden van jong talent. Vanaf 2010 rijdt Tim elk jaar de Dakar-rally en weet hij vier jaar achter elkaar te finishen. Op dit moment is Tim Coronel nog druk bezig met zijn droom: Het rijden van de Dakar-rally in een elektrische buggy. In 2014 was Tim Coronel deelnemer van het tv-programma Expeditie Poolcirkel.

Inzetbaarheid

Tim Coronel is inzetbaar voor presentaties over innovatie, ondernemerschap en motivatie. Dit doet hij op zijn kenmerkende enthousiaste en bevlogen wijze. Verder vertelt hij in zijn presentaties over zijn ervaringen als ondernemer, coach en teammanager van zijn eigenRacing Team. Dit is een interessante link tussen de topsport en het bedrijfsleven.

Biografie

Bij Tim ‘Alfa’ Coronel is de liefde voor de autosport er met de paplepel ingegoten. Zijn vader, Tom Coronel sr., gaf zijn tweelingzoons Tim en Tom uit liefde voor de racerij zijn zoons de tweede namen Alfa en Romeo. De racecarrière van Tim begon in 1994 toen hij voor Citroën AX meteen het kampioenschap in de GTI Cup wist te winnen. Na deze overwinning waagde hij de overstap naar de formule wagens in de Europese Formule Opel kampioenschappen. Na twee jaar eindigde hij in de subtop waarna hij besloot het in de Duitse Formule 3 te proberen. Wegens financiële omstandigheden moest Tim het kampioenschap halverwege het seizoen verlaten, waarna Tim een succesvolle carrière in de tourwagens begon. In 1998 debuteert Tim voor Mitsubishi in de DTCC. Na enkele jaren hard werken en in de middenmoot gereden te hebben betaalt het harde werken zich, met een knappe zesde plaats in het eindklassement, in 1999 voor het eerst uit. Hierna volgen een aantal succesvolle jaren voor Tim, die in 2000 beslag weet te leggen op de derde plaats in het eindklassement van de DTCC Mitsubishi. Het jaar 2003 wordt hét jaar voor Tim Coronel wanneer hij zowel de European als de Dutch Alfa GTA Challenge weet te winnen. Voorts is Tim in 2005 de sterkste in de Porsche GT3 Cup Challenge en neemt hij in meerdere keren deel aan de beruchte Parijs-Dakar Rally. Naast het autoracen is Tim veelvuldig te zien op televisie waar hij samen met zijn broer Tom het televisie programma ‘AutoXperience’ presenteert. Tevens exploiteren zij samen een aantal kartbanen in Nederland onder de naam Coronel Kartracing. In 2008 start hij met zijn broer zijn eigen raceteam onder de naam Coronel Racing. Het doel hiervan is simpel: Het opleiden van jong talent. Vanaf 2010 rijdt Tim elk jaar de Dakar-rally en weet hij vier jaar achter elkaar te finishen. Op dit moment is Tim Coronel nog druk bezig met zijn droom: Het rijden van de Dakar-rally in een elektrische buggy. In 2014 was Tim Coronel deelnemer van het tv-programma Expeditie Poolcirkel.

Eigenschappen

 • Humor
 • Zakelijk
 • Ondernemend
 • Inspirerend
 • Motiverend
 • Interactief
 • Innovatief

Reviews
Tim Coronel

 • "Krachtig, innovatief en heel leuk! De zaal werd goed betrokken. Innovatie en kracht spatte ervan af, precies wat we wilde uitstralen." - VIC Sterksel
 • "Tim is hele toegankelijke persoonlijkheid. Een bevlogen man die met veel plezier over zijn ervaringen verteld. Geen mooie praatjes maar een goed verhaal, aanrader dus!" - BtB Sint-Oedenrode

Hoogtepunten
Tim Coronel

 • Kampioen Citroën AX GTI Cup 1994
 • Nederlands en Europees kampioen Alfa 147 GTA Challenge 2003
 • Kampioen Porsche GT3 Cup 2005
 • Vijfvoudig deelnemer Dakar-rally

Tim Coronel in actie

Mensen die Tim Coronel leuk vinden hebben ook interesse in:

Bel Sportspreker

Buiten kantooruren
+32 498 306 744
Bel me terug

Laat hier uw telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.