Tia Hellebaut

Voormalig meerkamper en hoogspringster

Tia Hellebaut
De kracht van deze spreker
  • Motivatie
  • Inspirerend
  • Doorzettingsvermogen
Talen :
  • Nederlands
  • Engels

Tia Hellebaut is een Belgische olympische legende. In 2008 behaalde ze zowel de WK Indoor titel vijfkamp als een gouden medaille in het hoogspringen op de Olympische Spelen. Doorheen haar carrière werd ze ook verschillende malen Europees kampioene. Nu is ze ambassadrice voor Think Pink, Levensloop Tessenderlo, Born in Africa en revalidatiecentrum Pulderbos.

Accepteer elkaars verschillen en bewonder elkaars talenten op weg naar het gemeenschappelijk doel
  • Moments forts

Tia Hellebaut is inzetbaar voor presentaties over het omgaan met druk, motivatie en doorzettingsvermogen. Verder kan ze, dankzij haar kennis van de hedendaagse atletiek, spreken over de ontwikkeling van de Belgische talenten. Tot slot is ze breed inzetbaar tijdens atletiekworkshops in de verschillende disciplines.

Biografie

Voormalig meerkampster en hoogspringster werd op 16 februari 1978 geboren in Antwerpen. Tia Hellebaut breekt in 2006 internationaal door, doordat ze Europees kampioen hoogspringen wordt. Eerder brak Hellebaut al door in België door Belgisch indoor kampioene op de vijfkamp te worden in 1996. Een jaar later deed zit dit opnieuw maar werd er ook bevestigd dat ze een sublieme hoogspringster was. Vanaf 2006 ging Hellebaut zich volledig focussen op het hoogspringen. Hiermee verbrak de vrouw uit Antwerpen zes Belgische records. In 2006 won Hellebaut ook een gouden spike. In 2007 wordt ze Europees kampioene hoogspringen maar het succesvolste jaar voor Hellebaut komt in 2008. Hierin laat ze al zien dat ze in topvorm verkeerd en haalt de wereldtitel binnen. In datzelfde jaar wint Hellebaut de gouden medaille op de Olympische Spelen in Peking. Hellebaut stop op haar hoogtepunt doordat ze in 2008 zwanger raakte. In 2010 kondigt Hellebaut haar comeback aan omdat ze geïnspireerd wordt door de comeback van Kim Clijsters. Dit deed ze twee keer vanwege de komst van een tweede baby. Na de tweede comeback kon ze haar droom om een tweede medaille op een Olympische Spelen te winnen, niet waarmaken.

Hoogtepunten

  • Olympisch Kampioen 2008
  • Europees Kampioen 2006 - 2007
  • Gouden spike 2006

Impressie van deze spreker

Boek Tia Hellebaut nu als spreker