Sven Nys

Voormalig wereldkampioen Veldrijden

De kracht van deze spreker
  • Inspirerend
  • Motivatie
  • Ondernemen
Talen :
  • Nederlands

Soms sta je op een kruispunt in je leven en moet je het roer helemaal omgooien. Zoals een topsporter die aan het einde van zijn actieve carrière een nieuwe wending aan zijn leven moet geven. Dat geldt voor vele anderen, soms uit vrije keuze, soms noodgedwongen, zoals bij gebrek aan vooruitzichten door de coronacrisis. Maar hoe begin je daaraan? We kennen Sven Nys intussen als een veertiger met een plan. Sven Nys herontdekte zichzelf de voorbije jaren op verschillende vlakken: als mens, als vader en als professional. De renner werd manager, de vader werd coach. In dit boek deelt Sven zijn ultieme sleutels tot dat succes.

In 2016 hing veldrijder Sven Nys zijn fiets aan de haak. Intussen groeide Sven uit tot succesvol ondernemer, manager,  analist en spreker. Met dit boek wil Sven Nys je inspireren om je leven in handen te nemen, jezelf te herontdekken en te kiezen voor wat je écht wilt.

Mensen willen een boeiend leven, mensen willen een gemakkelijk leven. Een gemakkelijk leven is nooit boeiend
  • Moments forts

De vele ervaringen die Sven Nys op deed tijdens zijn sportcarrière zijn de basis voor de lezingen die Sven brengt voor bedrijven, seminaries of speciale gelegenheden. In zijn presentatie geeft Sven Nys een overzicht van zijn lange carrière, met aandacht voor de factoren die belangrijk en vooral motiverend geweest zijn voor de opbouw naar en de realisatie van steeds nieuwe uitdagingen. Hoe heeft hij zijn carrière opgebouwd? Welke skills heb je nodig voor een glansrijke carrière? Hoe kan je iets negatiefs omzetten in iets positiefs? Hoe kan sport mensen verbinden met elkaar? In Sven Nys zijn verhaal komen de belangrijkste elementen aan bod zoals teamwork, intrinsieke motivatie, focus en gedrevenheid. Dit alles wordt rijkelijk geïllustreerd met heel concrete voorbeelden, filmpjes en foto’s.

Daarnaast geeft Sven Nys wielerclinics. Hierin leert hij iedereen de juiste fietstechnieken en neemt je me in de wereld van het veldrijden.

Sven Nys heeft op een zeer spontane manier zijn verhaal gebracht als topsporter met een duidelijke link naar het bedrijfsleven. Heel inspirerend!

Biografie

Sven Nys een levende legende in het veldrijden. Dat hij het ver zou schoppen was op zijn 22e al duidelijk toen hij tweemaal wereldkampioen werd bij de belofte. In het seizoen 1998-1999 maakte hij de overstap naar de profs. Hij haalde 14 overwinningen in zijn eerste seizoen. Het seizoen 2006-2007 was een absolute uitschieter, toen kwam hij 30 keer als eerste over de meet. In het veld was Sven een echte kannibaal die in elke cross er vol tegenaan ging. Hij had de ambitie om vooral een heel seizoen goed te presteren en niet alleen op de belangrijke momenten te pieken, maar Sven pakte toch elf truien waaronder negen keer Belgisch kampioen en twee keer Wereldkampioen. Buiten het veldrijden deed hij vaak mee aan mountainbike wedstrijden. Sven wist ook in dit gebeuren heel wat prijzen te pakken. In deze discipline heeft hij 2x kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen waar hij in Peking een knappe 9e plaats behaalde.

In 2016 nam hij afscheid van het profcircuit als veldrijder, maar bleef hij wel in deze wereld actief door ploegmanager te zijn van het Telenet Fidea Lions team. In de loop der jaren heeft hij ook zijn jeugddroom waargemaakt door mee te helpen in de opbouw van het Sven Nys Cycling Center.

Hoogtepunten

  • Wereldkampioen 2005 en 2013
  • 300+ officiële overwinningen 1998 - 2016
  • Negen keer Belgisch kampioen 2000 - 2014

Impressie van deze spreker

Boek Sven Nys nu als spreker