Suyin Aerts

Partner X-Treme Creations & Freelance Presenter/Interviewer/Host/Keynote speaker

De kracht van deze spreker
  • Nieuwsgierig
  • Charismatisch
  • Flexibel
Talen :
  • Nederlands
  • Frans
  • Engels

Na een carrière als professionele balletdanseres, een baan als actrice en presentatrice voor de Belgische televisie en enkele jaren in de mode-industrie, besloot Suyin Aerts haar atypische carrière verder te zetten door in het bedrijf te stappen opgericht door haar partner.

Tegenwoordig combineert ze haar professionele leven als vrouwelijke ondernemer met een freelance carrière als meertalige presentatrice en journaliste voor televisie en moderator van evenementen.

To get the right answers it is essential to ask the right questions
  • Moments forts

Als host, interviewer, moderator en spreker is Suyin perfect inzetbaar voor events zowel op het podium als voor de camera voor allerhande sectoren. Haar meertaligheid en cameraervaring is daarbij een groot pluspunt, ze is ook zelf ondernemer en is dus van vele markten thuis. Door haar helicopterview is ze erg waardevol omdat ze naast haar professionalisme ook heel veel content meebrengt en een event naar een hoger niveau tilt. Mensen die door haar geïnterviewd worden zijn steeds erg dankbaar omdat ze in staat is het beste en boeiendste uit hen te halen door de juiste vragen te stellen.

Als bedrijfsleider weet ze ook wat het is om teams te motiveren en als spreker is ze erg inspirerend. Ze wordt gezien als een rolmodel omdat ze niet alleen aantoont dat een succesvolle carrière na topsport haalbaar is maar ze is ook een voorbeeld als vrouwelijk onderneemster.

Suyin has been the moderator of a High Level Conference on sport and healthy lifestyle organised by the European Commission. She has done an amazing job, bringing dynamism to the event. She is professional, reliable and perfectly fluent in English and French. Despite the difficulties of moderating an online event, Suyin took up the challenge. I would definitely recommend her ! It was a nice and fruitful cooperation

Biografie

Na een carrière als professionele balletdanseres besloot Suyin Aerts te gaan studeren. Met een Masterdiploma in Industrial Business Policy, verschillende marketingopleidingen en een graad in Internationale Handel bij de Internationale Kamer van Koophandel, blijft Suyin vastbesloten om haar visie en kennis te blijven verbreden, verder te groeien en creatief en innovatief te blijven in haar ondernemerschap. In 2020 haalt ze dan ook een extra diploma op de Vlerick Business School (Take the Lead, digital disruption)

Haar typische managementstijl staat voor intrapreneurship binnen haar teams. Ze vindt het heerlijk om anderen te helpen om hun eigen talenten te ontplooien, zowel persoonlijk als professioneel. Als opgeleid Project Manager is ze er ook van overtuigd dat elke project valt of staat met de mensen die op het team werken en hun communicatie met elkaar en de stakeholders. Haar motto:”  to get the right answers it is essential to ask the right questions”, geldt niet enkel voor de vragen die ze stelt aan anderen, maar ook en  vooral aan zichzelf, zo blijft ze de status quo steeds challengen en daarin spiegelt de ambitieuze topsporter steeds door in alles wat ze doet.

Suyin blijft een vervend sporter en deinst niet terug voor een uitdaging, ze bereid zich op dit moment voor op een avontuurlijke mountainbike tocht in de Atlas: Roc du Maroc 2021. Op vrijdag deelt ze sinds enkele jaren haar gedachten in een blog op haar website suyin.be: ‘My Friday Thoughts’, en in 2021 worden de eerste stappen gezet naar een boek waar wellicht charismatische keynotes uit zullen ontstaan.

Hoogtepunten

  • Winner Talent Award for Women in Marketing and Communication (The Netherlands) 2012-2013
  • Winner Networker of the year VOKA, chamber of commerce (Belgium) 2016
  • Winner of the Wintrade Award for Women in the Media(London) 2019

Impressie van deze spreker

Boek Suyin Aerts nu als spreker