Sofie Lenaerts

Avonturierster, bergbeklimster, motivator

De kracht van deze spreker
  • Passioneel
  • No-nonsense
  • Enthousiast
Talen :
  • Nederlands

Sofie Lenaerts kan niet weerstaan aan sportieve uitdagingen die met koude, diepte en hoogte te maken hebben. Ze reist de wereld rond om bergen te beklimmen zoals Mount Everest en vertelt met veel passie over geweldige avonturen, pijnlijke mislukkingen en overwonnen angsten. Haar verhelderende en eerlijke blik op de innerlijke mens zullen gegarandeerd inspireren, motiveren en een positieve verandering brengen in je manier van denken.  Met passie en wilskracht is immers geen uitdaging te hoog!

All you need to succeed, is inside you
  • Moments forts

Hoe halen we het beste uit onszelf en motiveren we anderen om te groeien? Wel, je kan pas grenzen verleggen als je iets doet waar je veel kans hebt… om te falen. Sofie ontdekte door extreme sporten hoe je met leergierigheid twijfels kan overwinnen. Hoe krachtig is mentale focus en hoe nuttig is een positieve mindset?  Uitdagingen kunnen je afschrikken of juist prikkelen en mislukkingen zijn soms de beste motivatie, aan jou de keuze!  Ervaar de diversiteit en complexiteit van deze klimexpedities met prachtige foto’s en beelden met op maat gemaakte presentaties. In deze wereld is geduld en volharding onmisbaar en moet flexibiliteit & teamwork hand in hand gaan.

Biografie

Haar passie voor avontuurlijke sporten begon op 18 jarige leeftijd met valschermspringen, duiken en motorrijden. Later groeide dit uit tot rotsklimmen, parapenten en bergbeklimmingen over heel de wereld. Ze werd de derde Belgische vrouw die de Mount Everest beklom. Ze stond op een berg van 7000m hoog na een solo beklimming, vloog van de Mont Blanc en beëindigd na 10 jaar als eerste Belgische vrouw, de 7summits ( de hoogste berg van elk continent ).  Ze kan dus eindeloos vertellen over fantastische reizen en speciale momenten tijdens deze avonturen. Sofie is een graag geziene gast om te spreken op outdoor events en filmfestivals.

Haar professionele carrière begon ze bij de toenmalige Rijkswacht en behoorde tot de eerste vrouwelijke “zwaantjes” van de Federale Politie. Daarnaast werd ze expert, docent en nationaal voorzitster in de complexe materie van ladingzekering en begin 2019 nam ze fulltime de taak op zich om het verkeersveiligheidsprogramma “Kijk Uit” te maken en te presenteren.

Hoogtepunten

  • Solo expeditie naar 7010m, Noordwand Khan Tengri 2015
  • Beklimming Mount Everest 8848m 2016
  • 1ste Belgische vrouw 7 summits beklom 2009 - 2019

Impressie van deze spreker

Boek Sofie Lenaerts nu als spreker