Servaas Bingé

Hoofdarts en ondernemer

De kracht van deze spreker
  • Talentontwikkeling
  • Vitaliteit
  • Innovatief
Talen :
  • Nederlands
  • Engels

Servaas Bingé is huisarts en sportarts. Vanuit zijn werk als hoofdarts van wielerploeg Lotto-Soudal (2016 – 2019) legde hij de basis voor de healthitude en het healthigram. Tevens is Servaas ondernemer in hart en nieren en probeert hij de mensen zelf aan de slag te zetten voor het creëren van een gezonde levensstijl.

Net zoals een goede coach zichzelf overbodig maakt, zo moet een dokter dat ook doen
  • Moments forts

Met Servaas Bingé zijn presentatie '16:8: Over vasten en voeding' ontwikkelde hij een onderbouwde methode waarmee je de juiste mindset creëert om jouw voedingspatroon te optimaliseren en gezonde voeding terug de plaats te geven die het verdient. De opzet is simpel maar streng: gedurende 10 dagen ga je enkel eten wat er op De Lijst staat. Dat is de eliminatiefase.

Sta bewust in het leven, doe aan zelfonderzoek en neem je gezondheid in handen, dat is het grootste cadeau dat je jezelf kan geven.

Na het succesvol publiceren van zijn eerste boek, kwam daar boek 2: Nooit meer naar de dokter. Het uitgangspunt van elke lezing is de 'Healthitude'. Healthitude staat voor de combinatie van 'Health' en 'Attitude': De houding en de dagelijkse keuzes die we maken voor onze eigen gezondheid. Servaas Bingé  inspireert de luisteraar om zelf met z'n gezondheid aan de slag te gaan en reikt daarbij de nodige tools aan. Hij spreekt een no-nonsense taal en maakt moeilijk verteerbare onderwerpen tastbaar. Met humor en een creatieve toets maakte hij al veel mensen wat wijzer in de complexe wereld van de ideale gezondheid.

We hebben heel veel toffe reacties ontvangen.

We willen Dr. Servaas Bingé nogmaals bedanken voor zijn aanwezigheid en leuke lezing.

Biografie

Servaas Bingé  is huisarts en sportarts. Vanuit zijn werk als hoofdarts van wielerploeg Lotto-Soudal (2016 - 2019) legde hij de basis voor de healthitude en het healthigram. Hiernaast werkt hij aan een startup die inzet op medisch verantwoorde healthcoaching. Daarnaast zet hij zijn schouders onder ‘Emma’, een Gentse startup die preventieve zorg en gerichte health-coaching laagdrempeliger wil maken.

Zijn verleden als muzikant bewijst dat hij zich thuis voelt op het podium. Hierdoor maakt hij zijn presentaties erg aangenaam en inspirerend om te volgen. Servaas is bereikbaar voor vragen nadien.

Hoogtepunten

  • Lancering boek 'De Lijst" 2019
  • Lancering onderneming Emma 2018
  • Lancering boek ‘Nooit Meer Naar De Dokter‘ (Derde druk na drie maand) 2017
  • Hoofdarts Lotto-Soudal 2016 - 2019

Impressie van deze spreker

Boek Servaas Bingé nu als spreker