Servaas Bingé

Hoofdarts van wielerploeg Lotto-Soudal

De kracht van deze spreker
  • Talentontwikkeling
  • Vitaliteit
  • Innovatief
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Servaas Bingé heeft eigenlijk 36 uren in een dag nodig, maar dat hindert hem niet om te doen wat hij denkt dat goed is. Als hoofdarts van de medische staff van wielerploeg Lotto-Soudal schreef hij, vanuit zijn ervaringen als huisarts en sportarts het boek “Nooit Meer Naar De Dokter”, waarin hij de mensen empowert om het heft in eigen handen te nemen. In februari 2018 werd de start-up Emma gelanceerd, die deze preventieve mindset in gezondheid mogelijk maakt via de nieuwste technologieën. Onmogelijk staat niet in zijn woordenboek.

Net zoals een goede coach zichzelf overbodig maakt, zo moet een dokter dat ook doen
  • Moments forts ${key}

Het uitgangspunt van elke lezing is de 'Healthitude'. Healthitude staat voor de combinatie van 'Health' en 'Attitude': De houding en de dagelijkse keuzes die we maken voor onze eigen gezondheid. Servaas Bingé  inspireert de luisteraar om zelf met z'n gezondheid aan de slag te gaan en reikt daarbij de nodige tools aan. Hij spreekt een no-nonsense taal en maakt moeilijk verteerbare onderwerpen tastbaar. Met humor en een creatieve toets maakte hij al veel mensen wat wijzer in de complexe wereld van de ideale gezondheid.

De lezingen kunnen aangepast worden aan het doelpubliek. Servaas Bingé spreekt voor professionals en leken. Het onderwerp van de lezing kan algemeen zijn, maar kan desgewenst ook dieper duiken in één van pijlers van het 'Healthigram': Voeding, beweging, lichaam, geest en externe factoren die draaien rond de centrale zon van onze voorbestemdheid: De genetica.

Biografie

Servaas Bingé (°1980) is huisarts en sportarts. Vanuit zijn werk als hoofdarts van wielerploeg Lotto-Soudal legde hij de basis voor de healthitude en het healthigram. Hiernaast werkt hij aan een startup die inzet op medisch verantwoorde healthcoaching. Daarnaast zet hij zijn schouders onder ‘Emma’, een Gentse startup die preventieve zorg en gerichte health-coaching laagdrempeliger wil maken.

Zijn verleden als muzikant bewijst dat hij zich thuis voelt op het podium. Leuke visuals en een breder verhaal doorheen zijn presentaties maken ze zeer aangenaam en inspirerend om te volgen. Servaas is zeer bereikbaar voor vragen nadien.

Hoogtepunten

  • Hoofdarts Lotto-Soudal 2016
  • Lancering boek ‘Nooit Meer Naar De Dokter‘ (Derde druk na drie maand) 2017
  • Lancering Emma 2018

Impressie van deze spreker

Boek Servaas Bingé nu als spreker