Servaas Bingé

Hoofdarts van wielerploeg Lotto-Soudal

De kracht van deze spreker
  • Talentontwikkeling
  • Vitaliteit
  • Innovatief
Talen :
  • Nederlands
  • Engels

Servaas Bingé heeft eigenlijk 36 uren in een dag nodig, maar dat hindert hem niet om te doen wat hij denkt dat goed is. Als hoofdarts van de medische staff van wielerploeg Lotto-Soudal schreef Servaas Bingé, vanuit zijn ervaringen als huisarts en sportarts het boek “Nooit Meer Naar De Dokter”, waarin Servaas de mensen empowert om het heft in eigen handen te nemen. Verder bracht hij in 2019 zijn boek ‘De lijst” uit, waarin hij de juiste mindset creëert om je voedingspatroon te optimaliseren en gezonde voeding terug plaats te geven die het verdient. In februari 2018 werd de start-up Emma gelanceerd, die deze preventieve mindset in gezondheid mogelijk maakt via de nieuwste technologieën. Onmogelijk staat niet in Servaas Bingé woordenboek.

Net zoals een goede coach zichzelf overbodig maakt, zo moet een dokter dat ook doen
  • Moments forts

16:8: Over vasten en voeding
We beseffen het ondertussen wel: voeding bepaalt in grote mate onze levenskwaliteit en gezondheid. Maar onze voedingsgewoontes veranderen blijkt aartsmoeilijk. Vermageringsdiëten leunen op louter wilskracht en zijn gedoemd om te falen. Arts Servaas Bingé kiest voor een structurele aanpak.

Met Servaas Bingé zijn presentatie '16:8: Over vasten en voeding' ontwikkelde hij een onderbouwde methode waarmee je de juiste mindset creëert om jouw voedingspatroon te optimaliseren en gezonde voeding terug de plaats te geven die het verdient. De opzet is simpel maar streng: gedurende 10 dagen ga je enkel eten wat er op De Lijst staat. Dat is de eliminatiefase. Daarna begint het herprogrammeren en ga je stap voor stap de voedingsmiddelen introduceren die zorgen voor een lagere ontstekingsgraad en jou beter en energieker doen voelen. Geen valse beloftes: De Lijst volgen zal de eerste dagen niet altijd even makkelijk zijn maar na een week voel je gegarandeerd het verschil. Sta bewust in het leven, doe aan zelfonderzoek en neem je gezondheid in handen, dat is het grootste cadeau dat je jezelf kan geven.

Verder is het ook mogelijk om Servaas Bingé zijn bijhorende boek 'De Lijst' via ons te verkrijgen. Dit kan wellicht leuk zijn om mee te geven op het einde van de avond/dag? De prijs per boek is €18,5.

Nooit meer naar de dokter
Het uitgangspunt van elke lezing is de 'Healthitude'. Healthitude staat voor de combinatie van 'Health' en 'Attitude': De houding en de dagelijkse keuzes die we maken voor onze eigen gezondheid. Servaas Bingé  inspireert de luisteraar om zelf met z'n gezondheid aan de slag te gaan en reikt daarbij de nodige tools aan. Hij spreekt een no-nonsense taal en maakt moeilijk verteerbare onderwerpen tastbaar. Met humor en een creatieve toets maakte hij al veel mensen wat wijzer in de complexe wereld van de ideale gezondheid.

De lezingen kunnen aangepast worden aan het doelpubliek. Servaas Bingé spreekt voor professionals en leken. Het onderwerp van de lezing kan algemeen zijn, maar kan desgewenst ook dieper duiken in één van pijlers van het 'Healthigram': Voeding, beweging, lichaam, geest en externe factoren die draaien rond de centrale zon van onze voorbestemdheid: De genetica.

Het is mogelijk om Servaas Bingé boek 'Nooit meer naar de dokter' via ons te verkrijgen. De prijs per boek is €23,5.

We hebben heel veel toffe reacties ontvangen.

We willen Dr. Servaas Bingé nogmaals bedanken voor zijn aanwezigheid en leuke lezing.

Biografie

Servaas Bingé (°1980) is huisarts en sportarts. Vanuit zijn werk als hoofdarts van wielerploeg Lotto-Soudal legde hij de basis voor de healthitude en het healthigram. Hiernaast werkt hij aan een startup die inzet op medisch verantwoorde healthcoaching. Daarnaast zet hij zijn schouders onder ‘Emma’, een Gentse startup die preventieve zorg en gerichte health-coaching laagdrempeliger wil maken.

Zijn verleden als muzikant bewijst dat hij zich thuis voelt op het podium. Leuke visuals en een breder verhaal doorheen zijn presentaties maken ze zeer aangenaam en inspirerend om te volgen. Servaas is zeer bereikbaar voor vragen nadien.

Hoogtepunten

  • Hoofdarts Lotto-Soudal 2016
  • Lancering boek ‘Nooit Meer Naar De Dokter‘ (Derde druk na drie maand) 2017
  • Lancering Emma 2018
  • Lancering boek 'De Lijst" 2019

Impressie van deze spreker

Boek Servaas Bingé nu als spreker