Serge Crevecoeur

Basketbalcoach, Investeringsbankier en Algemeen directeur

Serge Crevecoeur
De kracht van deze spreker
  • Ondernemend
  • Interactief
  • Coaching
Talen :
  • Frans
  • Engels

Serge Crevecoeur is de assistent-trainer van de Belgian Lions en rechterhand van hoofdtrainer Eddy Casteels. Jarenlang combineerde hij zijn drukke job als investeringsbankier in Londen en München met de functie als coach en algemeen directeur van de Brusselse ploeg. Van 2008 tot 2017 coachte Serge Brussel en leidde dit team van de derde naar de eerste divisie. Afgelopen zomer coachte hij het Franse topteam Pau-Orthez. Vanaf volgend seizoen wordt hij opnieuw coach en algemeen directeur van Brussel in zijn carrière.

Only those who dare to fail greatly can ever achieve greatly
  • Moments forts

Dankzij zijn ervaring als hoofdtrainer in de basketbalwereld weet Serge een groep professionals te managen. Hoe kun je een winnend team van individuen, met elk hun eigen doelstellingen, smeden om een gemeenschappelijk doel te bereiken? Hoe leidt je jouw team en hoe help je hen om hun ware potentieel te bereiken? Serge geeft je het antwoord op basis van zijn ervaringen in de sport- en zakenwereld. Een 20 jaar lange carrière als investeringsbankier heeft hem geleerd dat beide werelden veel overeenkomsten vertonen. Vooral op het vlak van managementtechnieken en analyse van cijfers en statistieken zag hij een sterk verband. Op een inspirerende manier vertelt hij je zijn fascinerende verhaal waarin deze onderwerpen aan bod komen.

Biografie

In 1994 studeerde Serge Crevecoeur af aan de Solvay Brussels School of Economics & Management. De eerste tien jaar van zijn carrière, waarvan drie in Amsterdam, bracht hij door als Head Credit Portfolio Management bij ING Bank. Zijn functie bestond uit het opvolgen van het kredietrisico en kapitaalbeheer. Daarna stapte hij gedurende vier jaar over naar HypoVereinsbank in München als Head Active Credit Portfolio Management. Zijn laatste baan als investeringsbankier bracht hem naar Londen, waar hij tot 2010 Global Head of Credit Sales was. Serge besloot toen een radicale verandering in zijn leven door te voeren en begon een nieuwe carrière als algemeen clubmanager en hoofdcoach van basketbalteam Brussel. Gedurende een periode van negen jaar begeleidde hij hen van de derde divisie naar de Play-Off Finals in de eerste divisie. Het Franse topteam Pau-Lacq-Orthez, negenvoudig kampioen in Frankrijk en winnaar van één Europese Cup, zag Serge's talent en stelde hem als eerste Belgische hoofdcoach ooit in de Franse competitie. Nooit eerder deed een Belgische coach het beter dan deze prestatie.

Hoogtepunten

  • Vice-kampioen van België
  • Semi-finalist Play-Offs België
  • Eerste Belgische hoofdtrainer ooit in de Franse competitie

Impressie van deze spreker

Boek Serge Crevecoeur nu als spreker