Seppe Smits

Wereldkampioen Freestyle snowboarden

Seppe Smits
De kracht van deze spreker
 • Inspirerend
 • Duurzaamheid
 • Avontuurlijk
Talen :
 • Nederlands
 • Engels
 • Frans

Seppe Smits is een Belgisch, professioneel snowboarder die gespecialiseerd is in de freestyle disciplines Slopestyle en Big Air. Ondanks op te groeien in een land zonder bergen is hij er in geslaagd meervoudig wereldkampioen te worden en tweemaal deel te nemen aan de Olympische Winterspelen (Sochi en PyeongChang). Gedurende zijn carrière heeft hij talloze tegenslagen overwonnen en doorzettingsvermogen moeten tonen om de top te behalen in zijn sport. Daarnaast heeft hij dankzij het vele reizen ook veel kennis en ervaring opgedaan omtrent de opwarming van de aarde en zichzelf ontplooit tot gedreven klimaat activist.

 • Moments forts

Seppe heeft een inspirerend verhaal om te vertellen. Gedurende een carrière van meer dan 15 jaar op het hoogste niveau in het snowboarden heeft hij meerdere keren zijn grenzen verlegd en tegenslagen overwonnen om aan de top te staan. Zijn veerkracht en doorzettingsvermogen kunnen je publiek inspireren om obstakels te overwinnen en hun doelen met passie na te streven.

Seppe stond in de snowboardwereld bekend als een heel consistente snowboarder. Hij sloeg er meermaals in zijn tricks te landen op de momenten dat het meeste telden. Hij moest hiervoor niet alleen goed met stress om kunnen gaan maar ook volledig in zichzelf geloven. Iets wat voor iedereen in het dagelijks leven regelmatig een uitdaging is.

Wie denkt aan snowboarden denkt ook meteen aan risico’s nemen. Seppe zal je vertellen hoe hij zichzelf telkens weer over die drempel heeft kunnen pushen en hoe hij deze risico’s heeft leren inschatten.Een lange carrière is niet vanzelfsprekend, zeker niet in een sport als snowboarden die de laatste jaren in een grote stroomversnelling heeft gezeten. Niet enkel nieuwe tricks maar ook nieuwe technologieën hebben ervoor gezorgd dat Seppe zichzelf meerdere malen heeft moeten heruitvinden. Zijn verhalen kunnen creativiteit stimuleren en out-of-the-box denken aanmoedigen bij je aanwezigen.

Ondanks zijn uitzonderlijke sportprestaties is Seppe altijd heel down-to-earth gebleven en is hij een zeer toegankelijk persoon. Zo kan hij vlot verbinden met een divers publiek. Aan entertainment zal zijn keynote uiteraard ook niet ontbreken. Hij zal coole videoclips en anekdotes uit zijn carrière gebruiken om zijn verhaal extra boeiend te maken en indruk te maken op je publiek. Deze combinatie zal ervoor zorgen dat ze hem niet snel zullen vergeten!

Maar ook de klimaatopwarming baart hem zorgen. Daarom probeert Seppe tijdens al zijn reizen zijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden en al zijn uitstoot te neutraliseren. Hij zal je publiek unieke inzichten geven over zijn routines die hij toepast bij iedere reis. Ook wanneer hij thuis is probeert hij zich zoveel mogelijk in te zetten voor het milieu. Zo slaagt hij er in dankzij een ‘zero waste lifestyle’ minder dan 1 afvalzak per jaar te vullen. Dankzij handige tips & tricks kan hij ervoor zorgen dat iedereen stappen kan zetten om ook hun eigen afvalberg te verkleinen!

Biografie

Seppe Smits is een Belgisch, professioneel snowboarder die gespecialiseerd is in de freestyle disciplines Slopestyle en Big Air. Zijn snowboard carrière begon al op jonge leeftijd. Op zijn drie stond hij voor het eerst op ski’s maar wanneer hij op 9 jarige leeftijd voor het eerst op een snowboard stond was hij niet meer te stoppen. Zijn eerste podium op een wereldbeker behaalde hij reeds in 2008 in Stockholm maar het was pas vier jaar later dat hij zijn eerste overwinning binnenhaalde voor een thuispubliek in Antwerpen.

Ook op de wereldkampioenschappen viel Seppe meermaals in de prijzen. Zo werd hij tweemaal wereldkampioen in de discipline Slopestyle in 2011 en 2017 en haalde hij nog verschillende eremetalen in de discipline Big Air. Doorheen zijn lange, consistente carrière stond hij meer dan twintig keer op het podium van wedstrijden op het hoogste niveau. Aan de Olympische Winterspelen heeft hij tweemaal deelgenomen en werd hij 13de in Sochi 2014 en 10de in PyeongChang 2018.

Doorheen al deze jaren de wereld rond te reizen heeft Seppe jammer genoeg ook regelmatig de gevolgen van de klimaatopwarming met eigen ogen ervaren. Het smelten van gletsjers, extreme weersomstandigheden… Hierdoor is hij ook een gedreven klimaat activist geworden en focust hij veel op duurzaam reizen en past hij een zero waste levensstijl toe.

Hoogtepunten

 • Wereldkampioen Slopestyle 2011, 2017
 • 3x wereldbekerzeges Big Air 2012, 2014, 2019
 • Halve finale Olympische Winterspelen van Sotsji 2014
 • Finale Olympische Winterspelen PyeongChang 2018

Impressie van deze spreker

Boek Seppe Smits nu als spreker