Saskia de Coster

Schrijver en creativiteitscoach

Saskia de Coster
De kracht van deze spreker
  • Vlot
  • Creatief
  • Oplossingsgericht
Talen:
  • Nederlands
  • Frans
  • Engels

Saskia de Costers leven draait om creatieve uitdagingen en projecten. Als een van de meest vooraanstaande en vernieuwende schrijvers van België weet zij in haar carrière durf en vakmanschap te combineren. Motivatie en uithouding zijn sleutelwoorden, en daar is sport voor haar cruciaal als kunstenaar. Tijdens lezingen en debatten toont zij zich een begenadigd en vurig spreker. Met een grote overtuigingskracht brengt zij haar boodschap van creativiteit en ijzersterke drive, en hoe iedereen die kan aanscherpen.

Creativiteit kan je trainen
  • Moments forts ${key}

Vele professionals, ondernemers en werknemers hebben het gevoel dat er een muur staat tussen henzelf en hun creatieve droom. Ze hebben een idee maar kunnen het niet uitvoeren. Ze gebruiken hun eigen creatieve vermogens niet genoeg. Saskia de Coster biedt inzichten en tools vanuit haar eigen creatieve en sportieve praktijk om over de drempel van je eigen onzekerheid te geraken en ieders creatieve basis volledig in te zetten. Ze vertelt het positieve, motiverende verhaal over hoe sport enorm bijdraagt aan creativiteit, aan de hand van haar eigen ervaringen en andere voorbeelden, als talk of tijdens een lezing. Daarnaast begeleidt ze ook concreet tijdens schrijfworkshops.

Biografie

Saskia de Coster (1976) ondersteunt al sinds haar kindertijd een enorme creatieve productie met sport, voornamelijk hardlopen en wielrennen. Na haar studies Germaanse Talen (KULeuven, specialisatie literatuurwetenschap in Vancouver) koos zij meteen voor het schrijven. Sinds haar debuut Vrije Val (2002) verschenen zeven romans, o.a. ‘Wij en ik’ (2013) en ‘Nachtouders’ (2019). Zij werkt vaak samen met internationaal vooraanstaande kunstenaars als Rinus van de Velde en Arne Quinze, met muzikanten als Daan Stuyven en Arno. Zij heeft een jarenlange ervaring als mentor bij schrijfworkshops en als motiverend jurylid. Ze loopt marathons en halve marathons, schreef columns voor running.be. Tijdens haar vele reizen om op internationale festivals op te treden en haar vertaalde boeken te promoten, ontdekt ze het land met haar loopschoenen en doet ze zo inspiratie op.

Hoogtepunten

  • 'Nachtouders', alom bejubelde roman, internationale rechten verkocht 2019
  • Marathon Amsterdam in 3:40 2018
  • 'Wij en ik', internationale bestseller 2013

Impressie van deze spreker

Boek Saskia de Coster nu als spreker