Rob Wuijster

Voormalig bondscoach Hockey van het Zwitserse nationale team

De kracht van deze spreker
  • Doelgericht
  • Mentale weerbaarheid
  • Energiek
Talen :
  • Nederlands

Rob Wuijster, voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale hockeyteam, staat voor een bepaalde denkwijze. ‘Een goed resultaat behalen, succesvol worden en succes hebben is voor een zeer groot deel afhankelijk van de gedachten die je hebt. Gedachten zijn uiteindelijk de bepalende factor! Elk mens kan veel meer bereiken dan hij denkt! Denk en handel anders, en het resultaat komt!’ aldus Rob Wuijster.

Gedachten zijn je krachten
  • Moments forts

Rob is een enthousiaste spreker die met boeiende verhalen de boodschap op een plezierige en eenvoudige manier overbrengt. De handvatten die worden aangegeven zijn eenvoudig toe te passen. De presentaties worden door het publiek als inspirerend en motiverend ervaren. Je wordt in zijn verhaal meegezogen.

Gedachten zijn je krachten
De onderlinge verschillen in de topsport op technisch, tactisch en fysiek gebied zijn niet heel erg groot. De doorslaggevende factor is veelal het mentale aspect. Zeg maar de mindset! Ook in het ondernemen en bedrijfsleven zijn de gedachten bepalend.

De gedachten die we hebben, hebben een grote invloed op wat we doen. En wat we doen bepaalt het resultaat. Wil je een ander resultaat? Denk dan op een iets andere manier! Maar: ‘’Gedachten zijn eigenlijk helemaal niets’’.  Want zeg nu heel eerlijk, waar staat het dat je iets wel of  juist niet kunt bereiken? Staat het ergens?  Nee en ja. Het staat nergens geschreven, je denkt het alleen maar. En nu het goede nieuws: je gedachten kun je zelf veranderen. Het uitgangspunt is dat je gedachten het bereiken van je doelen ondersteunen. Rob vertelt over een groot aantal technieken waarmee jezelf je eigen gedachten gunstig kunt beïnvloeden waardoor je uiteindelijk anders gaat denken. Zodat je gedrag het bereiken van je doelen ondersteunt.  Hierbij gebruikt hij boeiende en inspirerende verhalen om zijn boodschap te verduidelijken.

Je kunt meer bereiken dan je denkt
Iedereen kan succesvol worden. Het is een kwestie van een bepaalde manier van denken en de juiste acties ondernemen. Denk en handel als een succesvol persoon! Er zijn bepaalde factoren die een grote invloed op het resultaat hebben. Rob vertelt over hoe hij als niet-hockeyer en als vreemde eend in de bijt in zeven jaar tijd bondscoach geworden is van het Zwitserse nationale heren hockey team. Hij vertelt o.a. over hoe hij de moeilijkheden en tegenslagen overwonnen heeft. Hij geeft ook zijn duidelijke visie op allerlei succesfactoren. Zoals dat je goede resultaten alleen kunt behalen bij het nemen van de volle verantwoordelijkheid en het reduceren van de factor “geluk”. Een aantal andere factoren waar hij over spreekt zijn: focus, succes mindset en persoonlijke ontwikkeling. Zijn visie ondersteunt hij met motiverende en spectaculaire waargebeurde verhalen! De luisteraars ervaren Rob als enthousiast en de presentatie wordt als inspirerend, motiverend en nuttig ervaren.

De enthousiaste manier van presenteren van iemand die veel praktijkervaring heeft maakte de bijeenkomst tot een succes. Tastbare, praktische voorbeelden en interactie waar nodig maakte dat dit een heel waardevolle en inspirerende voorlichting is geweest. We danken Rob voor deze geweldige presentatie!

Biografie

Rob heeft het CIOS in Overveen gevolgd. Na een aantal jaar in het amateurvoetbal gewerkt te hebben kreeg hij de mogelijkheid om als trainer/coach bij een hockeyverenging te werken. Hij was een vreemde eend in de bijt. Het was duidelijk dat hij geen hockeyer was. Ondanks dat, werd hij zeven jaar later bondscoach van het Zwitserse heren hockey team. Terug in Nederland is hij als mental-coach in de topsport gaan werken. Hij heeft o.a. gewerkt bij voetbalclubs in de Jupiler League, bij de IJshockeybond en bij de Rugbybond.

Hoogtepunten

  • Brons op EK zaalhockey Nationale herenteam Zwitserland 2003
  • Kwalificatie Europacup veldhockey Nationale herenteam Zwitserland 2002
  • Brons op EK zaalhockey Nationale herenteam O21 Zwitserland 2001

Impressie van deze spreker

Boek Rob Wuijster nu als spreker