Mathieu van der Poel als sprekerVeldrijder en wielrenner

Mathieu van de Poel is een Nederlandse fietser, maar geboren in België. Mathieu komt uit een echte wielrenfamilie. Net als zijn vader Adrie van der Poel, is Mathieu in het veldrijden actief, als wegrenner en ook op de mountainbike. In 2015 werd Mathieu van der Poel Wereldkampioen veldrijden en kwam hij in hetzelfde rijtje als zijn vader.

Inzetbaarheid

Mathieu van der Poel geeft presentaties op basis van een interview die door zijn vader Adrie kunnen worden afgenomen. In een interactieve sessie gaan zij samen in op thema’s als innovatie, het verleggen van grenzen en talentontwikkeling. Zij geven dan ook met veel plezier antwoord op al uw vragen. Als geen ander weet hij wat er nodig is om de top te bereiken. Daarnaast is Mathieu inzetbaar voor het geven van wielren – veldrijdworkshops waarbij hij  u de technieken en tactieken uitlegt die nodig zijn om te behoren tot de top van het wielrennen en veldrijden.

Biografie

In 1995 werd Mathieu van der Poel in België geboren. De zoon van wielrenner en veldrijder Adrie van der Poel groeide op in een echte fietsfamilie. Toch begon hij met voetballen en mocht hij enkele keren mee trainen bij voetbalclub Willem II. Vanaf het veldseizoen 2009-2010 fietste Mathieu bij de nieuwelingen. Het jaar daarna zorgde Mathieu van der Poel voor een bijzondere prestatie. Hij stond aan de start van 29 veldritten en wist deze allemaal, als winnaar te eindigen, waaronder ook de wedstrijd om de nationale titel. In 2011 bewees Mathieu bijzonder veel talent te hebben. Hij werd op het Nederlands kampioenschap voor nieuwelingen kampioen tijdrijden op de weg. Het was daarom tijd om naar de junioren te gaan waar hij een jaar later gelijk Nederlands en Europees kampioen werd. In het seizoen 2012-2013 won hij alle dertig wedstrijden waar hij aan de start stond waaronder het NK, EK en WK veldrijden. Een jaar later was het dus tijd voor de volgende stap om bij de beloften te gaan koersen. Ook hier kon Mathieu van der Poel weer met de beste mee. Als belofte kwam hij af en toe al uit bij kleine wedstrijden voor elite. Tijdens zijn eerste rit maakte hij meteen indruk door tweede te worden. Hij won het NK en besloot toen om definitief voor de elite te gaan rijden. Zijn eerste officiële wedstrijd bij de elite tijdens de GP Adrie van der Poel (vernoemd naar zijn vader) won hij gelijk. Een week later werd Mathieu van der Poel op twintig jarige leeftijd zelfs wereldkampioen veldrijden. Een prestatie voor in de boeken, want hij is nu de jongste wereldkampioen veldrijden ooit. Nu komt Mathieu van der Poel uit voor het team van Beobank-Corendon en behoort hij bij iedere veldrit weer tot de favorieten.

Eigenschappen

 • Humor
 • Zakelijk
 • Ondernemend
 • Inspirerend
 • Motiverend
 • Interactief
 • Innovatief

Hoogtepunten
Mathieu van der Poel

 • Wereldkampioen veldrijden 2015
 • Europees kampioen in 2017
 • Wereldkampioen junioren 2013
 • 4x Nederelands kampioen bij de Elite

Mensen die Mathieu van der Poel leuk vinden hebben ook interesse in:

Bel Sportspreker

Buiten kantooruren
+32 498 306 744
Bel me terug

Laat hier uw telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.