Mathieu van der Poel

Veldrijder en wielrenner

Mathieu van der Poel
De kracht van deze spreker
  • Motivatie
  • Inspirerend
  • Avontuurlijk
Talen :
  • Nederlands
  • Engels

Mathieu van de Poel is een professionele Nederlandse fietser, maar geboren in België. Mathieu komt uit een echte wielrenfamilie. Net als zijn vader Adrie van der Poel, is Mathieu in het veldrijden actief, als wegwielrenner en op de mountainbike. In 2015 en 2019 werd Mathieu van der Poel Wereldkampioen veldrijden en kwam hij in hetzelfde rijtje als zijn vader terecht.

Your only limit is you!
  • Moments forts

Mathieu van der Poel geeft presentaties op basis van een interview. In een interactieve sessie gaat hij in op thema's als motivatie, doorzettingsvermogen en omgaan met druk. Als geen ander weet hij wat er nodig is om de top te bereiken. Daarnaast is Mathieu inzetbaar voor het geven van fietsclinics waarbij hij je de technieken en tactieken uitlegt die nodig zijn in de top van het veldrijden.

Biografie

In 1995 werd Mathieu van der Poel in België geboren. De zoon van wielrenner en veldrijder Adrie van der Poel groeide op in een echte fietsfamilie. Toch begon hij met voetballen en mocht hij enkele keren mee trainen bij voetbalclub Willem II. Vanaf het veldseizoen 2009-2010 fietste Mathieu bij de nieuwelingen. Het jaar daarna zorgde Mathieu van der Poel voor een bijzondere prestatie. Hij stond aan de start van 29 veldritten en wist deze allemaal, als winnaar te eindigen, waaronder ook de wedstrijd om de nationale titel. In 2011 bewees Mathieu bijzonder veel talent te hebben. Hij werd op het Nederlands kampioenschap voor nieuwelingen kampioen tijdrijden op de weg. Het was daarom tijd om naar de junioren te gaan waar hij een jaar later gelijk Nederlands en Europees kampioen werd. In het seizoen 2012-2013 won hij alle dertig wedstrijden waar hij aan de start stond waaronder het NK, EK en WK veldrijden. Een jaar later was het dus tijd voor de volgende stap om bij de beloften te gaan koersen. Ook hier kon Mathieu van der Poel weer met de beste mee. Als belofte kwam hij af en toe al uit bij kleine wedstrijden voor elite. Tijdens zijn eerste rit maakte hij meteen indruk door tweede te worden. Hij won het NK en besloot toen om definitief voor de elite te gaan rijden. Zijn eerste officiële wedstrijd bij de elite tijdens de GP Adrie van der Poel (vernoemd naar zijn vader) won hij gelijk. Een week later werd Mathieu van der Poel op twintig jarige leeftijd zelfs wereldkampioen veldrijden. Een prestatie voor in de boeken, want hij is nu de jongste wereldkampioen veldrijden ooit. Nu komt Mathieu van der Poel uit voor het team van Beobank-Corendon en behoort hij bij iedere veldrit weer tot de favorieten.

Hoogtepunten

  • Wereldkampioen junioren 2013
  • Alle races gewonnen bij de junioren waaronder het NK, EK en WK 2012 en 2013
  • Wereldkampioen veldrijden 2015 en 2019

Impressie van deze spreker

Boek Mathieu van der Poel nu als spreker