Marc Sluszny als sprekerAvonturier, gastspreker, mental coach, auteur en extreem sporter

Marc Sluszny is een Belgisch avonturier, sportman, gastspreker, mental coach en auteur. Hij tracht zijn fysieke en mentale grenzen te verleggen door middel van extreme sporten. Hij behoorde tot het nationale Belgische team in verschillende sportdisciplines en brak meerdere records. Mede dank aan zijn talloze ervaringen is hij een veelgevraagd mental coach en keynote spreker. Hij helpt je bij het verleggen van je grenzen om het maximale uit jezelf te halen. Marc is ook een geprezen schrijver en heeft inmiddels al 15 boeken uitgebracht.

A good teacher explains, a superior trainer demonstrates and a great master inspires

Inzetbaarheid

Marc Sluszny is een zeer inspirerende spreker. Hij onderscheidt zichzelf dankzij zijn uitgebreide kennis en expertise. Marc neemt je mee op een ontdekkingsreis, een tocht naar persoonlijke groei, beter presteren en excelleren. Door middel van zijn coaching methodiek zorgt hij ervoor dat zowel individu’s als teams, de juiste mentale ingesteldheid zullen bereiken. Zijn kennis is niet alleen een theorie of een wetenschap, het is een manier van leven. Dankzij moed, doorzettingsvermogen en focus slaagt Marc Sluszny erin, keer op keer, zijn uitdagingen en dromen te verwezenlijken. Hij tracht zijn fysieke en mentale grenzen te verleggen door middel van extreme sporten. Met meer dan 30 jaar ervaring als sporter en mental coach is hij een veel gevraagd spreker en deelt Marc met groot enthousiasme zijn kennis.

Biografie

In 1982 maakte Marc Sluszny deel uit van het Nationale Belgische Davis Cup Team tennis. In 1988 zwom hij solo het Kanaal over van Dover tot Cap Blanc-Nez (10h30min). Hij verbrak in 1994 het wereldrecord bungeespringen (6720 m) vanuit een heteluchtballon. In 1995 werd hij Belgisch nationaal kampioen Sky Surfing (parachutespringen) en behaalde hij de 4de plaats op het wereldkampioenschap in Eloy (Arizona). Als lid van de Belgische Himalaya-expeditie beklom hij in 1997 de Annapurna I (8091 m) zonder zuurstof. In 2000 verbrak hij het Belgisch record aerobatics-deltavliegen. In 2002 was hij lid van het Belgisch olympisch schermteam en eindigde 8ste op de wereldkampioenschappen en 12de op de Europese kampioenschappen per ploeg. Als eerste Belg ooit nam hij in 2003 deel aan de Rolex Sidney-Hobart, een oceaanzeilrace. In 2005 deed hij mee aan meerdere 24-uurs-autoracewedstrijden, onder andere Daytona en de Nürburgring. In 2006 vloog hij met een watervliegtuig (Lake Bucanneer) van kust tot kust door de Verenigde Staten. In 2007 brak hij het hoogterecord (11.300 m) in een zweefvliegtuig boven de Andes. In 2008 was hij teamleider van de eerste Belgische duikexpeditie op 120 m diepte naar het wrak van de Britannic, het zusterschip van de Titanic. In 2009 werd hij vierde op het wereldkampioenschap powerboatracen (P1). In 2011 was hij piloot van het nationale Belgische bobslee Team, zowel met de tweemansbob als met de viermansbob, en deed hij mee aan de Europese en wereldkampioenschappen. In datzelfde jaar kwam ook zijn film Sharkwise, van zijn avontuur over het duiken met de witte haai, uit in de Belgische bioscopen. In juni 2012 vestigde hij een nieuw wereldrecord (15’56) in de Vertical Run-discipline door langs de gevel van het Belgacom-gebouw in Brussel naar beneden te rennen. In 2013 dook Sluszny naar een diepte van 168 meter (open circuit) in de Blue Hole te Dahab (Egypte). Ten slotte dook hij in juli 2016, samen met een Amerikaanse expeditie, naar het wrak van de SS Andrea Doria.

Eigenschappen

 • Humor
 • Zakelijk
 • Ondernemend
 • Inspirerend
 • Motiverend
 • Interactief
 • Innovatief

Hoogtepunten
Marc Sluszny

 • Wereldrecord Vertical Run 2012
 • Documentaire Sharkwise 2011
 • Duikexpeditie naar de Britannic 2008
 • Wereldrecord Bungee Springen 1994
 • Nationale Davis Cup team 1982

Marc Sluszny in actie

Mensen die Marc Sluszny leuk vinden hebben ook interesse in:

Bel Sportspreker

Buiten kantooruren
+32 498 306 744
Bel me terug

Laat hier uw telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.