Marc Herremans

Triatleet en topsportcoach

De kracht van deze spreker
  • Vanuit het hart
  • Uniek
  • De essentie
Talen :
  • Nederlands
  • Engels

Marc Herremans heeft doorheen het leven enorm veel littekens opgelopen. Van bijna snelste triatleet ter wereld naar verlamd van borst tot tenen, is slechts één van de gitzwarte kaarten die hij kreeg toebedeeld. Marc Herremans spreekt vanuit zijn hart over hoe tegenslagen of extreme veranderingen geen einde hoeven te zijn maar wel een kans op weg naar beter. Marc neemt je mee in  zijn boeiende verhaal waarbij teamwork, geloof in de toekomst en het niet verliezen van de essentie centraal staan. Vanuit het hart.

In het leven heb je 2 handen, 1 om jezelf te helpen en 1 om anderen te helpen.
  • Moments forts

Kaartspel van het leven - Marc Herremans
Soms krijg je goeie kaarten toebedeeld, soms krijg je er slechte. Hoe surf je op die golf van emoties, hoe ga je om met al die veranderingen en druk die we op ons levenspad tegenkomen. De kaarten die je in het leven krijgt toebedeeld kan je niet kiezen, hoe je er mee speelt is wel in jou handen. Het mogen spelen met het kaartspel van het leven is een absoluut voorrecht. Elke tegenslag doorheen het leven is een kans om er sterker uit te komen. Marc Herremans spreekt vanuit zijn hart over hoe tegenslagen of extreme veranderingen geen einde hoeven te zijn maar wel een kans op weg naar beter. Marc Herremans neemt je mee in  zijn boeiende verhaal waarbij teamwork, geloof in de toekomst en het niet verliezen van de essentie centraal staan. Vanuit het hart.

Het was niet alleen top van content, maar ook nog eens een stuk hier en daar gepersonaliseerd alsook interactief. Had niet meer kunnen verlangen, zeer tevreden!

Biografie

Marc Herremans is één van Belgisch bekendste triatleten. Voor zijn sportloopbaan was hij actief als bouwvakker, paracommando en vrijwillig brandweerman. Hierbij deed hij ervaringen op, die hij tot op de dag van vandaag nog steeds ziet als zijn grootste levensschool.

Na tweemaal plaats 8 op WK volledige afstand triatlon, werd Marc zesde in de Ironman van Hawaii (beste nieuwkommer). In 2002 viel hij tijdens een training met zijn fiets. Hierdoor raakte Marc compleet verlamd van borst tot benen. Hij ging door met zijn topsportcarrière en kwam één jaar later als rolstoelatleet terug op Ironman Hawaii met een 3e, 3e, 2e en 1e plaats als resultaat. In 2007 was hij de eerste rolstoelatleet die de loodzware Crocodilé Trophy in Australië kon finishen. Vervolgens werd hij geridderd door de Koning, Sportpersoonlijkheid van het Jaar 2002 en Triathlete off the Year 2006.

Marc richtte in 2003 de organisatie To Walk Again foundation op, waar hij andersvalide mensen steunt bij sport en revalidatie.  Tot slot begon hij in 2008 met het trainen van atleten, met als resultaten doorheen de jaren tal van nationale tittels, Europese titel en Wereldtitels. Doorheen de jaren kwamen zijn drie mooiste dromen uit: de geboorte van zijn drie kinderen in 2012, 2016 en 2018.

Hoogtepunten

  • Wereldkampioen Ironman Hawaii 2006
  • Eerste rolstoelatleet die de loodzware Crocodilé Trophy in Australië kon finishen 2007
  • Sportpersoonlijkheid van het Jaar 2002

Impressie van deze spreker

Boek Marc Herremans nu als spreker