Manon Claeys

Atleet

Manon Claeys
De kracht van deze spreker
  • Positief
  • Gedreven
  • Vechter

Manon Claeys is een gedreven, positieve en spontane atlete die door een ongeluk op 21 jarige leeftijd een hele verandering ondergaan is. Zoals ze altijd zelf zegt is dit ongeluk geen fijne ervaring geweest maar heeft haar wel gemaakt tot de sterke positieve vrouw die ze nu is en waar ze uiteraard heel erg trots op is. Opgeven staat dus niet in haar woordenboek.

Gaat het niet zoals het moet, moet het maar zoals het gaat … maar gaan moet het. Je bent pas verloren als je opgeeft.
  • Moments forts

Met haar positivisme wil Manon andere mensen inspireren en laten zien hoe moeilijke een situatie ook is of lijkt er altijd een lichtje is waaruit je kracht kan putten om terug door te gaan. Want om het met haar woorden te zeggen :”zielig en triestig doen over een situatie maakt het alleen maar moeilijker, waarom? Het is niet fijn voor de mensen rondom je en voor jezelf EN het verandert niks aan je situatie.

Biografie

Amper vijf jaar oud was Manon Claeys uit Maldegem toen ze voor het eerst op een pony kroop in de ponyclub van Oedelem-Beernem. De passie voor paarden kreeg ze mee van haar grootvader, die een smederij had voor boerenpaarden.

In 2007, op dat moment was ze een begenadigd amazone in de reguliere competities, viel Manon Claeys van haar paard bij het opstappen. Na een lange revalidatie moest Manon verder met een halfzijdige verlamming aan haar rechterlichaamshelft, maar dat weerhield haar niet om opnieuw te starten in de dressuur. In 2016 nam ze voor het eerst deel in het Para-equestriancircuit met haar paard San Dior.

Manon kon in Graad IV een zilveren medaille winnen op het Europees kampioenschap in 2017. Ze wil elke dag met veel plezier op haar paard kruipen en is ervan overtuigd dat de resultaten dan vanzelf volgen. “Je bent pas verloren als je opgeeft”, zegt ze.

Manon nam deel aan de Paralympische Spelen in Tokyo en beleefde daar hét hoogtepunt in haar carrière tot dusver: ze won een bronzen medaille in zowel de individuele proef als in de freestyle.

Hoogtepunten

  • Zilver EK 2017
  • Zilver en Brons EK 2019
  • 2 x Brons op de Paralympics in Tokio 2021

Impressie van deze spreker

Boek Manon Claeys nu als spreker