Maarten Breckx

Sportjournalist en sportanker

Maarten Breckx
De kracht van deze spreker
 • Media
 • Interactief
 • Humor
Talen :
 • Nederlands
 • Engels

Maarten Breckx is een Vlaamse sportjournalist. De meeste kennen hem ongetwijfeld als sportjournalist voor het VTM Nieuws of als presentator bij Stadion op VTM. Maarten heeft al enkele grote wedstrijden op zijn lijst staan als sportjournalist. Zo mocht hij verslag uitbrengen voor VTM Nieuws over de Tour de France in 2011 en 2012, het WK voetbal in Brazilië en het EK voetbal in Frankrijk. In 2017 kreeg Maarten de eer om het Gala van de Gouden Schoen te mogen presenteren.

 • Moments forts

Maarten is inzetbaar als moderator en voor het geven interviews. Dankzij zijn jarenlange ervaring in het interviewen van sporters en coaches kan hij als geen ander het bedrijfsleven linken aan de ontwikkelingen van de hedendaagse sport.

Biografie

Maarten Breckx, geboren op 14 april 1985 in Wilrijk, en is een Vlaamse sportjournalist en anchorman bij VTM Nieuws. De grootste commerciële televisiezender van België en is eigendom van DPG Media. Maarten presenteert daarnaast ook wedstrijden van de Rode Duivels en de UEFA Champions League op Q2 en Stadion op VTM. Maarten is zijn carrière ooit begonnen als journalist bij ATV.

Maarten bracht voor VTM Nieuws een verslag uit over de Tour de France in 2011 en 2012. Daarnaast bracht hij ook een verslag uit voor het WK voetbal in Brazilië en het EK voetbal in Frankrijk.

Daarnaast heeft Maarten ook carrière gemaakt in Nederland, bij het Nederlandse programma Voetbal Inside. Wekelijks is Maarten te horen over sportevenementen op radiozenders Qmusic en Joe. In 2016 was Breckx te zien in het televisieprogramma Boxing Stars.

In 2017, 2018, 2019 en 2020 presenteerde hij samen met Birgit van Mol al drie jaar het Gala van de Gouden Schoen. In 2019 en 2020 werd het duo versterkt voor Niels Destadsbader. De Gouden Schoen is een trofee die sinds 1954 jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste mannelijke speler in de Belgische voetbalcompetitie in het voorbije kalenderjaar. De winnaar is de speler die de meeste stemmen krijgt die zijn toegekend door sportjournalisten, bestuurslui van de Belgische voetbalbond. Sinds 2016 wordt ook een Gouden Schoen uitgereikt aan de beste vrouwelijke speler. Maarten vindt het een mooie erkenning dat hij deze trofees mag uitraken aan de grootste talenten van België.

In 2018 is Maarten gehuwd met zijn collega-journaliste Lies Vandenberghe. Op maandagochtend 3 juni kwam hun zoon Georges ter wereld met een lengte van 51cm en een gewicht van 3,2kg. Maarten laat weten: “Dit is een uniek en onbeschrijflijk moment.” De timing was perfect, op zaterdag 1juni mocht Maarten namelijk de finale van de Champions League presenteren en twee dagen later beviel zijn vrouw.

Hoogtepunten

 • Presentator van het programma Stadion 2013 - heden
 • Presentator van het Gala van de Gouden Schoen 2017, 2018 en 2019
 • Verslaggever van de Tour de France voor VTM Nieuws 2011 en 2012
 • Verslaggever van het WK voetbal voor VTM Nieuws 2014
 • Verslaggever van het EK voetbal voor VTM Nieuws 2016

Impressie van deze spreker

Boek Maarten Breckx nu als spreker