Lieven Van Gils

Presentator en sportjournalist

Lieven Van Gils
De kracht van deze spreker
  • Interactief
  • Media
  • Communicatie
Talen :
  • Nederlands
  • Frans
  • Engels

Lieven Van Gils is het gezicht van het Eén programma ‘Van Gils & Gasten’. Als presentator en moderator speelt hij in de Champions League: kort op de bal, vinnig en scherp, en altijd stijlvol richting doelgebied. Elke zomer zoekt hij steevast zijn oude liefde op: de sportjournalistiek. In 2013 kreeg Lieven Van Gils de Vlaamse Televisie Ster voor beste presentator.

  • Moments forts

Lieven voelt zich opvallend goed in de presentatorstoel. Met veel charme en metier leidt hij interviews en debatten met de meest uiteenlopende gesprekspartners in boeiende banen. Niemand kan beter een heterogene groep gasten tot een boeiend gesprek verleiden.

Lieven Van Gils heeft zijn rol perfect ingevuld. Hij heeft zich vorige woensdag goed voorbereid, was zaterdag ruimschoots op tijd aanwezig, stelde zich zeer toegankelijk op, praatte vooraf met alle panelleden, gaf een knappe performance weg als moderator en is nog even komen babbelen vooraleer hij naar huis reed. Grote klasse!

Biografie

Ergens hoog boven de Noorderkempen stond het in de sterren geschreven: Lieven zou journalist worden. ‘Als kleine jongen had ik altijd al een cassetterecorder in de aanslag. Bij het tafelvoetbalspel Subbuteo gaf ik zelf livecommentaar. En voortdurend liep ik iedereen te interviewen: mijn speelkameraadjes, mijn ouders, de buren ... allemaal moesten ze eraan geloven. Toen leek het al een droomjob: sportjournalist! Want dan mocht je gratis naar alle belangrijke sportwedstrijden!’

Lieven Van Gils studeerde Germaanse talen en slaagde daarna voor het examen van regisseur-omroeper. Na zijn legerdienst werd hij opgevist door Studio Brussel. ‘Daar maakte ik de gouden jaren mee van de jongerenzender. Elke dag met muziek bezig zijn, naar concerten, presenteren ... Bovendien maakte ik er een heleboel vrienden voor het leven.’

In 2000 was er een sportzomer om u tegen te zeggen: het EK Voetbal (in België en Nederland), de Olympische Spelen van Sidney en traditiegetrouw, de Tour. Vlak daarna ging hij vast in dienst voor de VRT-sportredactie. In 2015 kreeg Lieven zijn eigen show op Eén: 'Van Gils & Gasten', een talkshow van een uur, elke avond in de week. Een grotere erkenning voor zijn talent is er niet. Vanweege zijn werk voor Van Gils & Gasten besloot hij om de Tourverslaggeving vanaf 2016 te laten vallen.

 

Hoogtepunten

  • Vlaamse Televisie Ster voor beste presentator. 2012
  • Eigen talkshow Van Gils & Gasten 2015 - Heden

Impressie van deze spreker

Boek Lieven Van Gils nu als spreker