Kim Gevaert als sprekerVoormalig Olympisch Kampioen Atletiek

Kim Gevaert was een succesvol Belgisch sprintster op de 60, 100 en 200 meter. Tijdens haar carrière kon ze 27 Belgische titels op haar palmares schrijven. Haar hoogtepunt was in 2008, toen ze Olympisch kampioene werd op de 4×100 meter. Daarnaast is ze master in de logopedie en sinds 2007 ambassadrice voor SOS Kinderdorpen.

Inzetbaarheid

Kim Gevaert heeft jaren in teamverband getraind. Dankzij de kracht en de sterke punten van het team, werden ze Olympisch Kampioen op de 4×100 meter. Maar wat waren hun sterke punten? Hoe kwamen zo’n mooie resultaten tot stand? Hoe creëer je een sterk team? Hoe kan je perfect samenwerken en dezelfde doelen achterna gaan? Kim Gevaert vertelt het in haar verhaal! Daarnaast geeft Kim lezingen over het vrouw zijn in de sport. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat is de impact op je gezinsplanning? Maandstonden? Looks en mode? Tot slot geeft ze op enthousiaste wijze atletiekclinics en –trainingen.

Biografie

Kim Gevaert werd geboren op 5 augustus 1978 te Leuven, als jong kind deed ze aanvankelijk aan turnen. Pas later kwam ze terecht in de atletiekwereld. Tijdens haar studies combineerde ze topsport met haar studies logopedie aan de universiteit van Leuven. Haar definitieve doorbraak kwam er in 2002 toen ze Europees kampioene indoor werd op de 60 meter. Datzelfde jaar behaalde ze nog zilver op de 100 en 200 meter op het EK atletiek. Ze werd vice-wereldkampioene op de 60 meter in 2004 en tijdens de Olympische Spelen van Athene bereikte ze de finale op de 200 meter. 2006 was een topjaar voor Kim met goud op zowel de 100 als 200 meter op het EK van Göteborg. Bij haar tweede en tevens laatste deelname aan de Olympische Spelen in 2008 nam ze afscheid in schoonheid. In Peking behaalde ze samen met Olivia Borlée, Hanna Mariën en Élodie Ouédraogo goud op de 4×100 meter. Aanvankelijk strandde de Belgische estafetteploeg op de tweede plaats na Rusland. Toen nieuwe tests met moderne apparatuur in 2016 doping aan het licht brachten, ontving België alsnog het goud.

Eigenschappen

 • Humor
 • Zakelijk
 • Ondernemend
 • Inspirerend
 • Motiverend
 • Interactief
 • Innovatief

Reviews
Kim Gevaert

 • "De sessie met Kim is heel goed verlopen en het hele team was zeer enthousiast en geïnspireerd door haar speech. Zeer inspirerend verhaal over teamwork en over doelen bereiken die niemand verwacht. Kim praat zeer vlot, een uurtje presentatie vliegt zo voorbij. Kim zelf was heel vriendelijk en heeft ook even de opportuniteit genomen om wat te netwerken met de rest van ons team." - Procter & Gamble

Hoogtepunten
Kim Gevaert

 • Olympisch kampioen 4x100 meter (2008)
 • Drie maal goud op het WK Indoor (2002, 2005 en 2007)
 • 2x Nationale trofee voor Sportverdienste (2006 en 2007)
 • Sportpersoonlijkheid van het jaar (2004)

Mensen die Kim Gevaert leuk vinden hebben ook interesse in:

Saartje Vandendriessche spreker

Saartje Vandendriessche

Schermgezicht VRT en Presentatrice 'Op de man af'

Bekijk profiel Offerte aanvragen
Ann Wauters spreker

Ann Wauters

Kapitein van de Belgian Cats en Co-founder van SmartMind

Bekijk profiel Offerte aanvragen

Bel Sportspreker

Buiten kantooruren
+32 498 306 744
Bel me terug

Laat hier uw telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.