Johan Museeuw

Voormalig wielrenner

De kracht van deze spreker
  • Teamplayer
  • Interactief
  • Inspirerend
Talen :
  • Nederlands
  • Engels

Voormalig wielrenner Johan Museeuw kreeg tijdens zijn actieve carrière de bijnaam ‘De Leeuw van Vlaanderen’. De in sprint gespecialiseerde Johan Museeuw begon in 1988 op 23-jarige leeftijd met professioneel wielrennen. Hij bleef tot en met 2004 de wielersport mee domineren, vooral in de eendags klassiekers: De Ronde van Vlaanderen en Parijs – Roubaix.

Het is belangrijk ploegmaats te hebben, want het is meer tegen wind rijden dan met wind
  • Moments forts

Als voormalig wielrenner neemt Johan Museeuw je in een interactieve bijdrage, op basis van interview, mee in de wereld van het wielrennen. Verder is hij inzetbaar voor het geven van fietsclinics. Dit biedt een meerwaarde voor iedereen,  zij onder de vorm van een tourtocht voor de recreatieve fietser, technisch advies voor een wielerploeg, een unieke twist op een bedrijfsevent voor uw firma en nog zo veel meer.

Met Johan Museeuw als de Leeuw van Vlaanderen hebben wij een prachtig weekend gehad in de Vlaamse Ardennen. Met persoonlijke tips & tricks op zondag tijdens de rit en zelf een geïmproviseerd terrasbezoek op zaterdagmiddag hebben wij een onvergetelijk fietsevent beleefd.

Biografie

Voormalig wielrenner Johan Museeuw kreeg tijdens zijn actieve carrière de bijnaam 'De Leeuw van Vlaanderen'. De in sprint gespecialiseerde Johan Museeuw begon in 1988 met professioneel wielrennen bij de ploeg ADR waar José de Crauwer ploegleider was. In 1989 won hij zijn eerste grote wedstrijd, namelijk een wedstrijd in de Ronde van België. In dat jaar was hij de superknecht van Greg LeMond in de Tour de France waarin Greg LeMond de winnaar werd. Vanaf 1990 maakt hij de overstap naar de Lotto ploeg waar hij tot 1992 zou rijden waarbij hij in 1991 tweede werd in de Ronde van Vlaanderen. Daarna werd hij kopman bij de Italiaanse ploeg GB-MG waarmee hij in 1993 voor de eerste keer de Ronde van Vlaanderen won. Naast de wereldtitel en de zeges in de noordelijke klassiekers won Johan tweemaal het kampioenschap van Zürich en eenmaal de Amstel Gold Race. Verder won hij elf keer een wereldbekerwedstrijd waardoor hij recordhouder is. In mei 2004 nam hij afscheid als profwielrenner.

Hoogtepunten

  • Winnaar Ronde van Vlaanderen 1998, 1995 en 1993
  • Winnaar Parijs - Roubaix 2002, 2000 en 1996
  • Winnaar Amstel Gold Race 1994

Impressie van deze spreker

Boek Johan Museeuw nu als spreker