Inez Swinnen

Sportpsychologe en loopbaancoach

Inez Swinnen
De kracht van deze spreker
 • Mentale weerbaarheid
 • Motivatie
 • Talentontwikkeling
Talen :
 • Nederlands
 • Engels

Inez Swinnen is een ex-competitiezwemster en een actief triatleet. Daarbuiten heeft ze haar master in de arbeids- en organisatiepsychologie en een postgraduaat in de sportpsychologie behaald. Als psychologe en loopbaancoach is het haar passie om sporters en werknemers te begeleiden op mentaal vlak. Om haar passie verder te zetten heeft ze zich na haar studie nog verdiept in coaching en sportpsychologie.

If you always do what you always did, you will always get what you always got
 • Moments forts

Werknemers willen net zoals sporters groeien en beter worden in hun vak. Ze moeten dag in dag uit presteren en komen daarbij al eens tegenslagen of uitdagingen tegen. Vanuit de sportpsychologie kunnen we enorm veel tips en technieken gebruiken in het werkleven. In de interactieve workshops gaat Inez hier concreet mee aan de slag en leer je meer over concentratie & flow, motivatie & doelen stellen, presteren onder druk, omgaan met tegenslagen enz. Daarnaast heeft je mindset in het sport- en werkleven een enorme invloed op je prestaties en groei. Ben jij ervan overtuigd dat talenten vast liggen of dat je ze kan ontwikkelen als je er tijd en energie in investeert? Wil jij steeds slim overkomen of ben jij bereid je kwetsbaar op te stellen, zodat je kan bijleren? Dat is het verschil tussen een fixed en een growth mindset. Tot slot heeft ze met haar ervaringen in  loopbaan coaching al vaak de link gelegd tussen presteren op het werk en in de sport. Deze kruisbestuiving maken de workshops van Inez uniek.

Biografie

Als ex-competitiezwemster en actief triatleet weet Inez als geen ander hoe hard een sporter moet werken om een bepaald doel te halen. Dankzij haar master in arbeids- en organisatiepsychologie, postgraduaat in de sportpsychologie en de passie om sporters te begeleiden op mentaal vlak kan ze de sporters nog naar een hoger niveau tillen. Daarom heeft ze na haar studie psychologie haar eigen onderneming opgestart onder de naam “mind-set”. In haar eigen bedrijf gaat ze vooral te werk op het vlak van sportpsychologie en loopbaancoaching. Op deze manier heeft ze al met verschillende sportteams samengewerkt maar ook met tal van individuele sporters uit het wielrennen, triatlon, zwemmen, veldrijden en nog vele andere sporten.

Hoogtepunten

 • Master in de psychologie 2012
 • Certificaat professioneel coach 2015
 • Postgraduaat in de praktijkgerichte sportpsychologie 2018
 • Lid Vlaamse vereniging voor sportpsychologie (VVSP)
 • European Network Of Young Specialist in Sport Psychology (ENYSSP)

Impressie van deze spreker

Boek Inez Swinnen nu als spreker