Ilse Heylen

Voormalig judoka en oprichter Judo Academy

Ilse Heylen
De kracht van deze spreker
 • Doorzettingsvermogen
 • Inspirerend
 • Talentontwikkeling
Talen :
 • Nederlands
 • Frans
 • Engels

Ilse Heylen presteerde het om binnen een harde sport als judo 20 jaar (1997 – 2016) aan de top te blijven. Ze behaalde een bronzen medaille op de Olympische Spelen van Athene 2004, nam drie maal deel aan de Olympische Spelen en is recordhoudster van het aantal internationale medailles behaald door een Belgisch judoka. Ilse stond in totaal negen keer op het podium van een Europees kampioenschap (6x individueel en 3x per ploeg).

Na haar actieve topsportcarrière heeft Ilse, samen met haar man en coach, Olivier Berghmans, de Ilse Heylen Judo Academy opgestart. Deze Academy ontwikkelt zowel voor bedrijven, scholen als particulieren activiteiten op maat zoals teambuilding, workshops en persoonlijke fitness coaching.

 • Moments forts

Ilse is inzetbaar voor lezingen, teambuildings en workshops. Ilse, meestal bijgestaan door haar man en 3-voudig Olympisch coach Olivier Berghmans, neemt u mee op reis doorheen haar 20-jarige topsportcarrière. Tijdens deze presentatie legt Ilse de link tussen topsport en business. Begrippen als flexibiliteit, analyse en planning, motivatie, leren uit een nederlaag, … komen aan bod. Ilse verzorgt eveneens leuke teambuildings en workshops op de tatami (judomat). Tevens is Ilse beschikbaar als fitnesscoach binnen uw bedrijf.

Presentatie
Een carrière van 20 jaar bouw je niet op zonder mentaal ijzersterk te zijn en ongelooflijk gemotiveerd en gefocust te blijven. Wat Ilse allemaal heeft gedaan om die absolute top te bereiken en daar ook zo lang te blijven, getuigt in eerste instantie van ontzettend veel doorzettingsvermogen. Er is nu eenmaal geen lift naar succes, maar alleen een trap. En ook Ilse tuimelde figuurlijk wel eens pardoes van een trede. Zo onderging ze zeven operaties, maar vocht ze zich letterlijk en figuurlijk elke keer weer een weg terug naar de absolute top. Doorheen haar carrière heeft Ilse zich meermaals moeten aanpassen, het hedendaagse judo is immers niet meer te vergelijken met dat van twintig jaar geleden. Daarnaast moest ze leren omgaan met het presteren onder immense druk en stress, alsook telkens weer nieuwe tegenslagen te boven komen. Flexibiliteit, motivatie, teamwork, doorzettingsvermogen, focus, omgaan met stress en ga zo maar door. De raakvlakken van Ilse haar carrière met de bedrijfswereld zijn dan ook legio.

Clinic
Ilse is, na twee decennia op topniveau, gestopt met topsport. Ze wil nu de kneepjes van het vak maar al te graag in een leuke, bondige initiatieles van 1,5 à 2 uur doorgeven aan een groep enthousiastelingen (van maximaal 20-30 personen). In een anderhalf uur durende clinic toont ze enkele basisbewegingen in judo en zelfverdediging en stuurt ze eenieder afzonderlijk bij om alles zo goed mogelijk onder de knie te krijgen. Daarbij houdt ze uiteraard steeds rekening met het niveau van elke persoon. Een unieke ervaring, want Ilse haar kennis is ongeëvenaard. Uw team komt er ongetwijfeld sterker uit!

Combinatie
Waarom niet het beste van twee werelden combineren? Ilse heeft zich doorheen al die jaren steeds flexibel moeten opstellen en kan ook perfect het initiatiegedeelte combineren met de lezing. De twee passen immers als puzzelstukjes in elkaar. Men kan zowel met het actieve gedeelte als met de lezing beginnen.

 

Voor iedereen was het een onvergetelijke ervaring.

Na een uitgebreide opwarming bracht Ilse ons, met judo als basis, handige zelfverdedigingstips bij. Het was leerrijk, interessant, maar vooral heel erg leuk. Met haar enthousiasme wist ze ieder van ons mee te trekken en handige tips bij te brengen. Wij zijn een uiteenlopende groep collega’s, een bonte mix van leeftijden, mannen en vrouwen, en de ene is al wat sportiever dan de andere. Maar voor iedereen was het een onvergetelijke ervaring.

Biografie

Hoogtepunten

 • Olympische medaille judo gewichtsklasse -52 kg Athene 2004
 • Recordhoudster aantal behaalde internationale medailles door een Belgisch judoka (52)
 • Negen medailles op Europese kampioenschappen
 • Drie Olympische deelnames met telkens een Olympisch diploma

Impressie van deze spreker

Boek Ilse Heylen nu als spreker