Henk Kraaijenhof als sprekerSportcoach en innovatieve performance-consultant

Henk Kraaijenhof is bij sommigen misschien beter bekend als de man achter de sportieve successen van topsporters Nelli Cooman, Troy Douglas, Letitia Vriesde, Merlene Ottey, John van Lottum, Mary Pierce, Juventus, en in België: Ronald Desruelles, Patrick Stevens en Erik Wijmeersch.

Henk Kraaijenhof zorgde ervoor dat zijn atleten beter presteerden dan ze zelf voor mogelijk hielden. Hij heeft zich als innovatieve performance-consultant (zo heeft hij in 1998 als eerste de Nemes trilplaat in Nederland geïntroduceerd) vele jaren bezig gehouden met het meetbaar maken en hanteerbaar houden van stress en vermoeidheid. Tijdens zijn succesvolle carrière als topsportcoach begeleidde hij topsporters zodat zij op het mentale en fysieke vlak het beste uit zichzelf konden halen. Mede via Henk beschikken topsporters over een groot arsenaal aan middelen en methoden om optimaal vitaal te zijn.

Train as much as necessary, not as much as possible

Inzetbaarheid

Presentaties van Henk Kraajienhof staan garant voor discussie. De, op het eerste gezicht, introverte Henk Kraaijenhof weet het publiek te betrekken met controversiële uitspraken en stellingen. Hij is inzetbaar voor presentaties, lezingen en workshops over onder andere voeding & gezondheid, innovaties en coachen. Daarnaast heeft hij het over de rol van stress en mentale weerbaarheid op het functioneren en presteren. De zin en onzin over stress en handige tips en tricks komen zeker ook aan bod.

Biografie

Henk Kraaijenhof is deskundige op het gebied van stress en stressmanagement. Naast het meten van stress en vermoeidheid vormen voeding en voedingssupplementen een integraal onderdeel van de behandeling hiervan. Als performance consultant is Henk Kraajienhof begonnen met het adviseren van topsporters zoals Nelli Cooman, Merlene Ottey, Troy Douglas en tennisser Mary Pierce. Ook stond hij Edgar Davids bij. Vooral de laatste jaren adviseert Henk Kraaijenhof ook ’peak performers’ buiten de sport, zoals managers en speciale eenheden van de krijgsmacht. Henk Kraaijenhof is auteur van het boek ’De kunst van presteren’, docent bij het NOC*NSF en co-auteur van de cursus ’Voeding in de Sport’. Henk Kraaijenhof heeft vanuit zijn studie naar het menselijk lichaam en zijn ervaringen in het werken met topsporters een uniek beeld van de (on)mogelijkheden van de mens. Als trainer/coach wist hij uit zijn sporters het maximaal haalbare te halen. Zo liep Merlene Ottey haar beste wedstrijden toen ze de dertig al ver gepasseerd was

Eigenschappen

  • Humor
  • Zakelijk
  • Ondernemend
  • Inspirerend
  • Motiverend
  • Interactief
  • Innovatief

Hoogtepunten
Henk Kraaijenhof

  • Oprichter eigen bedrijf Vortx
  • Consultant Engelse rugbybond
  • Consultant voor voetbalclub Juventus

Mensen die Henk Kraaijenhof leuk vinden hebben ook interesse in:

Bel Sportspreker

Buiten kantooruren
+32 498 306 744
Bel me terug

Laat hier uw telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.