Populaire Spreker

Boek snel

Hans Bouscholte als sprekerVoormalig Zeiler en Analist

Hans Bouscholte is een zeer succesvolle wedstrijdzeiler die als gepassioneerd spreker zijn publiek meeneemt op zijn soms extreme avonturen op zee. Hij neemt je mee in zijn uitgebreide ervaring met leiderschap en management. Bouscholte was onder andere schipper van het jacht ‘BrunelSunergy’ in de Volvo Ocean Race 1997-1998. Tegenwoordig is Hans analyst bij NOS Studio Sport voor de Volvo Ocean Race.

Niets is onmogelijk

Inzetbaarheid

Hans Bouscholte is inzetbaar voor presentaties en clinics. Tijdens zijn presentaties spreekt Hans over het behalen van doelen door samen aan innovatie te werken, omgaan met tegenslagen, hoe om te gaan met de verschillende culturen en mensen, en de wil om te winnen samen met je team. Zijn ervaring, passie en motiverende kwaliteiten staan garant voor een inspirerende presentatie!

Biografie

Als kind ging Hans Bouscholte in weekenden en vakanties met zijn ouders mee naar de Kanaaleilanden en Zuid Engeland. Zeven jaar was Hans Bouscholte toen hij met wedstrijden begon.  Toen hij zestien was maakte de familie Bouscholte een halve wereldreis van een jaar met een Ginvizz, een 37-voeter. ‘Een tweemaster van een metertje of elf-en-een-half,’ vertelt Hans Bouscholte. ‘Daarmee zijn we van Nederland via alle landen in Noord Europa de Middellandse Zee afgezakt, Afrika, beetje rondgetoerd. Dat was het keerpunt. Daarna besloot ik professioneel te gaan varen en de Hogere Zeevaartschool te doen. Niet om stuurman of kapitein te worden, maar puur als theoretische ondergrond voor het wedstrijdzeilen.’

Halverwege de jaren tachtig begon Bouscholte in het professionele zeilcircuit te stijgen. In 1987 was hij met 22 jaar de jongste schipper ooit in de Admiral’s Cup. Hans Bouscholte verhuisde naar Frankrijk, waar de stad Wasquehal hem vroeg als vertegenwoordiger in de Tour de France à la Voile. Het eerste jaar eindigde hij als 27e in de Tour de France, een jaar later was hij nummer zes. In 1990 won Bouscholte het evenement als eerst niet-Fransman. Van 1988 tot en met 1990 was hij lid van de Nederlandse Olympische kernploeg. Met Franse sponsoring kwam Bouscholte tussen 1991 en 1995 uit in de Figaro race. In 1996 begon Hans Bouscholte met multihull zeilen. In het wereldkampioenschap van 1996 bereikte hij meteen een vierde plaats. Twee jaar later werd hij Europees kampioen. In 1996 startte Hans Bouscholte ook een campagne voor deelname in de Whitbread Race. Zijn campagne bracht de BrunelSunergy in de race. Bouscholte stelde de bemanning samen en was in de eerste twee etappes schipper. Na een conflict met de sponsor trok hij zich terug uit de Whitbread Race.

Sinds 2009 is Hans Bouscholte verantwoordelijk voor het Nederlands topzeilen. Als technisch directeur stuurt hij alle bondscoaches aan en is hij verantwoordelijk voor het beleid. Als columnist schrijft Hans regelmatig voor kranten, magazines en websites en presenteerde hij een zeilprogramma op SBS 6. Tegenwoordig is Hans te zien als zeilanalist bij Studio Sport.

Eigenschappen

 • Humor
 • Zakelijk
 • Ondernemend
 • Inspirerend
 • Motiverend
 • Interactief
 • Innovatief

Reviews
Hans Bouscholte

 • "Our goal was to work together with Hans Bouscholte on the teamwork of our employees. We wanted everyone to be able to see, in a visual way, that every position within a team is important. Hans is a sympathetic, reliable and very professional speaker who understands that the combination of tough sailing stories and a clear message work. There was a lot of interaction with the audience and that made the message clear." - BiZZdesign

Hoogtepunten
Hans Bouscholte

 • Jongste stuurman ooit in de America's Cup, team Oostenrijk (1987)
 • Winnaar Tour de France a la Voile (1990)
 • Wereldrecord Dakar-Guadaloupe, open catamaran (1999)

Hans Bouscholte in actie

Mensen die Hans Bouscholte leuk vinden hebben ook interesse in:

Bel Sportspreker

Buiten kantooruren
+32 498 306 744
Bel me terug

Laat hier uw telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.