Gella Vandecaveye

Voormalig judoka en ondernemer

Gella Vandecaveye
De kracht van deze spreker
 • Ondernemend
 • Energiek
 • Interactief
Talen :
 • Nederlands
 • Frans
 • Engels

Gella Vandecaveye is het boegbeeld van het Belgische judo vrouwen. Na twee wereldtitels en een bronzen en zilveren medaille op de Olympische spelen in 1996 en 2000 was ze zeer succesvol. De omschakeling van topsportster naar zelfstandig ondernemer, voelde voor Gella dan ook vertrouwd. Want wat telt zijn de resultaten, zowel in de sport als in het bedrijfsleven. Wat vroeger het aantal medailles en bekers was, is nu de omzet op het einde van het boekjaar. Met haar competitieve spirit, doe-mentaliteit, fun en doorzettingsvermogen, is Gella de perfecte gastspreker en ambassadrice.

Brave meisjes raken in de hemel, stoute meisjes overal
 • Moments forts

Coaching in business, where top sport and top businesses meet
“Together each achieves more!” Dat motto draagt ook Gella hoog in het vaandel. Ze leerde de knepen van het vak in de topsport en dat draagt ze nu mee als ondernemer. Een hecht en gemotiveerd team presteert namelijk veel beter, want een goede motivatie is al de helft van het werk. Maar hoe houd je je teamleden enthousiast en betrokken?

Gella brengt met veel enthousiasme een getuigenis over de raakvlakken tussen topsport en de bedrijfswereld: coaching, ambitie, teambuilding, hoe omgaan met tegenslagen, stressbeheersing, motivatiesessies… Ontdek samen hoe je individuen tot echte teamspelers kan omtoveren, waardoor de productiviteit en de sfeer op de werkvloer de lucht in stijgt. Na de uiteenzetting voorzien we ook een fotomoment samen met Gella en haar medailles op de foto kan gaan.

Biografie

Gella Vandecaveye is het boegbeeld van het Belgische judo vrouwen. Al van 8-jarige leeftijd begon ze met judo. In haar jonge jaren combineerde ze topsport met hogere studies. Ze studeerde communicatiemanagement/journalistiek en hierdoor bewees ze toen al haar grote wilskracht, doorzetting en grenzeloze ambities. Met een bronzen en zilveren medaille op de Olympische spelen in 1996 en 2000 was ze zeer succesvol. Daarnaast werd ze maar liefst 2 maal wereldkampioen, 7 maal Europees kampioen en 23 maal Belgisch kampioen! Tijdens haar carrière kreeg ze vaak te maken met tegenslagen, zo brak ze in 1998 haar nek, maar werd ze slechts vijf maanden later toch nog Europees kampioen. Daarnaast scheurde ze, twee maanden voor de Olympische Spelen 2000, haar kruisbanden van haar rechterknie. Voor al haar wilskracht en doorzetting werd ze in België mooi beloond door enkele prijzen zoals Sportvrouw van het jaar, Sportpersoonlijkheid van het jaar en de Trofee van Sportverdienste.

Na haar carrière als topsportster heroriënteerde Gella zich tot zelfstandig ondernemer in de “PR & Sport Consulting”. Haar levensvisie is mensen inspireren en een fitte levensfilosofie te promoten. Tot slot schreef Gella al twee boeken: 'Gella en Eddy' en 'Gella goes global'. Bij haar laatste boek vertelt ze over haar reiservaringen die ze heeft opgedaan tijdens haar reis naar Azië gedurende een volledig jaar.

Hoogtepunten

 • Zilveren en bronzen medaille Olympische spelen 1996 en 2000
 • Twee keer Wereldkampioen 1993 en 2001
 • Zeven keer Europees Kampioen 1994, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000 en 2001
 • Twee keer Sportvrouw van het Jaar 1993 en 1997
 • Sportpersoonlijkheid van het jaar 2000
 • Trofee van Sportverdienste 1999
 • Vier keer Europees Judoka van het jaar 1994, 1998, 1999 en 2001

Impressie van deze spreker

Boek Gella Vandecaveye nu als spreker