Gella Vandecaveye

Voormalig judoka en ondernemer

Gella Vandecaveye
De kracht van deze spreker
 • Ondernemend
 • Energiek
 • Interactief
Talen:
 • Nederlands

Gella Vandecaveye is het boegbeeld van het Belgische judo vrouwen. Na twee wereldtitels en een bronzen en zilveren medaille op de Olympische spelen in 1996 en 2000 was ze zeer succesvol. Haar levensvisie is mensen inspireren en een fitte levensfilosofie te promoten. Na de topsport heroriënteerde Gella zich tot zelfstandig ondernemer in de ‘PR & Sport Consulting’.

Brave meisjes raken in de hemel, stoute meisjes overal
 • Moments forts ${key}

Van topsport naar zelfstandig ondernemer lijkt een grote stap en dat is het ook. Niettemin zijn er veel raakvlakken. De omschakeling na de sport is goed verlopen. Wat telt zijn de resultaten, zowel in de sport als in het bedrijfsleven. Ofwel het aantal medailles en bekers, ofwel de omzet op het einde van het boekjaar. Een coach of manager is een gids die stuurt, stimuleert, motiveert en confronteert. Zowel in haar judocarrière als in haar tweede leven als zelfstandige maakt ze analyses van de concurrentie, moet ze innoveren en de markt aftasten, surfen op vraag en aanbod. Motivatie en ambitie, stress, tegenslagen of blessures zijn er onlosmakelijk mee verbonden. Topsport is haar universiteit van het leven en dat draagt ze nu mee als ondernemer. Het blijft een boeiende reis waar ze graag over vertelt.

Als gastspreker tracht ze altijd een verhaal te vertellen op een sappige manier en ad rem met anekdotes uit haar sportief verleden en boeiend heden. Ze brengt met veel enthousiasme een getuigenis over de raakvlakken tussen topsport en de bedrijfswereld: coaching, ambitie, teambuilding, hoe omgaan met tegenslagen, stressbeheersing, motivatiesessies… Ze heeft niet de intentie om opnieuw het warm water uit te vinden en geeft geen theoretische uiteenzetting noch wetenschappelijke benadering. Ze tracht ongecensureerd te antwoorden op alle vragen. Met een vleugje humor.

Biografie

Gella Vandecaveye is het boegbeeld van het Belgische judo vrouwen. Al van 8-jarige leeftijd begon ze met judo. In haar jonge jaren combineerde ze topsport met hogere studies. Ze studeerde communicatiemanagement/journalistiek en hierdoor bewees ze toen al haar grote wilskracht, doorzetting en grenzeloze ambities. Met een bronzen en zilveren medaille op de Olympische spelen in 1996 en 2000 was ze zeer succesvol. Daarnaast werd ze maar liefst 2 maal wereldkampioen, 7 maal Europees kampioen en 23 maal Belgisch kampioen! Tijdens haar carrière kreeg ze vaak te maken met tegenslagen, zo brak ze in 1998 haar nek, maar werd ze slechts vijf maanden later toch nog Europees kampioen. Daarnaast scheurde ze, twee maanden voor de Olympische Spelen 2000, haar kruisbanden van haar rechterknie. Voor al haar wilskracht en doorzetting werd ze in België mooi beloond door enkele prijzen zoals Sportvrouw van het jaar, Sportpersoonlijkheid van het jaar en de Trofee van Sportverdienste.

Na haar carrière als topsportster heroriënteerde Gella zich tot zelfstandig ondernemer in de “PR & Sport Consulting”. Haar levensvisie is mensen inspireren en een fitte levensfilosofie te promoten. Tot slot schreef Gella al twee boeken: 'Gella en Eddy' en 'Gella goes global'. Bij haar laatste boek vertelt ze over haar reiservaringen die ze heeft opgedaan tijdens haar reis naar Azië gedurende een volledig jaar.

Hoogtepunten

 • Zilveren en bronzen medaille Olympische spelen 1996 en 2000
 • Twee keer Wereldkampioen 1993 en 2001
 • Zeven keer Europees Kampioen 1994, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000 en 2001
 • Twee keer Sportvrouw van het Jaar 1993 en 1997
 • Sportpersoonlijkheid van het jaar 2000
 • Trofee van Sportverdienste 1999
 • Vier keer Europees Judoka van het jaar 1994, 1998, 1999 en 2001

Impressie van deze spreker

Boek Gella Vandecaveye nu als spreker