Geert De Mulder

Wereldrecordhouder 24u ElliptiGO - Ultrasporter

Geert De Mulder

Geert De Mulder is wereldrecordhouder 24u ElliptiGO en levenslang rebel. Sinds jongs af aan heeft hij astma, is hij gepest in zijn jeugd, heeft een rugoperatie en een icepicking aan de knie ondergaan en heeft hij altijd fysiek teruggevochten. Topsport en ondernemen draait beide rond weerbaarheid, veerkracht, teamspirit en geloof in eigen kunnen. Geert kaart de paralellen aan binnen topsport en ondernemen. Het leven zit vol met ups en downs. Degene met de meeste weerbaarheid hebben het meeste kans op slagen.

The most interesting things happen outside your comfort zone
  • Moments forts

Geert De Mulder staat als ultrasporter gekend om zijn veerkracht en doorzettingsvermogen. Waarom gaan sommigen door waar anderen stoppen? Waar onderscheiden topsporters en topondernemers zich van anderen? En wat zijn de bouwstenen om tot dit succes te komen? Geert vertelt tijdens zijn keynotes over het bouwen van een sterk team. 'Als team ben je maar zo sterk als de zwaktste schakel', maar hoe bouw je aan sterke schakels en hoe haal je mensen uit hun comfortzone? Geert haalt de paralellen aan tussen topsport en het bedrijfsleven.

Naast ondernemen en topsport vindt Geert het maatschappelijke thema zoals pesten erg belangrijk. Niet iedereen slaagt er in om dit positief om te buigen en aan te wenden. Waar liggen de oorzaken van pesten, hoe kan je het voorkomen, hoe pak je het aan en hoe creëer je veerkracht als bedrijf, school of sportvereniging? Geert is bij zowel maatschappelijke organisaties als bedrijven inzetbaar.

Biografie

Met 90% longinhoud door astma spendeerde Geert op zijn 11e 13 maanden in het Zeepreventorium De Haan. Het baken van mentale weerbaarheid was meteen gezet. 4uur per dag op de tenniscourt waren vrij normaal in zijn tienerjaren binnen een vrij harde opvoeding. Rond zijn 20e keerde hij het roer richting atletiek met stratenlopen, veldlopen en piste met v0ornamelijk 800 en 1500 meter. Bij de masters werd hij nog Provinciaal Kampioen op de 800 meter.

Na een rugoperatie op zijn 38ste focuste Geert zich meer op het langere werk met halve- en volledige marathon (2u58’35” op zijn 48 jaar). Een dom uitglijden in de douche zorgde voor permanent kraakbeenletsel in de knie en het einde van zijn loopcarrière.

Geert zocht en vond een nieuwe uitdaging in de ElliptiGO. Een ‘loopfiets’ waarmee hij als 1e ooit de Ronde van Vlaanderen reed (2019) en wereldrecorhouder 24u werd met 560,3km (2020). Luik-Bastenaken-Luik (2021) en London-Edinburgh-London met 1540km in 123u35’ volgden in 2022. Zijn nieuwe uitdaging voor 2023 is het verbreken van het wereldrecord Everesting op de Berendries in Brakel in juni 2023.

Geert presteert al het bovenstaande naast zijn fulltime job als succesvolle wijnimporteur en -verdeler.

Hoogtepunten

  • Wereldreccord ElliptiGO 24u – 560,3km 2020
  • London-Edinburgh-London. 1540 km met 15000 hoogtemeters in 123u35’ 2022
  • Wereldrecord Everesting ElliptiGO in 17u8 2023

Impressie van deze spreker

Boek Geert De Mulder nu als spreker