Félix Denayer

Olympisch Kampioen Hockey

Félix Denayer
De kracht van deze spreker
 • Teamplayer
 • Doorzettingsvermogen
 • Gepassioneerd
Talen :
 • Nederlands
 • Frans
 • Engels

Félix Denayer is een viervoudige Olympiër: 2008, 2012, 2016 en tot slot 2020 waar de Red Lions geschiedenis schreven door de gouden medaille mee naar huis te nemen! In 2018 won het hockeyteam als eerste Belgisch team de World Cup in een Olympische discipline. Félix is ook aanvoerder van zijn clubteam KHC Dragons dat zes titels en vier Europese medailles heeft gewonnen. Félix Denayer werd twee keer uitgeroepen tot beste speler van de competitie en won in 2017 de prijs voor de student-atleet van het jaar.

Enjoy the ride between your goals!
 • Moments forts

In zijn presentatie vertelt Félix Denayer over de Belgische Red Lions en hun weg naar succes. Félix Denayer deelt hierbij verschillende verhalen over de ups & downs op weg naar de historische Olympische gouden medaille & wereldbeker overwinning.

"De carrière van een professionele atleet is één van de grote leermeesters en één van de grote inspiraties van het leven. Ik geloof dat ons verhaal waardevol is om te delen vanwege de vele parallellen tussen teamsporten en de zakenwereld. Het proces om succes te boeken is een uitdagende reis. Ik wil graag enkele van mij ervaringen delen om je te inspireren om een aantal van je toekomstige uitdagingen aan te gaan en je toekomstige doelen te bereiken".

Biografie

Félix ontdekte zijn passie voor hockey toen hij vijf jaar oud was. Sinds die dag heeft hij altijd gespeeld voor de naar zijn mening mooiste club ter wereld, KHC Dragons. Op zestienjarige leeftijd betrad hij voor de eerste keer het veld met het eerste team van de mannen. Het duurde een aantal jaren, maar sinds 2010 zijn ze het meest succesvolle team van België, met 6 competitietitels en 4 Europese medailles. Zij zijn 'Een team boven alles, boven alles een team!'

Zijn verhaal met de Belgische Red Lions begon al in 2007, na hun kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2008 in Beijing. Dankzij de begeleiding van meer ervaren spelers en coaches die in zijn potentieel geloofden, werd hij vrij snel opgepikt door de Red Lions. Slechts zes maanden na zijn toetreding tot het team speelde hij zijn eerste Olympische Spelen op 18-jarige leeftijd. Het was een inspirerende ervaring en voedde zijn droom om op een dag op een groot evenement op het podium te staan.

Tussen 2008 en 2016 heeft hij zijn hockeycarrière gecombineerd met economische studies aan de Universiteit Antwerpen. Het is voor hem heel belangrijk om een toegewijde student en atleet te zijn en hij gelooft in het behalen van succes, zowel op als buiten het veld. Tijdens zijn studententijd heeft hij deelgenomen aan de Olympische Spelen van Peking en Londen waarbij hij in 2016 afstudeerde, vlak voordat hij vice-olympisch kampioen werd bij de Red Lions. Het was een emotionele rit en hij is vereerd dat hij de Belgische Universiteitsstudent-atleet van het Jaar had mogen ontvangen.

Na de Olympische Spelen van 2016 in Rio besloot hij tijd te gaan besteden aan zijn professionele leven buiten de hockeysport. Hij begon als financieel accountant bij Deloitte en hoewel hij werk en hockey met elkaar in evenwicht kon brengen, besloot hij na anderhalf jaar om zich weer 100% op hockey te richten. Hij gelooft dat het belangrijk is om je voor te bereiden op het leven na het hockey, maar op dat moment in zijn carrière had hij de droom om Wereldkampioen te worden. Zo'n droom te verwezenlijken is niet iets wat je gewoon doet, maar een levensstijl.

Dankzij een volledige toewijding aan deze droom zal 16 december 2018 voor hem voor altijd een bijzondere dag blijven. Het is de dag dat ze hun eerste finale wonnen en wereldkampioen werden, de nummer één team ter wereld, en het Belgische sportteam van het jaar. Op dezelfde dag, 365 dagen terug, had hij het voorrecht om te trouwen met de liefde van zijn leven. In 2020 haalden ze in Tokyo de gouden Olympische medaille.

Voor de komende jaren zal hij altijd proberen zijn passie te combineren met nieuwe uitdagingen om in de toekomst meer glorie te bereiken. Vooralsnog vindt hij het echter geweldig om een hockeyer te zijn en probeert hij elk moment te koesteren.

Enjoy the ride between your goals!

Hoogtepunten

 • Olympisch Kampioen 2020
 • World Champions 2018
 • Vice Olympic Champions 2016
 • Olympische Spelen 2012 en 2008

Impressie van deze spreker

Boek Félix Denayer nu als spreker