Evi Van Acker

Voormalig zeilster

Evi Van Acker
De kracht van deze spreker
  • Doorzettingsvermogen
  • Humor
  • Vitaliteit
Talen :
  • Nederlands
  • Engels

Evi Van Acker is een zeilster en behoorde meer dan een decennia tot de wereldtop. Ze werd drie keer Europees kampioene, pakte verschillende WK medailles en won brons op de Olympische Spelen van London. Dankzij deze medaille werd ze uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar 2012 en kreeg ze de Vlaamse Reus en de Nationale Trofee voor Sportverdienste. In 2017 besloot ze een punt te zetten achter haar topsportcarrière als zeilster. Momenteel is ze Client Success Manager bij Energy Lab waar ze haar passie voor sport en beweging inzet in de bedrijfswereld.

  • Moments forts

The power of passion
Evi Van Acker doorstond op weg naar haar sportieve successen heel wat woelige wateren. Ze bleef haar passie echter altijd volgen en combineerde dit ook nog eens met hogere studies. Door de juiste lange termijndoelen te stellen, zich met de juiste mensen te omringen en te leren omgaan met tegenslagen en veranderingen, slaagde ze met brio en vond ze zichzelf ook nog eens heruit in haar carrière na de sport. In Evi Van Acker haar lezing vat ze die (boot-)tocht en de learnings krachtig samen.

The truth about food
Vanuit de combinatie van topsporter en master in de bio-ingenieurswetenschappen, heeft Evi Van Acker een fascinatie voor alles wat met voeding te maken heeft en heeft ze haar theoretische bagage zelf ruimschoots kunnen toetsen aan de praktijk. In deze keynote ontkracht ze een aantal mythes en hypes die rond gezonde voeding hangen. Evi keert terug naar de basis: wat is gezonde voeding, waar moeten we op letten, wat is één portiegrootte,... Wetenschappelijk genoeg om correct te zijn, onderhoudend genoeg om het begrijpbaar te maken.

WEBINAR - Food for energy
Moet ik vetarm of koolhydraatarm eten? En hoe zit het met dat keto- of paleodieet? Tegenwoordig is het niet altijd gemakkelijk om te weten wat jou en je lichaam echt ten goede komt. Olympisch medaillewinnaar en voedingswetenschapper Evi Van Acker neemt je mee naar de basis en legt de impact van voeding op je gezondheid uit. Ze wijst op het belang van voedingslabels en portiegroottes en geeft je tips om gezondere keuzes te maken en de corona cravings te verhelpen.

Biografie

Evi Van Acker was van kinds af aan een echte waterrat en al snel kreeg ze de zeilmicrobe via haar oudere broer te pakken. Ze behoorde meer dan een decennia tot de wereldtop en werd drie keer Europees kampioene, pakte verschillende WK medailles en won brons op de Olympische Spelen van London. De Olympische Spelen lopen als een rode draad doorheen de indrukwekkende carrière van Evi Van Acker. In de aanloop naar de Olympische Spelen in Peking in 2008, die ze afsloot op de achtste plaats, brak ze door. Vier jaar later in Londen beleefde ze haar hoogtepunt en behaalde brons. Dankzij deze medaille werd ze datzelfde jaar verkozen tot Sportvrouw van het Jaar en kreeg ze ook de Vlaamse Reus en de Nationale Trofee voor Sportverdienste.

Evi heeft jarenlang topsport en studies gecombineerd en behaalde tijdens haar topsportcarrière een Bachelor in de chemie en een Master in de bio-ingenieurswetenschappen. In 2017 besloot ze een punt te zetten achter haar topsport carrière als zeilster. Momenteel is ze Client Success Manager bij Energy Lab waar ze haar passie voor sport en beweging inzet in de bedrijfswereld.

Hoogtepunten

  • Brons Olympische Spelen Londen 2012
  • Winnaar Vlaams Sportjuweel 2011 en 2012
  • Sportvrouw van het jaar 2012
  • Europees Kampioen 2006, 2007 en 2011

Impressie van deze spreker

Boek Evi Van Acker nu als spreker