Esther Vergeer

Zevenvoudig Paralympisch Kampioen Rolstoeltennis

De kracht van deze spreker
  • Motivatie
  • Doelgericht
  • Internationaal
Talen :
  • Nederlands
  • Engels

Esther Vergeer is één van de grootste Nederlandse sporters aller tijden. Jarenlang was Esther de onbetwistte nummer één van de wereld. Zo won Esther 470 wedstrijden op rij! Esther Vergeer is op dit moment directeur van het ABN AMRO-toernooi World Wheelchair Tennis Tournament in Rotterdam en daarnaast adviseur van het NOC*NSF voor het Paralympic Team NL.

Je hoeft niet altijd de beste te zijn, maar je moet wel het beste uit jezelf halen
  • Moments forts

Esther Vergeer vertelt open en eerlijk over haar ervaringen als sportster met een handicap. Indrukwekkend is haar verhaal over het omgaan met tegenslagen en doorzettingsvermogen. Motivatie en enthousiasme zijn hierbij de sleutelwoorden. Met passie deelt Esther haar ervaringen als Toernooi directeur van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament, en haar missie die ze heeft met haar eigen Foundation. Naast presentaties geeft Esther Vergeer ook meerdaagse trainingen en workshops waarmee ze (samen met een organisatiedeskundige) een brug slaat tussen sport en het bedrijfsleven en daarmee de lessen uit de topsport toepasbaar maakt voor op de werkvloer.

Esther Vergeer heeft zich heel erg goed kunnen inleven op het 'waarom' van de bijeenkomst. Ze is in staat mensen te raken met haar boodschap. Ze inspireert en weet het publiek stil te krijgen.

Biografie

Esther Vergeer is de succesvolste Nederlandse gehandicapte sportster. Ze was echter niet vanaf haar geboorte gehandicapt. Tot haar zesde levensjaar was ze een heel gezond meisje. Na enkele symptomen en tests bleek dat Esther een bloedvatenafwijking rondom haar ruggenmerg had. Een zeer risicovolle operatie zorgde ervoor dat ze in een rolstoel terecht kwam. Na haar operatie begon ze haar sportieve carrière niet met tennis. In het revalidatiecentrum kwam Esther Vergeer met allerlei sporten in aanraking. Tennis en basketbal sprongen er voor haar direct uit. Esther heeft gespeeld voor het Nationale damesteam rolstoelbasketbal. Haar grootste overwinning was het behalen van het Europees kampioenschap, een ervaring die ze niet had willen missen. Het basketbal bleek later moeilijk te combineren met school en tennis. In 1998 heeft ze dan ook een keus moeten maken tussen tennis en basketbal. Het werd uiteindelijk tennis. Dit bleek geen verkeerde keus te zijn! Na drie jaar op nationaal niveau te hebben gespeeld, besloot Esther Vergeer, samen met haar coach dat ze het ook internationaal moest gaan proberen. Deze beslissing heeft tot veel (inter)nationale titels geleid. Op 12 februari 2013 besloot Esther te stoppen met haar internationale tenniscarrière. Tevens presenteert Esther op hetzelfde moment haar biografie 'Kracht & Kwetsbaarheid'. Voor dit bijzondere boek schreven sportlegendes Johan Cruijff en Roger Federer het voorwoord. In 2014, tijdens de US Open in New York, lanceerde ze haar biografie in het Engels 'Fierce & Vulnerable'. In de zomer van 2014 op De Parade en in mei 2015 in De Kleine Komedie was zij te zien in het theaterprogramma 'Sportmonologen' waarbij zij in vijftien minuten haar persoonlijke verhaal vertelde. Esther Vergeer is op dit moment directeur van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament in Rotterdam en daarnaast adviseur van het NOC*NSF voor het Paralympic Team NL. Verder is ze oprichtster van haar eigen foundation, de Esther Vergeer foundation, waarbij ze kinderen met een lichamelijke beperking stimuleert te gaan sporten.

Hoogtepunten

  • 470 wedstrijden ongeslagen in het enkelspel 1998 - 2012
  • 27 Grandslamtitels 1998 - 2012
  • Viervoudig Paralympisch Kampioen enkelspel 2000, 2004, 2008 en 2012

Impressie van deze spreker

Boek Esther Vergeer nu als spreker