Eric Gerets

Voormalig voetballer en trainer

Eric Gerets
De kracht van deze spreker
  • Teamplayer
  • Coaching
  • Inspirerend
Talen :
  • Nederlands

Eric Gerets speelde jarenlang als rechtsachter bij Standard Luik. Hij kwam 86 wedstrijden uit voor de Rode Duivels en won in 1982 won de Gouden schoen voor beste speler van België. Na zijn actieve voetbalcarrière ging Eric als trainer aan de slag bij RFC De Liège. Twee jaar later ging hij naar Lierse SK, waar hij in zijn laatste seizoen kampioen mee werd. Dit leverde hem vervolgens de titel ‘Belgisch Trainer van het Jaar’ op. Daarna trainde Eric Gerets nog grote clubs als PSV, 1. FC Kaiserslautern, VFL Wolfsburg, Galatasaray SK en Olympique de Marseille.

  • Moments forts

Als voormalig speler en voetbalcoach spreekt Eric Gerets, op basis van interview, over teambuilding en coaching. Dankzij zijn ervaring bij veel verschillende clubs in meerdere landen, geeft hij tijdens zijn presentaties ook leuke verhalen uit de kleedkamers. Daarnaast kan hij ook voetbalclinics verzorgen.

Biografie

Eric Gerets speelde jarenlang als rechtsachter bij Standard Luik. In 1982 won hij zelfs de Gouden schoen voor beste speler van België. Na Standard Luik kwam Gerets één seizoen uit voor AC Milaan. Na deze periode werd hij geschorst vanwege de Bellemansaffaire. Na zijn schorsing kwam hij via MVV in 1985 bij PSV terecht. Hier speelde hij zeven seizoenen en 200 wedstrijden. Ook kwam hij 86 wedstrijden uit voor de Rode Duivels. Na zijn actievecarrière ging Eric Gerets als trainer aan de slag bij RFC De Liège. Twee jaar later ging hij naar Lierse SK waar hij in zijn laatste seizoen zelfs kampioen mee werd. Dit leverde hem ook de titel ‘Belgisch trainer van het jaar’ op. Door het succes vertrok Eric Gerets naar Club Brugge. Met dit team werd hij opnieuw kampioen. Daarna trainde Eric Gerets nog grote clubs als PSV, 1. FC Kaiserslautern, VFL Wolfsburg, Galatasaray SK en Olympique de Marseille. In 2015 gaf hij aan niet meer als trainer aan het werk te zullen gaan, maar zich alleen nog beschikbaar te stellen voor een functie als bondscoach.

Hoogtepunten

  • Winnaar Gouden schoen 1982
  • Trainer van het Jaar 1997 en 1998
  • Twee keer kampioen van België als coach 1997 en 1998
  • Twee keer kampioen van Nederland als coach 2000 en 2001

Impressie van deze spreker

Boek Eric Gerets nu als spreker