Dominique Monami

Voormalig tennisster en mental & executive coach

Dominique Monami
De kracht van deze spreker
  • Mentale weerbaarheid
  • Motivatie
  • Interactief
Talen :
  • Nederlands
  • Frans
  • Engels

Dominique Monami was de eerste Belgische tennisster die er ooit in slaagde de top-10 van de wereld te bereiken. Ze won in totaal 4 titels op de WTA Tour, werd 1 keer uitgeroepen tot Belgische Sportvrouw van het Jaar en Sportpersoonlijkheid en nam tweemaal deel aan de Olympische Spelen. Dominique Monami was van eind 2016 tot begin 2018 captain van het Belgisch Fed Cup team. Sinds 2004, geeft Dominique inspirerende keynotes en is ze mental & business coach. Ze heeft het boek geschreven « Een kwestie van karakter ».

Dream big, work hard, makes it happen
  • Moments forts

Dominique Monami staat bekend voor haar positieve attitude, ijzersterk karakter en gedrevenheid. Dominique zal zeer concrete tips en tricks delen die je meteen kan implementeren in je professioneel- en privéleven. Dominique Monami deelt heel persoonlijke ervaringen uit haar rijke tenniscarrière. Thema’s als energy en stress management, het best uit jezelf halen, gezond leven en mentale veerkracht kunnen hierbij aan bod komen.

Boost je Energie
Deadlines, druk, veranderingen, stress! Tegenwoordig crashen niet alleen machines, maar ook mensen! Om dit ritme gaande te houden zonder menselijke schade, moeten we begrijpen hoe we functioneren en onze mentale, emotionele en fysieke capaciteiten optimaliseren. De carrière van een topsportster en een bedrijfssporter lijken erg veel op elkaar. Wat haal je uit deze sessie?:

- Hoe kunnen we ons potentieel ontwikkelen?
- Hoe kun je je energie stimuleren om jouw doel te bereiken?
- De interactie tussen mentale, emotionele en fysieke energie?
- Hoe kunnen we efficiënter omgaan met onze energie?

A Winning Mindset
Heb je ooit je droom willen laten uitkomen? Hard werken om je doel te bereiken is voor sommige mensen een lastige taak. Motivatie is de sleutel als je jouw doel wilt bereiken en de toekomstige uitdagingen het hoofd wilt bieden. Wat haal je uit deze sessie?

- Hoe kun je je motivatie versterken?
- Hoe gebruik je je veerkracht in een moeilijke situatie?
- Welke gemoedstoestand is essentieel om te groeien en nog steeds plezier te hebben?
- Waarom is feedback belangrijk?

Mental Resilience
In deze keynote zal Dominique Monami jouw medewerkers inspireren over de essentiële elementen van mentale verkracht en hoe je deze kunt gebruiken om om te gaan met de veranderingen die corona ons oplegt. Het versterken van je geest leidt tot meer productiviteit, energie, plezier en minder stress. Wat haal je uit deze sessie?

- Hoe kom je positief terug na een crisis?
- Hoe train je je hersenen en je focus?
- Het belang van de juiste mentale ingesteldheid
- Praktisch advies voor meer mentale energie

Het is steeds weer een plezier om met Dominique samen te werken. Of het nu gaat om burn-out preventie, stress beheersing, optimaliseren van de werkefficiëntie of het herwinnen van plezier in het werk, de nuttige links tussen de sport en bedrijfswereld weet Dominique op een ideale manier te integreren zodat de sessies steeds weer inspirerend werken.

Biografie

Dominique Monami was de eerste Belgische tennisster die de top-10 van de wereld bereikte, met een 9de plaats als hoogste notering in 1998 en 1999. Zij won in totaal 4 titels op de WTA Tour, werd 1 keer uitgeroepen tot Belgische Sportvrouw van het Jaar en Sportpersoonlijkheid in 1998 en nam deel aan 2 Olympische Spelen (Atlanta 1996 en Sydney 2000) . In Sydney, won ze de bronzen medaille met Els Callens. Na afloop van haar carrière, eind 2000, bleef ze het tennis trouw als commentatrice voor Eurosport en later voor Be TV bij de toptoernooien, later (van 2007 tot 2016) als tornooi directrice in Bergen (Ethias Trophy ATP Challenger) en (2011 tot 2013)  tornooi directrice in Brussel (WTA Brussels Open). Dominique is van eind 2016 tot begin 2018 captian geweest van het Belgisch Fed Cup team. Daarnaast is Dominique Monami Mental en Executive coach in de bedrijfs- en sportwereld sinds 2004. Ze heeft een boek geschreven « Een kwestie van karakter » (intro Jacques Rogge).

Hoogtepunten

  • Sportvrouw en Sportpersoonlijkheid van het Jaar 1998
  • Nummer negen van de wereld en eerste Belg in de Top 10 1998
  • Bronzen medaille Olympische Spelen 2000

Impressie van deze spreker

Boek Dominique Monami nu als spreker