Dominique Monami

Voormalig tennisster en mental coach

Dominique Monami
De kracht van deze spreker
  • Mentale weerbaarheid
  • Motivatie
  • Interactief
Talen :
  • Nederlands
  • Frans
  • Engels

Dominique Monami was de eerste Belgische tennisster die er ooit in slaagde de top-10 van de wereld te bereiken. Ze won in totaal 4 titels op de WTA Tour, werd 1 keer uitgeroepen tot Belgische Sportvrouw van het Jaar en Sportpersoonlijkheid en nam tweemaal deel aan de Olympische Spelen. Dominique was van eind 2016 tot begin 2018 captain van het Belgisch Fed Cup team. Momenteel is ze mental coach in de bedrijfs- en sportwereld. Ze heeft het boek geschreven « Een kwestie van karakter ».

Iemand die wil slagen, vindt een manier. Iemand die dat niet wil, vindt een reden
  • Moments forts

Dominique staat bekend voor haar positieve attitude, ijzersterk karakter en gedrevenheid. Ze zal zeer concrete tips en tricks delen die je meteen kan implementeren in je professioneel- en privéleven. Dominique deelt heel persoonlijke ervaringen uit haar rijke tenniscarrière. Thema’s als energy en stress management, het best uit jezelf halen, gezond leven, motivatie en team dynamics kunnen hierbij aan bod komen.

Boost Your Energy
Uw persoonlijke energiebalans bewaren is een topic dat steeds meer aan belang wint in de professionele en privé omgeving. Tegenwoordig begeven niet alleen machines het, maar jammer genoeg ook mensen, omwille van de steeds maar toenemende algemene druk in een steeds sneller veranderende gemeenschap. Om dit tempo de baas te kunnen is het belangrijk je persoonlijk evenwicht te bewaren en je emotionele, mentale én fysieke kwaliteiten goed te ontwikkelen.

Dominique Monami, zal je leren en laten ervaren hoe ze atleten begeleiden om op een positieve manier om te gaan met druk. Inderdaad, topatleten zijn vaak blootgesteld aan hoge druk. Beeld je maar eens in welke druk er heerst als je in de laatste minuut die beslissende penalty moet trappen, of een matchpunt spelen, de camera’s op jou gericht, duizenden mensen schreeuwen voor jou en tegen jou, jouw team én een hele natie rekenen op jou om de match en de wereldtitel binnen te halen. Op zo’n moment is het gewoon ondenkbaar om supporters om stilte te vragen of de camera’s af te zetten... Nochtans moeten atleten op zo'n moment mentaal scherp, emotioneel sterk en fysiek fit zijn om in dat moment van hoge druk het verschil te kunnen maken! Daarnaast dienen veranderingen zich heel regelmatig aan. Tijdens deze keynote geeft Dominique Monami, op een interactieve en energieke manier, haar ideeën over:

- Hoe ontwikkel je jouw potentieel?
- Hoe geef je je energiepeil een ferme boost?
- De interactie tussen het Mentale/Emotionele/Fysieke!
- Wat is het verschil tussen druk en stress?

A Golden State of mind
Wie droomt er niet van om zijn/haar mooiste dromen te realiseren? Hard werken om die dromen te verwezenlijken is voor de één een zware opgave en voor de ander spielerei. Motivatie is het kernwoord om je dromen te realiseren en de toekomst in de ogen te kijken. Dominique Monami deelt haar ervaring, passie en motivatie uit haar sportcarrière en 15 jaar als personal- en bedrijfscoach aan de hand van handige tips en tricks over de volgende topics:

- Wat is de impact van talent op motivatie?
- Hoe verstrek je je motivatie?
- Hoe omgaan met tegenslag?
- Welke ingesteldheid heb je nodig om te groeien en uit je comfortzone te treden maar toch plezier in je werk te behouden?
- Wat heb je nodig om je doel te bereiken?
- Hoe creëer je voldoende energie om gedurende heel de dag goed te presteren?

WEBINAR - Engerymanagement in tijden van corona
In tijden van corona is onze energiebalans meer dan ooit een prioriteit. Om veerkracht te ontwikkelen en sterker uit deze periode te komen, geeft Dominique graag tips & tricks rond mentale, emotionele en fysieke energie. Wil je efficiënter omgaan met je energie, focus en vitaliteit? Dan is deze webinar een echte opportuniteit!

Het is steeds weer een plezier om met Dominique samen te werken. Of het nu gaat om burn-out preventie, stress beheersing, optimaliseren van de werkefficiëntie of het herwinnen van plezier in het werk, de nuttige links tussen de sport en bedrijfswereld weet Dominique op een ideale manier te integreren zodat de sessies steeds weer inspirerend werken.

Biografie

Dominique Monami was de eerste Belgische tennisster die de top-10 van de wereld bereikte, met een 9de plaats als hoogste notering in 1998 en 1999. Zij won in totaal 4 titels op de WTA Tour, werd 1 keer uitgeroepen tot Belgische Sportvrouw van het Jaar en Sportpersoonlijkheid in 1998 en nam deel aan 2 Olympische Spelen (Atlanta 1996 en Sydney 2000) . In Sydney, won ze de bronzen medaille met Els Callens. Na afloop van haar carrière, eind 2000, bleef ze het tennis trouw als commentatrice voor Eurosport en later voor Be TV bij de toptoernooien, later (van 2007 tot 2016) als tornooi directrice in Bergen (Ethias Trophy ATP Challenger) en (2011 tot 2013)  tornooi directrice in Brussel (WTA Brussels Open). Dominique is van eind 2016 tot begin 2018 captian geweest van het Belgisch Fed Cup team. Daarnaast is Dominique Monami Mental coach in de bedrijfs- en sportwereld sinds 2004. Ze heeft een boek geschreven « Een kwestie van karakter » (intro Jacques Rogge).

Hoogtepunten

  • Sportvrouw en Sportpersoonlijkheid van het Jaar 1998
  • Nummer negen van de wereld en eerste Belg in de Top 10 1998
  • Bronzen medaille Olympische Spelen 2000

Impressie van deze spreker

Boek Dominique Monami nu als spreker