Dominique Monami als sprekerVoormalig tennisster en mental coach

Dominique Monami was de eerste Belgische tennisster die de top-10 van de wereld bereikte, met een 9de plaats als hoogste notering in 1998 en 1999. Zij won in totaal 4 titels op de WTA Tour, werd 1 keer uitgeroepen tot Belgische Sportvrouw van het Jaar en Sportpersoonlijkheid in 1998 en nam deel aan 2 Olympische Spelen (Atlanta 1996 en Sydney 2000) . In Sydney, won ze de bronzen medaille met Els Callens. Na afloop van haar carrière, eind 2000, bleef ze het tennis trouw als commentatrice voor Eurosport en later voor Be TV bij de toptoernooien, later (van 2007 tot 2016) als tornooi directrice in Bergen (Ethias Trophy ATP Challenger) en (2011 tot 2013)  tornooi directrice in Brussel (WTA Brussels Open). Dominique is van eind 2016 tot begin 2018 captian geweest van het Belgisch Fed Cup team. Daarnaast is Dominique Monami Mental coach in de bedrijfs- en sportwereld sinds 2004. Ze heeft een boek geschreven « Een kwestie van karakter » (intro Jacques Rogge).

Iemand die wil slagen, vindt een manier. Iemand die dat niet wil, vindt een reden

Inzetbaarheid

Dominique staat bekend voor haar positieve attitude, ijzersterk karakter en gedrevenheid. Ze zal zeer concrete tips en tricks delen die je meteen kan implementeren in je professioneel- en privéleven. Dominique zal heel persoonlijke ervaringen delen uit haar rijke tenniscarrière. Thema’s als energy en stress management , het best uit jezelf halen, gezond leven, motivatie en team dynamics kunnen hierbij aan bod komen. Dominique geeft ook workshops over “Boost your energy”, “stress management” en “Burnout preventie”. Meer informatie over haar keynotes vind je hier: Speeches Dominique Monami

Eigenschappen

 • Humor
 • Zakelijk
 • Ondernemend
 • Inspirerend
 • Motiverend
 • Interactief
 • Innovatief

Reviews
Dominique Monami

 • "Het is steeds weer een plezier om met Dominique samen te werken. Of het nu gaat om burn-out preventie, stress beheersing, optimaliseren van de werkefficiëntie of het herwinnen van plezier in het werk, de nuttige links tussen de sport en bedrijfswereld weet Dominique op een ideale manier te integreren zodat de sessies steeds weer inspirerend werken." - Belfius : Gobbe Patrick ( Gedelegeerd Bestuurder )
 • "Dominique gaf workshops aan een kleine 1.000 van onze leidinggevenden. Haar wijsheden uit de sport en de manier waarop zij telkens weer met de stress om te presteren omging, goot ze voor onze leidinggevenden in concrete tips en hulpmiddelen. Ik stond ervan te kijken hoezeer de methodes van coaching in de sport nuttig kunnen zijn in een professionele context." - Federale overheidsdiensten (FOD) : Kurt Van Raemdonck ( Staff Directeur - P & O)

Hoogtepunten
Dominique Monami

 • N° 9 van de wereld en eerste Belg in de Top 10
 • Bronzen medaille met Els Callens op de OS in Sydney in 2000 (eerste Belg)
 • Sportvrouw en sportpersoonlijkheid in 1998
 • Fedcup captain meteen 2 overwinningen en terug naar wereld groep 1

Mensen die Dominique Monami leuk vinden hebben ook interesse in:

+ALT Peter Genyn

Peter Genyn

Rolstoelracer en Gouden Paralympiër

Bekijk profiel Offerte aanvragen
Johan Van Herck speaker

Johan Van Herck

Kapitein van het Belgische Davis Cup team en voormalig tennisser

Bekijk profiel Offerte aanvragen
Ilse Heylen inspirerende spreker

Ilse Heylen

Voormalig judoka en oprichter Judo Academy

Bekijk profiel Offerte aanvragen

Bel Sportspreker

Buiten kantooruren
+32 498 306 744
Bel me terug

Laat hier uw telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.