Dominique Baeyens als sprekerVoormalig bondscoach volleybal

Dominique Baeyens is een voormalig topcoach in het professionele volleybal. In zijn 25-jarige carrière behaalde hij 8 landstitels, 3 bekers en 1 Europabeker. Hij werd achtmaal verkozen tot coach van het jaar en was gedurende vier jaar bondscoach. Met passie brengt hij ideeën over bij het publiek. Dominique heeft een master in de lichamelijke opvoeding en heeft vanuit die wetenschappelijke achtergrond zijn trainerscarrière opgebouwd. Dominique gelooft in de kracht van teamwork, maar volgens Dominique is het ook een kwestie van gezond verstand. Daarom is zijn expertise uit de sportwereld rechtstreeks toepasbaar op de interne werking en de teamprocessen binnen organisaties en bedrijven.

Coachen met gezond verstand

Inzetbaarheid

Dominique is inzetbaar voor het geven van presentaties. In zijn lange topsportcarrière leerde hij hoe je als coach moet omgaan met spelers en medewerkers. Eenvoudig is het niet en er bestaat geen kant en klare oplossing. Dankzij zijn ervaring in de topsport ontwikkelde Dominique wel een heldere en originele visie op teamwork. Hij weet wat werkt, waar het vaak misloopt en waarom. Hoe bouw je een sterk team? Welke fundamenten zijn hiervoor noodzakelijk? Hoe verbeter je communicatie processen? Waarom is karakter belangrijker dan talent? Hoe creëer je vertrouwen? Wie moet de coach of de manager coachen? Meer informatie: Keynote Dominique Baeyens

 

Biografie

Dominique heeft altijd een grote passie gehad voor de wereld van kunsten. Na zijn studie Lichamelijke Opvoeding kwam hij via zijn broer in het volleybal terecht. Hij ging spelen bij onder andere Kruikenburg Ternat. Door een rugblessure moest hij rond zijn dertigste stoppen als actief volleyballer. Daarna werd hij coach en niet zonder succes. Bij zijn eerste club Zellik werd hij drie keer landskampioen, waarna hij werd weggepikt door zijn Knack Roeselare, waar hij ook als speler gespeeld had. Hier beleefde hij grote successen, door vijf keer landskampioen te worden en vier keer de Nationale beker te winnen. In 2012 kreeg hij de eer om Bondscoach te worden van de Belgische heren. Hij zorgde ervoor dat de heren voor het eerst in 36 jaar weer naar het WK gingen, een ongekend succes. In zijn afscheidswedstrijd als volleybalcoach zette hij de kers op de taart door zich met de heren te plaatsen voor het EK. Hij ziet dit zelf als zijn mooiste moment als coach. In zijn lange succesvolle loopbaan werd Dominique ook nog eens acht keer ‘Coach van het jaar’.

Eigenschappen

  • Humor
  • Zakelijk
  • Ondernemend
  • Inspirerend
  • Motiverend
  • Interactief
  • Innovatief

Hoogtepunten
Dominique Baeyens

  • Plaatsing voor het WK Volleybal 2014
  • Vijf keer landskampioen met Knack Roeselare 2000 - 2010
  • Acht keer 'Coach van het jaar'

Mensen die Dominique Baeyens leuk vinden hebben ook interesse in:

Dominique Monami inspirerende spreker

Dominique Monami

Voormalig tennisster en mental coach

Bekijk profiel Offerte aanvragen
+ALT Peter Genyn

Peter Genyn

Rolstoelracer en Gouden Paralympiër

Bekijk profiel Offerte aanvragen
Johan Van Herck speaker

Johan Van Herck

Kapitein van het Belgische Davis Cup team en voormalig tennisser

Bekijk profiel Offerte aanvragen

Bel Sportspreker

Buiten kantooruren
+32 498 306 744
Bel me terug

Laat hier uw telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.