Dominic Rossi

Professionele Individuele Coach en Oprichter Corodo

Dominic Rossi
De kracht van deze spreker
  • Gepassioneerd en begeesterd
  • Verteld vanuit eigen ervaring, verhalen en voorbeelden
  • Coaching
Talen :
  • Nederlands
  • Frans

Dominic Rossi is oprichter van Corodo, waar hij als individuele high performance coach talentvolle en internationale professionele topsporters, ondernemers en artiesten begeleidt in hun persoonlijke ontwikkeling. Hij is ook auteur van het boek ‘feedback geven en krijgen’ voor coaches en leidinggevende met een hart voor groei.

Wees wie je bent. Speel geen rol. Werk en spreek vanuit je hart
  • Moments forts

Dankzij zijn ervaring als individuele high performance coach, geeft Dominic keynotes en presentaties rond coaching en het ontdekken en ontwikkelen van talent. Goede coaching begint met empathie: je eigen perspectief als teamleider loslaten en je helemaal inleven in het perspectief van je teamlid: Wat kan die persoon goed? Wat heeft hij nodig om dat talent ten volle te ontwikkelen? Hoe bouw je een sterke vertrouwensband op om optimaal samen te werken? Wat is de essentie van leren door ervaring ? Wat is een verschil tussen een doe instructie en een bewustzijnsinstructie? Hoe creëer je de juiste voedingsbodem voor opbouwende feedback? Op al deze vragen kan Dominic samen met jullie zoeken naar gepaste duurzame principes.

Biografie

Vanaf zijn jeugd was Dominic al begaan met de vraag hoe hij anderen kan inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Hij zag te vaak mensen om hem heen die hun talenten onbenut lieten omdat ze een te laag zelfbeeld hadden, terwijl er niemand was die hen hielp om hun verborgen vaardigheden te ontdekken en te ontwikkelen.

Als sportcoach met twintig jaar ervaring heeft hij inmiddels honderden sportlui-jong en oud, amateurs en professionals – begeleid in hun groeiproces, als sporter en als mens. Zo heeft hij met vallen en opstaan geleerd dat zijn manier van coachen een cruciale sleutel is voor hun succes. Hij legt de nadruk op individuele coaching , want een team kan pas succesvol zijn als de individuele leden het beste uit zichzelf geven en zo elkaar positief uitdagen om samen verder te groeien.

Hoogtepunten

  • Meer dan zes jaar individuele trainer en coach van Julie Allemand. Zij speelt in de WNBA en gaat naar de Olympische Spelen 2021 in Tokyo
  • Individuele coach van de Bondscoach Nationale vrouwen basketbal ploeg België (zij gaan naar de Olympische Spelen 2021)
  • Individuele coach van enkele top ondernemers

Impressie van deze spreker

Boek Dominic Rossi nu als spreker