Populaire Spreker

Boek snel

Cedric Dumont als sprekerHigh Performance psychologist , Red Bull Atleet, avonturier

Cedric Dumont “de man die kan vliegen” is een Belgische atleet die extreme sporten uitoefent. Daarbuiten is hij ook nog high performance psycholoog. Angst geef je vleugels, lijkt het motto van Cedric. Risico’s durven nemen, het gevaar in de ogen kijken en daar energie uit putten. Hij gaat altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en avonturen. Zijn hele leven staat in het teken van risicosporten en avontuur. Onze huidige samenleving is verkrampt en verlamd door angst. Cedric is een voorbeeld van hoe je angst kan overwinnen. Zijn leven leest als een handboek om passie en motivatie tot de drijfveren van je persoonlijke en professionele leven te maken. In zijn presentaties spreekt hij over geïnspireerd zijn, een leider zijn en positieve veranderingen leiden, onderwerpen waarmee hij te maken krijgt in zijn dagelijkse leven.

Greatness begins beyond your comfort zone

Inzetbaarheid

Als manager moet je je comfortzone durven verlaten. Goed leiderschap is gebaat bij out-of-the-box-denken. Cedric Dumont leert u hoe dat kan, want niemand tast meer de grenzen af van wat mogelijk is dan hij. In zijn keynotes, seminaries en trainingsprogramma’s gebruikt Cedric technieken uit extreme sporten en de prestatie psychologie om te leren focussen en berekende risico’s durven nemen. Met zijn inzicht en ervaring leert Cedric hoe managers hun mensen beter kunnen motiveren, nauwer leren samenwerken en open staan voor verandering. Hij maakt zijn programma’s op maat van de behoeften van de klant.

Meer informatie over zijn presentatie vind je hier: Cedric Dumont Speeches

Biografie

Cedric Dumont is een pionier in het basejumpen en het vliegen met een wingsuit. Hij is ook al sinds 2000 lid van het RedBull team. Met dit team reisde Cedric heel de wereld rond om op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen. Een van de uitdagingen was toen hij vanuit een helikopter sprong en met zijn wingsuit een vlucht maakte boven de piramides ven Gizeh. In Shanghai sprong hij van de Jin Mao Tower. Het Palmares van Cedric is eindeloos: 11 000 skydives, 2 500 basejumps en over de 2 000 wingsuit flights.

Maar zijn eerste uitdaging begon toen hij ging studeren. In plaats van in België te studeren koos hij voor New York, Amerika. Cedric koos voor de studie “high performance psychology”. Na zijn studie ging hij zijn tijd verdelen tussen het leiden van expedities, vliegen, spreken, schrijven en consulting voor topsporters en grote bedrijven over heel de wereld. Dankzij de vele ervaringen spreekt hij vloeiend Frans, Engels, Nederlands, Duits en Spaans

Eigenschappen

  Reviews
  Cedric Dumont

  • "Cedric’s global approach and focus on improving your energy level and your work-life balance is a real inspiration for me" - Arnaud Feist, CEO Brussels Airport Company
  • "Thank you for sharing your experience as Extreme's sport expert and high performance psychologist. 'How to feel emotionaly confortable in our (professional) inconfortable limit zone' helps me very much. It's an 'every day' challenge to find the right balance. Your experience and the exercices you gave me help me a lot to find the right 'internal tuning'. I keep going on..." - Eric Mestdagh, CEO Groupe Mestdagh, manager of the year 2010 (Trends)

  Hoogtepunten
  Cedric Dumont

  • 1e wingsuit vlucht over de mysterieuze Nazca Lines (2013)
  • Base Jump van de KBC Toren (2012)
  • Project BASE-X
  • Red Bull Atleet
  • Wingsuit vlucht boven de piramides van Gizeh
  • Tedx Warsaw

  Cedric Dumont in actie

  Mensen die Cedric Dumont leuk vinden hebben ook interesse in:

  +ALT Wesley Sonck

  Wesley Sonck

  Voormalig voetballer en bondscoach U18

  Bekijk profiel Offerte aanvragen

  Bel Sportspreker

  Buiten kantooruren
  +32 498 306 744
  Bel me terug

  Laat hier uw telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.