Bram Van Driessche

Internationaal professioneel scheidsrechter (FIFA Referee)

Bram Van Driessche
De kracht van deze spreker
  • Motivatie
  • Leiderschap
  • Teamplayer
Talen :
  • Nederlands
  • Engels

Bram Van Driessche mag zich sinds 2019 een FIFA scheidsrechter noemen met al meer dan 100 wedstrijden in de Jupiler Pro League op de teller. Een van ’s lands beste scheidsrechters weet als geen ander hoe het voelt om onder hoge druk belangrijke beslissingen te nemen.

Als scheidsrechter dien je wekelijks een high performance af te leveren. In deze wereld aanvaardt niemand menselijke fouten, mede ook door de komst van de Assistent Video Scheidsrechter. Je wordt gedefinieerd door je fouten en je omgeving maar vooral jijzelf dient sterk in de schoenen te staan om te leren en sterker terug te komen. Mensen onthouden enkel de slechte beslissingen, nooit de goede. Een topscheidsrechter is een sterke persoonlijkheid die situaties herkent, analyseert en oplossingen zoekt. Hij dient een manager te zijn voor de 22 spelers en moet elke keer opnieuw het onderste uit de kan halen om consistent te zijn in zijn beslissingen maar deze ook kunnen overbrengen.

Bram neemt je graag mee op zijn tocht doorheen de wereld van de toparbitrage waarin je zeker en vast een deel van jezelf zal herkennen. Een echte sportman zoekt nooit excuses en gaat vol voor zijn doelen… zo geldt dit ook voor een topref !

Hard work beats talent when talent doesn’t work hard
  • Moments forts

Bram weet als geen ander wat het is om belangrijke beslissingen te nemen en dit onder hoge druk. In het seizoen 2018 floot hij de titelwedstrijd in Play-Off 1 tussen Club Brugge en Standard Luik. Er stond heel wat op het spel. Een topscheidsrechter straalt leiding uit en dient dit te koppelen aan een dosis menselijkheid waardoor spelers hem begrijpen en respect kunnen opbrengen. Zijn functie als key accountmanager bij een bedrijf dat chemicaliën produceert en ontwikkelt helpt hem om de link te leggen tussen het bedrijfsleven en de topsportcultuur waarin hij acteert.

Een scheidsrechter acteert in team en goede afspraken zijn belangrijk voor een topprestatie. In de toparbitrage gaat het om management van een wedstrijd en dit koppelen aan de juiste beslissingen. Bram brengt een eerlijk verhaal van een eenvoudige jongen die keihard gewerkt heeft om te komen waar hij nu is en dit ging niet zonder slag of stoot.
In het verleden was hij jeugdcoach tem beloften op amateurniveau in het voetbal. Leren werken met jongeren en voor een groep staan heeft hem geïnspireerd om zijn ervaring door te geven en mensen te triggeren om voor hun doelen te gaan.

Biografie

Bram Van Driessche kreeg de voetbalmicrobe te pakken op zijn 14e, na een 7-tal jaar in de hockeywereld. Op zijn 18e maakte hij de keuze voor de arbitrage. Op zijn pad kwamen teleurstellingen maar vooral ook mooie momenten die hem sterker maakten als mens en als scheidsrechter. Dit harde werk werd beloond met een plaats in de nationale reeksen op zijn 25ste.  De stap naar het betaald voetbal en later naar 1ste klasse maakte hij op 29-jarige leeftijd. Vanaf juli 2017 besliste het Referee Department om Bram te benoemen tot semi – professioneel scheidsrechter.

In februari 2018 floot Bram zijn eerste topwedstrijd tussen Club Brugge en KRC Genk. Deze referentiewedstrijd lanceerde zijn prille carrière. Hetzelfde jaar mocht hij de titelwedstrijd fluiten in PO1 en bevestigde hij deze vorm door in januari 2019 benoemd te worden tot FIFA scheidsrechter.
Ondertussen floot hij al meer dan 100 wedstrijden in de hoogste afdeling en kreeg hij al enkele mooie internationale aanduidingen. Het feit dat Bram nog actief is en spreekt vanuit zijn eigen ervaring, is een enorme meerwaarde als sportspreker.
Ondertussen werd Bram papa van een dochter en een zoontje en werkt hij part-time als key accountmanager.

Hoogtepunten

  • Benoeming tot FIFA scheidsrechter 2019
  • Scheidsrechter in duel om het landskampioenschap tussen Standard en Club Brugge in PO1 2018
  • Benoeming tot semi professioneel scheidsrechter 2017

Impressie van deze spreker

Boek Bram Van Driessche nu als spreker