Bart Veldkamp

Olympisch Kampioen en voormalig schaatscoach van team Stressless

Bart Veldkamp
De kracht van deze spreker
  • Coaching
  • Leiderschap
  • Motivatie
Talen :
  • Nederlands

Bart Veldkamp was een opmerkelijke schaatser. Naast zijn geweldige prestaties, waren zijn opmerkelijke keuzes en uitspraken hier mede de oorzaak van. Zo won hij op de Olympische Spelen goud als Nederlander en brons als Belg.

  • Moments forts

Bart Veldkamp ontwapend met zijn aanstekelijke enthousiasme, charisma en brede interesse. Hij presenteert over motivatie, samenwerken, zelfstandig ondernemen en coaching op basis van zijn ervaringen in de schaatswereld en het bedrijfsleven.

 

Biografie

Bart Veldkamp is van origine een marathonschaatser. Nadat hij eind jaren '80 de eerste Wereldkampioen was geworden maakte hij de overstap naar het langebaan schaatsen. Bart was in zijn eerste jaren meteen zeer succesvol op de lange afstanden. Zo behaalde hij een historische gouden medaille op de Olympische Spelen in Albertville, 1992. Tijdens de 10 kilometer wist hij de onverslaanbaar geachte Johan Olav Koss met miniem verschil te kloppen. Veel bekendheid dankt Bart Veldkamp aan zijn overstap naar België. Vanaf 1996 kwam hij voor België uit tijdens de internationale toernooien. Zo was Bart Veldkamp de eerste Belg die bij de Winterspelen een medaille haalde, brons in 1998. In 2006 schaatste Bart Veldkamp zijn vijfde en laatste Olympische Spelen. Na zijn professionele schaatscarrière is hij actief gebleven in de schaatswereld. Bart Veldkamp was analist bij de NOS tijdens grote toernooien en presenteerde het programma Kluners uit Kenia. Daarna was hij coach van de Amerikaanse schaatsploeg waar hij onder andere Shani Davis en Chad Hedrick onder zijn hoede had. Van 2010 tot 2012 was Bart assistent-coach van Gerard Kemkers bij de TVM schaatsploeg, waar hij met toppers zoals Ireen Wüst en Sven Kramer trainde. In 2013 richtte hij zijn eigen Belgische schaatsploeg Team Stressless op, waar hij onder andere coach is van schaatser Bart Swings en Jan Blokhuijsen. Dit team hield op met bestaan in april 2016, omdat de sponsor zich terug trok.

Hoogtepunten

  • Olympisch goud 10 km Albertville 1992
  • Olympisch goud 10 km Albertville 1994
  • Olympisch goud 10 km Albertville 1998

Impressie van deze spreker

Boek Bart Veldkamp nu als spreker