Bart Swings

Olympisch schaatser

Bart Swings
De kracht van deze spreker
  • Motivatie
  • Inspirerend
  • Doorzettingsvermogen
Talen :
  • Nederlands

Bart Swings is de meest gekende langebaanschaatser en in-line skater van het land. Hij begon zijn carrière als in-line skater, maar maakte in 2010 zijn debuut als professioneel schaatser. Tijdens de Olympische Spelen van Pyeongchang 2018 behaalde hij een zilveren medaille op de massastart. Op dit onderdeel werd hij uiteindelijk ook nog eindwinnaar van de wereldbeker. In 2022 doet Bart zelf beter, hij behaalde een gouden medaille op de Olympische Spelen in Peking. Het was meteen de eerste gouden medaille voor België op de massastart. Het was sinds 1948 geleden dat België nog een gouden medaille wist te pakken op de Olympische Winterspelen.

  • Moments forts

Bart Swings is inzetbaar voor het geven van presentaties en clinics. Tijdens een interactieve presentatie geeft hij op basis van interview een antwoord op al je vragen. Daarnaast verzorgt Bart Swings ook schaatsclinics waarin hij zijn eigen tips en tricks met je deelt.

Biografie

Bart Swings is de meest gekende langebaanschaatser en in-line skater van het land. Hij begon zijn carrière als in-line skater en daar ontwikkelde hij zijn techniek en behaalde als junior verschillende internationale titels. In 2009 behoorde hij tot de top van de senioren. In 2010 maakte hij bij een wedstrijd in Nederland zijn debuut als professioneel schaatser. Al snel zette hij enkele Belgische records op zijn naam en won op Europees en mondiaal niveau medailles op verschillende afstanden. Bart Swings kwam in 2014 op de Olympische Spelen in actie, maar tot een medaille kwam het net niet. Naast het schaatsen doet Bart ook nog steeds aan in-line skaten waarbij de focus vanaf 2014 op het schaatsen ligt. Dit heeft tot op de dag van vandaag zijn vruchten afgeworpen. Hij haalde op de Olympische Spelen van Pyeongchang een zilveren medaille op de massastart. Op dit onderdeel werd hij uiteindelijk ook nog eindwinnaar van de wereldbeker.

Hoogtepunten

  • Gouden medaille Olympische Winterspelen 2022
  • Zilveren medaille Olympische Winterspelen 2018
  • Eindzege in de wereldbeker Massastart 2018
  • Derde plaats op het WK allround 2013

Impressie van deze spreker

Boek Bart Swings nu als spreker