Barbara Torfs als sprekerZaakvoerder Springbok Coaching

Sinds enkele jaren begeleidt Barbara Torfs bedrijven op weg naar een gezonde en actieve levensstijl op de werkvloer. Met een beproefde aanpak die zij reeds in heel wat bedrijven introduceerde, gaat ze structureel en pragmatisch te werk. Tijdens het implementatieproces wordt er rekening gehouden met de missie, visie & waarden, de doelgroep, de behoeften én het budget van elk bedrijf. Meer hierover verneem je tijdens Barbara’s inspirerende keynote, doorspekt met wetenschappelijke inzichten en cases uit de praktijk. Barbara schreef in 2017 het boek: “Beweging Werkt : sleutels voor een duurzaam bewegingsbeleid op de werkvloer”.

Een gezondheids- en bewegingsbeleid biedt de mogelijkheid om uitgelezen thema’s aan te snijden waarover ‘positief’ kan worden gecommuniceerd

Inzetbaarheid

Actief inzetten op een gezonde levensstijl van medewerkers rendeert. Meer bewegen op de werkvloer zorgt immers voor geluk, meer werkplezier en een hechte teamspirit. En dat vertaalt zich positief in de uitstraling van het bedrijf.

Barbara Torfs geeft je tijdens haar presentatie tien sleutels mee om een duurzaam gezondheids- en bewegingsbeleid te ontwikkelen. Ze grijpt terug naar het doorleefde verhaal van fit@work bij Schoenen Torfs en geeft tal van inspirerende voorbeelden uit grote en kleine bedrijven. Je leert hoe alles begint bij de top, waarom fit@work moet ingebed zijn in de globale (HR)-missie van het bedrijf en hoe je vervolgens bottom-up werkt. Je leert welke communicatie inspireert, hoe je community bouwt en waarom beleving wellicht de belangrijkste sleutel is om duurzaam te blijven bewegen.

Biografie

Barbara Torfs werkte meer dan 20 jaar als directeur marketing & communicatie binnen het familiebedrijf Schoenen Torfs. Al die tijd werkte ze zij aan zij met haar neef & CEO Wouter Torfs.  Het aantal schoenwinkels verdubbelde en het bedrijf vervijfvoudigde de omzet in al die jaren. In 2017 werd Torfs voor de negende maal op rij verkozen tot “Beste Werkgever” (Great Place To Work).

Mede geïnspireerd door het project fit@Torfs dat zij initieerde, zei Barbara het familiebedrijf in september 2017 vaarwel. Ze keerde als Master Lichamelijke Opvoeding terug naar haar roots van Sport & Beweging. Vandaag leidt ze, samen met haar vriend & vennoot Brecht Buysschaert het bedrijf Springbok Coaching.

Daarnaast is Barbara Torfs actief bestuurder bij ondermeer Kom op Tegen Kanker, Bond Zonder Naam & de nieuwe VZW Go2Sport die kankerpatiënten tijdens en na het ziekteproces op verantwoorde manier begeleidt in een aantal bewegingstrajecten.

Eigenschappen

  • Humor
  • Zakelijk
  • Ondernemend
  • Inspirerend
  • Motiverend
  • Interactief
  • Innovatief

Reviews
Barbara Torfs

  • "De rode draad doorheen de avond was de link tussen tussen lifestyle, sport en werk. Deze drie woorden komen perfect naar voor in Barbara's uiteenzetting “Bewegen werkt”. Ze weet het publiek op een zeer concrete manier te boeien met een verhaal dat impact bezorgt van arbeider tot CEO. Het is een verhaal van rozengeur en maneschijn, met veel concrete voorbeelden. Haar verhaal richt zich naar grote bedrijven én KMO’s. Dit is een zeer relevante uiteenzetting waarbij ik zeer veel lof bij mijn aanwezigen ontving! Een echte aanrader!" - Jan Van Praet, CEO DECCA SPORTS
  • "Deze begeleiding krijgen is een unieke ervaring. Rechttoe, rechtaan, no-nonsense. Met een heel gedreven Barbara Torfs die iedereen bij de les houdt. Maar vooral: ze kent maar een prioriteit, de mens wordt steeds opnieuw centraal gesteld, het welzijn van medewerkers is het vertrekpunt voor elke coaching." - Jacqueline Hendrickx, HR Directeur Stad Lommel

Mensen die Barbara Torfs leuk vinden hebben ook interesse in:

Kim Gevaert inspirerende spreker

Kim Gevaert

Voormalig Olympisch Kampioen Atletiek

Bekijk profiel Offerte aanvragen
Saartje Vandendriessche spreker

Saartje Vandendriessche

Schermgezicht VRT en Presentatrice 'Op de man af'

Bekijk profiel Offerte aanvragen
Ann Wauters spreker

Ann Wauters

Kapitein van de Belgian Cats en Co-founder van SmartMind

Bekijk profiel Offerte aanvragen

Bel Sportspreker

Buiten kantooruren
+32 498 306 744
Bel me terug

Laat hier uw telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.