Anthony Kumpen

Autocoureur en TV personality

Anthony Kumpen
De kracht van deze spreker
  • Internationaal
  • Ondernemen
  • Motivatie
Talen :
  • Nederlands
  • Engels

Anthony Kumpen is een succesvol autocoureur en bekende TV personality. Hij rijdt op dit moment in het NASCAR kampioenschap. maar daarvoor was hij meermaals de winnaar in de 24 uur van Zolder waardoor hij de recordhouder is met de meeste overwinningen. Anthony won het Belgisch GT Kampioenschap in 2013 en hij won in 2014 én 2016 het Nascar Whelen Euroseries kampioenschap. Daarnaast is Anthony de neef van Max Verstappen, het supertalent dat rijdt in de Formule 1 voor Red Bull Racing.

  • Moments forts

Anthony spreekt tijdens presentaties over de parallellen tussen het racen en ondernemen. Daarnaast wordt hij vaak gevraagd om voordrachten te geven over de sport zelf. Omdat NASCAR en autosport niet de meest alledaagse sport is voor Belgen, wordt er vaak gevraagd om meer toelichting. Deze sport is immens populair in de VS en de op twee na grootste sport van het land. Thema’s die hierin aanbod komen zijn motivatie, innovatie en ondernemen. Verder is Anthony in te zetten als moderator.

Biografie

Anthony Kumpen is een professioneel autocoureur. Momenteel rijdt hij in de Nascar Series. In 1988 begon hij met karting. Vanaf 1998 reed hij in het Belcar-racekampioenschap waar hij het GT2-kampioenschap won in zijn debuutjaar. Het jaar daarop, in 1999, won hij het Belcar-kampioenschap. Kumpen was eveneens winnaar van het Belcar Endurance Championship in 2004, 2006 en 2010. Dit kampioenschap was de opvolger van Belcar. Anthony heeft reeds zes keer de 24 uur van Zolder gewonnen. Hij heeft daarmee momenteel het meeste aantal overwinningen op zijn naam staan, samen met Marc Goossens. Anthony trad reeds in enkele televisieprogramma's op. Zo was hij een kandidaat in het vierde seizoen van Sterren op de Dansvloer en kandidaat MasterChef in het eerste seizoen van deze kookwedstrijd. Daarnaast speelde hij samen met Louis Talpe mee in Beste vrienden 2013.

Hoogtepunten

  • Zes keer Winnaar 24 uur van Zolder 2000, 2002, 2003, 2004, 2010 en 2012
  • Nascar Whelen Euroseries Kampioen 2014 en 2016
  • 10 keer Belgian GT Kampioen

Impressie van deze spreker

Boek Anthony Kumpen nu als spreker