Ann Wauters

Voormalig Kapitein van de Belgian Cats

De kracht van deze spreker
 • Teamplayer
 • Talentontwikkeling
 • Inspirerend
Talen :
 • Nederlands
 • Frans
 • Engels

Ann Wauters was jarenlang de kapitein van de Belgium Cats, de nationale vrouwenploeg basketbal. Na de Olympische Spelen van Tokyo, in 2021, zette ze een punt achter haar glansrijke carrière. Zo heeft ze een uitgebreid palmares en werd ze vijfmaal uitgeroepen tot beste basketbalster in Europa. Ze deelt haar unieke ervaring als topsporter en getuigt over wat écht telt bij teamsport. Een doorleefd verhaal met persoonlijke ervaringen en geïllustreerd aan de hand van pakkende beelden.

Success is where preparation and opportunity meet
 • Moments forts

5 Kenmerken van een succesvol team
Ann Wauters weet als geen ander wat het betekent om in team te werken. Ze behaalde heel wat successen met haar teams, maar verloor ook heel wat finales. Elk seizoen was het herbeginnen met nieuwe teammates van verschillende achtergronden om samen een hecht team te vormen; om op dezelfde golflengte te zitten met de coaching staff, in landen met andere culturen, gewoontes en talen.

In deze keynote wil ze jullie inspireren en inzichten geven in het bouwen van een sterk team. Gebaseerd op de piramide van Lencioni en aan de hand van praktische voorbeelden uit het verhaal achter het succes van de Belgian Cats. Hoe vertrouwen bouwen, conflicten managen, betrokkenheid verankeren en verantwoordelijkheid geven en nemen. Het zijn allemaal elementen die de basis vormen voor succes in alle teams. Ann deelt haar unieke ervaring als topsporter en getuigt over wat écht telt bij teamsport. Een doorleefd verhaal met persoonlijke ervaringen en geïllustreerd aan de hand van pakkende beelden.

How to win the game of life
In deze keynote deelt Ann haar inzichten en ervaringen  over hoe veerkracht leidt tot duurzamere prestaties voor jezelf en je team. Met praktische voorbeelden uit het verhaal achter het succes van het Belgische nationale team. Ze gaat samen met jullie door 10 praktische strategieën om je persoonlijke en teamweerbaarheid een boost te geven.

Tot slot is Ann beschikbaar voor het geven van een basketbalclinic.

Biografie

Ann Wauters is geboren in Sint-Niklaas op 12 oktober 1980. Ze was heel sportief van kleins af aan, maar begon pas op haar 12de te basketten. De kapitein van de Belgian Cats heeft het grootste palmares van de ploeg. Vier keer won Ann Wauters de Eurloleague, in 2002, 2004, 2005 en 2012. In 2015 won Wauters de Eurocup en in 2004 en 2005 behaalde ze de Wereldbeker voor clubs. Wauters won 4 keer het kampioenschap in Frankrijk, 1 in  Zuid-Korea, 1 in Spanje, 1 in Belgie en 4 Russische titels.  Ze was de eerste Belgische basketbalster in de WNBA, waar ze als eerste werd gekozen in de Draft van 2000. Met de Los Angeles Sparks won Ann Wauters de titel in de WNBA in 2016. 

Samen met de nationale vrouwenploeg (Belgian cats) werd Wauters derde op het EK in 2017 en vierde op het WK in 2018. In 2020 kwalificeerde Ann en de Belgian Cats zich voor een historische deelname aan de Olympische Spelen van Tokio. 

Wauters die speelt met rugnummer 12 is vijfmaal uitgeroepen tot Europese speelster van het jaar. In 2005 was Wauters de enige Europese die in de WNBA geselecteerd werd voor het All-Star team. Samen met haar vrouw, Lot hebben zij drie kinderen gekregen. Lou, Vince en Dree. 

Verder is Ann ambassadrice van SOS Kinderdorpen en het Rode kruis. Ze heeft een passie voor fietsen en promoot graag een actieve levensstijl. 

Hoogtepunten

 • Olympische Spelen 2020
 • Bronzen medaille op het EK 2017
 • Vierde plaats op het WK 2018
 • Vier keer Euroleague kampioen

Impressie van deze spreker

Boek Ann Wauters nu als spreker