Ann Wauters

Kapitein van de Belgian Cats en Co-founder van SmartMind

Ann Wauters
De kracht van deze spreker
  • Teamplayer
  • Talentontwikkeling
  • Inspirerend
Talen:
  • Nederlands
  • Frans
  • Engels

Ann Wauters is kapitein van de Belgium Cats, de nationale vrouwenploeg basketbal. Daarnaast is ze Co-founder van SmartMinds, dat een sportpsychologisch model en online applicatie heeft ontwikkeld om de mentale ontwikkeling en begeleiding van (top)sporters te faciliteren. Ann heeft een uitgebreid palmares en werd vijfmaal uitgeroepen tot beste basketbalster in Europa. Ze deelt haar unieke ervaring als topsporter en getuigt over wat écht telt bij teamsport. Een doorleefd verhaal met persoonlijke ervaringen en geïllustreerd aan de hand van pakkende beelden.

Success is where preparation and opportunity meet
  • Moments forts ${key}

Ann Wauters weet als geen ander wat het betekent om in team te werken. Ze behaalde heel wat successen met haar teams, maar verloor ook heel wat finales. Elk seizoen was het herbeginnen met nieuwe teammates van verschillende achtergronden om samen een hecht team te vormen; om op dezelfde golflengte te zitten met de coaching staff, in landen met andere culturen, gewoontes en talen. Hoe bouw je in korte tijd een team dat betrokken is, waar er vertrouwen is en waar men kan omgegaan met concurrentie? Hoe kan je elkaar verantwoordelijk houden met als doel resultaten te halen en titels in de wacht te slepen? En dat in een uiterst competitieve wereld vol ego’s, waar je het gezamenlijke doel heel gemakkelijk uit het oog kan verliezen.

Ann vertelt haar geheimen van twintig jaar aan de top blijven op fysiek en mentaal vlak. Ze combineerde een topsportcarrière met het moederschap. Hoe keerde ze na haar zwangerschap terug op het hoogste niveau?

Equality in de sport is voor haar een belangrijk thema. Ann wil zich graag verder inzetten om meer kansen te creëren voor vrouwen in de sport, niet alleen op het veld maar ook in de omkadering.

Tot slot is Ann beschikbaar voor het geven van een basketbalclinic.

Biografie

Ann Wauters werd geboren op 12 oktober 1980. Ze was een heel actief kind, maar pas op haar twaalfde sloot ze zich aan bij de lokale basketbalclub Hermes Sint-Niklaas. Op haar achttiende tekende ze haar eerste professionele contract bij de Franse club Valenciennes. In haar carrière verzamelde ze liefst twaalf landstitels en tien bekers in Frankrijk, Spanje, Turkije, Rusland, Zuid-Korea en de VS. De Euroleague, haar stokpaardje, won ze vier keer met drie verschillende teams. In de voorbije jaren was ze ook succesvol met de Belgian Cats, de nationale vrouwenploeg. Een bronzen medaille op het Europees kampioenschap werd één van de hoogtepunten uit haar carrière. In 2007 trouwde ze met Lot en kregen ze drie kindjes: Lou, Vinc en Dree. Ondanks knieproblemen geeft ze op 38-jarige leeftijd nog graag alles om haar Olympische droom te bereiken.

Hoogtepunten

  • Bronzen medaille op het EK 2017
  • Vierde plaats op het WK 2018
  • Vier keer Euroleague kampioen

Impressie van deze spreker

Boek Ann Wauters nu als spreker