Ann Wauters als sprekerKapitein van de Belgian Cats en Co-founder van SmartMind

Ann Wauters is kapitein van de Belgium Cats, de nationale vrouwenploeg basketbal. Daarnaast is ze Co-founder van SmartMinds, dat een sportpsychologisch model en online applicatie heeft ontwikkeld om de mentale ontwikkeling en begeleiding van (top)sporters te faciliteren. Ann heeft een uitgebreid palmares en werd vijfmaal uitgeroepen tot beste basketbalster in Europa. Ze deelt haar unieke ervaring als topsporter en getuigt over wat écht telt bij teamsport. Een doorleefd verhaal met persoonlijke ervaringen en geïllustreerd aan de hand van pakkende beelden.

Success is where preparation and opportunity meet

Inzetbaarheid

Ann Wauters is beschikbaar voor het geven van een basketbalclinic en een presentatie. Ann vertelt haar geheimen van twintig jaar aan de top blijven op fysiek en mentaal vlak. Ze weet als geen ander wat het betekent om in team te werken. Ze behaalde heel wat successen met haar teams, maar verloor ook heel wat finales. Hoe bouw je in korte tijd een team dat betrokken is, waar er vertrouwen is en waar men kan omgegaan met concurrentie? Hoe kan je elkaar verantwoordelijk houden met als doel resultaten te halen en titels in de wacht te slepen? En dat in een uiterst competitieve wereld vol ego’s, waar je het gezamenlijke doel heel gemakkelijk uit het oog kan verliezen. Daarnaast combineerde ze een topsportcarrière met het moederschap. Hoe keerde ze na haar zwangerschap terug op het hoogste niveau? Meer informatie over haar keynote? Klik hier: Keynote Ann Wauters.

Biografie

Ann Wauters werd geboren op 12 oktober 1980. Ze was een heel actief kind, maar pas op haar twaalfde sloot ze zich aan bij de lokale basketbalclub Hermes Sint-Niklaas. Op haar achttiende tekende ze haar eerste professionele contract bij de Franse club Valenciennes. In haar carrière verzamelde ze liefst twaalf landstitels en tien bekers in Frankrijk, Spanje, Turkije, Rusland, Zuid-Korea en de VS. De Euroleague, haar stokpaardje, won ze vier keer met drie verschillende teams. In de voorbije jaren was ze ook succesvol met de Belgian Cats, de nationale vrouwenploeg. Een bronzen medaille op het Europees kampioenschap werd één van de hoogtepunten uit haar carrière. In 2007 trouwde ze met Lot en kregen ze drie kindjes: Lou, Vinc en Dree. Ondanks knieproblemen geeft ze op 38-jarige leeftijd nog graag alles om haar Olympische droom te bereiken.

Eigenschappen

 • Humor
 • Zakelijk
 • Ondernemend
 • Inspirerend
 • Motiverend
 • Interactief
 • Innovatief

Hoogtepunten
Ann Wauters

 • 4 keer Euroleague kampioen
 • WNBA kampioen
 • Bronzen medaille op het EK met de Belgian Cats (Praag 2017) en vierde op het WK (Tenerife 2018)
 • 5 keer Europese Speler van het Jaar

Mensen die Ann Wauters leuk vinden hebben ook interesse in:

Bel Sportspreker

Buiten kantooruren
+32 498 306 744
Bel me terug

Laat hier uw telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.