Akwasi Frimpong

Skeleton atleet, ondernemer en spreker

De kracht van deze spreker
  • Ondernemend
  • Inspirerend
  • Motiverend
Talen :
  • Nederlands
  • Engels

Akwasi Frimpong is een Nederlands-Ghanese sprinter, bobsleeër en skeleton atleet. Vastbesloten de top te halen en als eerste Ghanees goud te winnen op de Olympische Winterspelen. Zijn jeugd heeft hem gevormd tot de man die hij nu is, namelijk een zelfverzekerde topatleet.

I battled for 13 years. Giving up was an option, but being patient and persistent were the chosen tools that nurtured the champion from within.
  • Moments forts

Akwasi Frimpong is beschikbaar voor het geven van presentaties. De thema’s waarover hij spreekt zijn doorzetten, positiviteit, geloof in eigen kunnen en discipline. Hij neemt je mee in zijn weg van immigrant tot topsporter en hoe hij dit allemaal beleeft heeft. Verder is hij ook beschikbaar voor het geven van clinics.

"Akwasi heeft gesproken op ons Right to Play Olympisch Gala 2018. Hij was een van de hoogtepunten van de avond. Met zijn persoonlijke verhaal over hoop en doorzettingsvermogen wist hij het publiek zowel te amuseren als te raken, met behulp van zijn anekdotes van de kinderen die hij op zijn reis met Right to Play in Ghana ontmoette."

Biografie

De in Ghana geboren Akwasi Frimpong, ging op zijn achtste als immigrant naar Nederland. Nadat hij en zijn familie voor een periode voor dertien jaar lang geen verblijfsvergunning kregen, zat hij met probleem dat hij niet naar school kon aangezien hij illegaal in Nederland was. Toen kwam de Johan Cruyff School die hem wel de kans gaf zich te ontwikkelen en te leren. In deze moeilijke tijd heeft Akwasi zich ontwikkeld tot een zelfverzekerde man die ook nog eens goed kon sporten. Hij was vijftien jaar toen hij begon met atletiek, op zijn zeventiende werd hij Nederlands kampioen sprint. Na een succesvolle periode in Utah, keerde hij terug naar Nederland met als doel de Olympische spelen. Hij wist zich helaas niet te plaatsen voor Londen. Hij werd hierna gevraagd om te komen bobsleeën, maar wist zich helaas niet in het Olympisch team te sleeën. Hij besloot een Ghanese federatie voor Skeleton op te richten. Hij focust zich nu volledig op de Olympische spelen van 2018 en 2022, met als absoluut doel een gouden plak in 2022. Akwasi Frimpong is een atleet, ondernemer en vader. Naast zijn 'gouden droom' wilt hij alle kinderen in Afrika inspireren om hun dromen te volgen, want volgens Akwasi is alles mogelijk, als je maar in jezelf gelooft.

Hoogtepunten

  • Nederlands kampioen sprint 200 meter 2003
  • WK deelname skeleton 2017
  • Deelname Olympische Spelen in PyeongChang 2018

Impressie van deze spreker

Boek Akwasi Frimpong nu als spreker