Worden onze mannen na Wereldkampioen nu ook Europees Kampioen Hockey?

Van 16 tot 25 augustus is Antwerpen het strijdtoneel waarop acht heren- en acht damesteams gaan uitmaken wie zich de beste van Europa mag noemen. Het EK vindt plaats op het Wilrijkse Plein, de gloednieuwe accommodatie die de stad en de Vlaamse hockeyfederatie sinds vorig jaar in gebruik genomen hebben. Ons land, huidig vice Europees kampioen, zowel bij de vrouwen als de mannen, zal er samen met de zeven andere beste Europese landen strijden om de titel. Voor de Belgische hockey fan een schitterende gelegenheid om de Red Lions en de Red Panthers aan het werk te zien op hoogstaand niveau!

De organisatie zal ervoor zorgen dat het Wilrijkse Plein wordt omgetoverd in een EK-dorp waarbij de beleving van de fan voorop staat. Vrijdag 16 augustus trappen de mannen af met een wedstrijd tegen Spanje. Op zaterdag 17 augustus spelen de vrouwen hun eerste wedstrijd tegen buurland Nederland. Het vorige EK hockey vond afgelopen zomer plaats in Amsterdam waarbij gastland Nederland in twee finales tegen België als kampioen naar voren kwam. Het beloofd daarom weer een spannend EK te worden. In 2018 werden onze mannen wereldkampioen in India.

Maar wist je dat enkele hockeyspelers die binnen de nationale mannenploeg actief zijn, inzetbaar zijn als inspirerende spreker voor op jouw event? Onder andere Arthur Van Doren (uitgeroepen tot beste hockeyspeler van de wereld), Félix Denayer, Vincent Vanasch en Emmanuel Stockbroekx zijn te boeken als spreker via SportSpreker, Tijdens hun presentaties vertellen ze onder andere over het parcours dat zij af hebben afgelegd met de Red Lions richting hun gouden medaille en hun passie voor de sport. Zij geven unieke inzichten in hun verhalen vanaf de voorbereidingen tot de belangrijkste momenten bij de kwalificatie. Ook zijn ze inzetbaar voor het geven van clinics en interviews.

Wil jij onze Red Lions en Red Panthers in actie zien tijdens het EK? Van 16 t.e.m. 25 augustus in Antwerpen!