Wat zijn de WK-verwachtingen volgens onze kenners?

Nog drie weken wachten en het WK voetbal 2018 gaat van start in Rusland. De nationale driekleur zal ons straatbeeld opnieuw kleuren. Wapperende vlaggen aan de huizen, auto’s gedecoreerd van spiegel tot antenne en rood gekleed legioen waar je kijkt.  De bondscoach, Roberto Martinez, moet het officiële elftal nog bekend maken, maar wij vroegen al graag enkele kenners naar hun verwachtingen. Hoe ver raken de Rode Duivels op het WK? Welk land wordt wereldkampioen? Welke Rode Duivel zal het meest schitteren? Wij legden deze vragen neer bij Tom Coninx, Jef BrouwersMaarten Breckx, Thijs Slegers, Aad de Mos, Wesley Sonck en Franky Van der Elst.

 

Hoe ver raken de Rode Duivels op het WK? Welke Rode Duivel zal het meest schitteren?


Tom Coninx
: “Beste speler wordt Romelu Lukaku. De Rode Duivels zullen tot de kwartfinale raken”

Maarten Breckx: “Romelu Lukaku. Die heeft nu twee grote tornooien meegemaakt, heeft dit seizoen constant gepresteerd op het allerhoogste niveau en wil zelf absoluut topschutter worden. Komt goed! Verder zal alles staan of vallen in de kwartfinale, waar ze wellicht Brazilië of Duitsland zullen ontmoeten. Geraken ze daar voorbij, dan is alles mogelijk. Gaan ze d’r uit, dan zou dat toch een ontgoocheling zijn.”

Jef Brouwers: “Kevin De Bruyne, omdat hij in de Premier League al HET verschil maakt. Hij gaat daarmee gewoon door. Verder wordt België de winnaar!!! Want de beste spelers, het beste team, de beste coach, de beste staf met alleen toppers en voor de rest blijf ik zeer bescheiden, zoals het Belgen past.”

Wesley Sonck: “Ik hoop een aanvallende Hazard en De Bruyne samen. Ik zou durven zeggen; zeker halve finales.”

Franky Van der Elst: “Beste Belg : De Bruyne. België geraakt tot in 1/4de finale”

Thijs Slegers: “Kevin De Bruyne. Hij is de beste Belg. België raakt tot in de kwartfinale. Ik denk dat het grote aantal spelers uit de Premier League een echte topprestatie in de weg staan. Veel spelers hebben een zwaar seizoen gehad.”

Aad de Mos: “Beste speler is Eden Hazard, België zal eindigen in de 1/4 finale”

 

Welk land wordt wereldkampioen?

       

“Uiteraard België want wiens brood men eet (dat van de KBVB) wiens woord men spreekt. En psychologen voegen nu net dat kleine detail toe dat noodzakelijk is om een finale te winnen, bescheiden zoals het Belgen past.”

Brazilië! Coutinho, Firmino, Neymar, Gabriel Jesus, Douglas Costa, Marcelo, Casemiro… Wat een sensationeel elftal!”  “Brazilië wordt wereldkampioen!” “Ik hoop in alle eerlijkheid België, maar let maar op voor Argentinië!”
     

Frankrijk

Duitsland. Goede selectie, uitstekende mentaliteit”  “Brazilië