Hoe kan je zelf met je mentale en fysieke gezondheid aan de slag?

De levenskracht die we bezitten heet vitaliteit. Deze is enorm belangrijk omdat we voldoende energie nodig hebben om gelukkig en gezond in het leven te staan. Op de werkvloer is dit thema van groot belang, vitale werknemers zijn veel productiever dankzij hun innerlijke energie en kracht.

Fysiek vitaal
Beweging is één van de belangrijkste bronnen van onze levensenergie. Mensen die vaak in beweging zijn, hebben minder last van stress en zijn mentaal weerbaarder. Bewegingscoach Max Icardi is master in de sportwetenschappen stond in 2008 aan de wieg van het ‘Functional Training Network’. Hij zegt: ”De meeste werknemers weten dat ze meer moeten bewegen, maar het is niet altijd evident om dit in te bouwen in het dagelijks leven en op het werk.” Hierdoor geeft Max tijdens zijn lezingen de meest voorkomende redenen waarom het zo moeilijk is en wat we eraan kunnen doen.

Emotioneel vitaal
Emotionele vitaliteit is nauw verbonden met de fysieke vitaliteit. Een gezonde geest in een gezond lichaam is belangrijk om tot innerlijke rust te komen. Cruciaal is om voldoende te ontspannen en even helemaal het hectische leven achter je te laten. Hoofdarts van Lotto-Soudal, Servaas Bingé, legde de basis voor de healthitude. Dit woord staat voor de combinatie tussen ‘Health’ en ‘Attitude’: De houding en de dagelijkse keuzes die we maken voor onze eigen gezondheid. Servaas inspireert tijdens lezingen mensen om zelf met hun mentale gezondheid aan de slag te gaan door nuttige tools aan te reiken.

Vitaliteit van werknemers
De meeste tijd die we overdag doorbrengen, is op het werk. Vitaliteit is belangrijk om zo productief mogelijk te werken. Bij veel werknemers knelt daar de schoen. Ben je geïnteresseerd om de vitaliteit en productiviteit te verhogen binnen jouw bedrijf? Denk dan zeker eens aan Max Icardi of Servaas Bingé voor een inspirerende keynote of clinic! Neem zeker contact op voor meer info!