Tijd voor de creatieve generalist – Suyin Aerts

Het nieuwe boek van Suyin Aerts uitgelicht!

In haar eerste boek : ‘Tijd voor de creatieve generalist’, houdt Suyin Aerts een pleidooi voor rebels ondernemerschap. In het vlot geschreven boek, uitgegeven bij Lannoo Campus, slaagt ze erin het verhaal van twee fictieve personages te verweven met de non-fictie stukken. Naar eigen zeggen zijn “Sophie & Adil” een combinatie van een aantal creatieve generalisten uit haardichte omgeving, al zal de lezer die Suyin kent ook haar herkennen. Op de positieve, maar kritische toon, gekend van haar blogs ‘My Friday Thoughts’ (die ze al jaren deelt op www.suyin.be) wil ze verschillende mensen inspireren met dit boek.

Leidinggevenden die meer inzicht willen krijgen in de drijfveren van de creatieve generalisten en die manieren willen vinden om deze mensen het best tot hun recht te laten komen binnen hun organisaties en teams.
Ondernemers en zelfstandigen die of zichzelf herkennen in dit profiel of die op zoek zijn naar creatieve generalisten om de noodzakelijke bruggen te bouwen tussen specialisten in de onderneming.
– Maar ook spreekt ze de vele (jonge) mensen aan, die rusteloos zijn op vlak van hun carrière, die vastzitten in een bepaald denkpatroon of die nog niet durven springen …

Suyin is zelf ondernemer en runt al 15 jaar het bedrijf X-Treme Creations (www.x-treme.eu) met haar levenspartner Dan Vandevoorde. Deze rol combineert ze met een job in de media. Dit leverde haar in 2019 de Wintrade Award for Women in The Media op in London. We kennen haar van televisie, waar ze ooit begon als actrice (Kim Vissers in Vennebos-VT4) en op dit moment werkt Suyin als presentatrice en journaliste. Daarnaast is ze een veel gevraagd interviewer en moderator op tal van Business Events in binnen en buitenland. In 1995 won Suyin de persprijs bij de verkiezing van Miss België, op dat moment was ze nog professioneel ballerina. Later won ze de prijs voor Vrouwen in Marketing en Communicatie in Nederland (2012) en in 2016 werd ze door Voka uitgeroepen als netwerker van het jaar in België.

Haar typische managementstijl staat voor intrapreneurship binnen haar teams. Ze vindt het heerlijk om anderen te helpen hun eigen talenten te ontplooien, zowel persoonlijk als professioneel. Suyin is ervan overtuigd dat netwerken deel uitmaakt van het ondernemerschapsspel. Ze gelooft in de combinatie van digitale en menselijke krachten en beëindigde dan ook in 2020, de opleiding Take The Lead, Digital Disruption aan de Vlerick Business School.

Suyin laat zich duidelijk niet in 1 hokje steken, als creatieve generalist kiest ze haar eigen pad en dit deelt ze graag met jullie in een interview, panel, lezing of boekvoorstelling.

Sprekers in dit artikel