Sportman en Sportvrouw van het Jaar

Zoals ieder jaar worden er in december de sportprijzen van het jaar uitgedeeld. Wie gaat er dit jaar met de hoofdprijs naar huis? Wie verdient het om tot Sportman en Sportvrouw van het Jaar uitgeroepen te worden? We vroegen het aan voormalige winnaars Gella Vandecaveye en Stefan Everts.

Gella Vandecaveye

Nafi Thiam, ze heeft alles gewonnen wat er te winnen valt, het hoogst haalbare! Haar palmares op dergelijke jonge leeftijd toont geen hiaten meer! Nafi werd in 2016 in Rio Olympisch Kampioen en heeft met het behalen van haar wereldtitel in 2017 bewezen dat ze met druk en hoge verwachtingen kan omgaan. Internationaal heeft ze een ongeziene uitstaling en, bovendien combineert ze topsport met studies wat een loodzware, veeleisende combinatie is.”

Greg Van Avermaet, omdat hij een gans jaar door op niveau presteert! Ondanks zijn succes blijft hij steeds rustig en toegankelijk met een duidelijke visie. Omdat hij het jaar afsluit als nummer 1 op de UCI ranking! Omdat hij zoals de wijn is, met de jaren meer maturiteit en prestaties. En tot slot, omdat hij de erfenis van Tom Boonen met verve draagt en zijn illustere voorganger doet vergeten!”

Stefan Everts

Nafi Thiam, er zijn weinig zevenkampers die reeds bereikt hebben wat Nafi heeft gedaan. Ze is een grote uitzondering in de wereld van de atletiek. Bij zevenkamp ben je niet goed in één bepaalde discipline, het bestaat uit meer. Je moet een allrounder zijn en dat spreekt me enorm aan.”

David Goffin, omdat hij de hoogst genoteerde Belg ooit is op de wereldranglijst bij de mannen. Dit jaar heeft hij de nummer één van de wereld verslaan, Rafael Nadal. David maakte zijn grootte doorbraak en bewees dat hij bij de absolute top van de wereld hoort. Deze prestatie belooft veel goeds voor de toekomst. Ik hoop dat David ooit de nummer één wordt van de wereld, zoals we dit in België al hebben mogen meemaken met Kim en Justine.”