Ontdek samen met topsportcoach Paul Van Den Bosch hoe je beter voor jezelf kan zorgen en zo mentaal sterker wordt!

Egopreneur – Ik zorg voor mezelf dus ik ben
Gisteren bracht Paul Van Den Bosch zijn nieuw boek ‘Egopreneur’ uit. Het boek helpt je om een sterkere en veerkrachtigere ik te worden, beter te functioneren in de steeds complexere wereld, en daardoor beter te kunnen zorgen voor anderen. Door een echte egopreneur te worden, krijg je balans in je werk, in je gezin en in elk andere domein van je leven.

“Egopreneurs zijn entrepreneurs die een belangrijk deel van hun inspanningen richten op het versterken van zichzelf, om uiteindelijk productiever te kunnen zijn in hun professionele omgeving en meer steun te kunnen bieden aan de mensen uit hun onmiddellijke omgeving.”

Zorg eerst en vooral goed voor jezelf!
In zijn speech ‘Egopreneur’ geeft Paul Van Den Bosch tips en tools om beter voor jezelf te zorgen en zo ook mentaal sterker te worden.

“Topsporters stellen alles in het werk om op het juiste moment te pieken en gaan 100 procent voor het bereiken van hun topvorm. Maar op je werk en in het dagelijkse leven kan dat niet zomaar. Door altijd voor 100 procent te willen gaan, verstik je jezelf. Als je niet leer om ook voor jezelf te zorgen, houd je het niet vol.” – Paul Van Den Bosch

Mensen die fysiek fit zijn, zijn zeer dikwijls ook mentaal veerkrachtiger, en mensen die mentaal veerkrachtiger zijn, zullen ook fysiek sterker staan en vlugger herstellen. Er is een onlosmakelijke link tussen het fysieke en het mentale aspect van de mens. Dit wil niet zeggen dat alles altijd onder controle kan zijn. Ons energiepeil en -gevoel gaan op neer. Daar is niets mis mee, en we moeten dipjes aanvaarden. Immers, ‘what goes up, must go down’ en je kan niet altijd op de toppen van de golven surfen. Maar we moeten wel dagdagelijks werken aan het op peil houden of brengen van onze energie. En net dat gebeurt onvoldoende. Mensen doen alles voor hun werk, hun gezin… Ze hollen zichzelf achterna, en ze vergeten zichzelf. Dat gebrek aan zelfzorg brengt hen in de problemen.

Verder vertelt hij over de verschillende conflicterende verantwoordelijkheden die je als persoon hebt in je leven. Hoe efficiënt je in je werk bent, of je je doelen hebt behaald én hoe je jezelf blijft bij je partner, familie en vrienden. Paul stelt dat de bestaande oplossingen en methodes de essentiële voorbij gaan. De belangrijkste vraag volgens Paul is “Hoe zorg je voor jezelf?” Als je zelf goed functioneert, als je het beste uit jezelf kunt halen, pas dan zal je dat ook aan anderen kunnen geven. Het nieuwe boek van Paul kun je bestellen via SportSpreker.

 

Egopreneur