PACE – Programma’s op maat

In de wereld vandaag moet alles steeds maar sneller en efficiënter gaan, worden diensten volop vervangen door algoritmes, worden loopbanen steeds langer, swingen burn-out cijfers de pan uit en hebben bedrijven steeds meer moeite om nieuw talent aan te trekken en te behouden. Eén van dé factoren waarmee succesvolle bedrijven het verschil kunnen blijven is een duurzaam werkritme.

Om dit op een duurzame manier te versterken en oplossingen te kunnen blijven bedenken voor de uitdagingen van morgen, is er nood aan een optimaal ritme dat mensen de bandbreedte geeft om snel te schakelen wanneer het nodig is. En dat hen bovendien voldoende ruimte biedt voor herstel én groei.

Topsporters wachten toch ook niet tot ze gekwetst zijn om aan blessurepreventie te doen en actief te recupereren?

Er worden vandaag reeds allerlei oplossingen aangeboden voor meer flexibiliteit, meer ‘well-being’ en minder stress op het werk. Maar is dit niet het olympisch minimum? Wat is de impact hiervan op het succes van bedrijven op lange termijn als dit geen deel uitmaakt van de werkcultuur of mensen er niet toe komen om zelf aan de slag te gaan en nieuwe inzichten om te zetten in duurzame gewoontes?

Wie heeft er ooit leren fietsen door alleen maar te luisteren hoe het moet of door een boek te lezen?

SportSpreker werkt daarom vanaf nu samen met PACE. PACE toont dat het ook anders kan, en ontwikkelt programma’s op maat. Programma’s om bedrijven en hun werknemers niet enkel te inspireren, maar ook te begeleiden bij in het ontwikkelen van een nieuwe werkcultuur rond duurzaam werkritme in hun eigen concrete werksituatie.

De aanpak van PACE is gebaseerd op inzichten uit de positieve psychologie, onderzoek naar werkgeluk, business en (duur)sport. Door duurzaam werkritme onderdeel te maken van de nieuwe werkcultuur, voeden we veerkracht en creëren we mentale en fysieke bandbreedte.  Zo versterken we niet alleen werknemers maar creëren we een duurzame impact op vooruitdenkende bedrijven en onze maatschappij.

Sprekers in dit artikel